Įkraunama...
Įkraunama...

kiaušidžių,gimdos,kiaušintakių uždegimas

Jau 2 mėnesiai kai vaikštau pas gydytojus, nes niekaip negalėjo nustatyti diagnozės. Viena ginekologė nustatė vulvitą, kita - cistitą, trečia - nerado nieko išskyrus žaizdelę gimdos kaklelyje, na ir pagaliau dar kita nustatė gimdos, kiaušidžių ir kiaušintakių uždegimą, ir gana stiprų, įsisenėjusį. Tai nustatė apžiūros metu, tepinėlio tyrimo nedarė. Pasakė kad reiks rimtai gydytis, tačiau tik išrašė antibiotikų ir sakė jei blogai nebesijausiu galiu nebeateiti. O man neramu ar tikrai visi tie uždegimai taip lengvai pagydomi ir ar neturės jokių neigiamų pasekmių. Nes mano draugę su kiaušintakių uždegimu net ligoninėje gydė, o man tiek ligų ir nieko, nors einu į darbą bet tikrai nekaip jaučiuosi.
Norėjau paklausti per kiek laiko tai išgydoma, nes man antibiotikų užteks tik 6 dienom. Ir ar visi tie uždegimai nepakenks vaisingumui, tas labiausiai neramina?
Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
Mažojo dubens uždegiminė liga paprastai pasireiškia karščiavimu, skausmais pilvo apačioje, gausiomis pūlingomis išskyromis iš makšties.Tokiais atvejais skiriami antibiotikai.Kiek laiko reikės gydyti, sprendžia gydytojas, sekdamas ligos eigą.
Lytiniu keliu plintančios ligos kartais gali ir nesukelti tokių ūmių reiškinių, tačiau tuomet be pasėlio jų diagnozuoti neįmanoma.
Nustačius lytiniu keliu plintančią ligą užtenka vieno antibiotiko kurso.
Atsakyti