Įkraunama...
Įkraunama...

Veterinarai - 3

QUOTE(kykute @ 2007 10 22, 21:09)
Apsilankymas pas veterinarą gali būti morališkai sunkus tiek Jums, tiek Jūsų augintiniui. Pabandysiu pateikti kelis užsienietiškus patarimus, kaip palengvinti tokį vizitą ir kaip užsitikrinti, kad Jūsų augintinis gautų pačią geriausią priežiūrą.

Apsilankymas pas veterinarą gali būti nemalonus visoms pusėms. Tačiau Jūsų augintinio sveikata yra svarbiausia.

Žinokite, kad Jūsų, kaip šeimininko, dėmesys ir aktyvus vaidmuo yra labai svarbus ar lankotės klinikoje įprastoms procedūroms, ar ten patekote dėl kažkokio priverstinio atvejo.
Be visa ko, per Jūsų ausis per trumpą laiką praslysta gana daug informacijos, o medicininiai terminai neretai glumina... Ir netgi protingiausieji gali užmiršti smulkias detales, klaidingai suprasti nurodymus arba paprasčiausiai tuo momentu galvoti apie visai ką kita.

Todėl pasiruoškite. Pilnai įmanoma iš vizito pas veterinarą išgauti visą įmanomą informaciją. Tai galima padaryti planuojant (skamba senoviškai, bet...), nebijant uždavinėti klausimų ir garsiai išreiškiant savo abejones (jei Jūsų ir veterinaro nuomonė nesutampa) arba, kaip geroje golfo partijoje, papasakojant veterinarui, kaip baigėsi gydymas.

Valdykite stresą
Supažindinkite savo augintinį su veterinarijos gydykla. Jei jis jautraus charakterio, kartkartėmis užvežkite jį pas veterinarą šiaip sau, draugiškam paglostymui ar gardėsiui, o ne privalomoms adatoms, dūriams ir skausmingoms procedūroms. Jei Jūsų augintinis jaunas, pratinkite jį prie apžiūros namie, tvirtai prilaikydami jo galvą ir apžiūrinėdami ausis, akis bei burną.

Kontroliuokite situaciją
Norint išvengti netikėtumų, kates bei kitus gyvūnus patartina laikyti tinkamuose transporteriuose (boksuose, užsegamuose krepšiuose), kad jie nepabėgtų ir neatsitiktų nelaimių. Veterinarai labiau mėgsta boksus, atsidarančius iš viršaus, nes iš jų gyvūną lengviau išimti ir apžiūrėti.

Laukiamasis
Apribokite savo gyvūno socializaciją laukiamajame. Kai kurie ten esantys gyvūnai gali sirgti užkrečiamosiomis ligomis, kiti gali būti agresyvūs. O juk niekam nereikia papildomo jaudulio ar susierzinimo.
Vykdami pas veterinarą, mažus vaikus geriau palikite namie. Juk kartais gali tekti priimti sunkius sprendimus dėl gydymo ar net eutanazijos, tuomet nenustygstantis vietoje vaikas tik pridės sumaišties. Jei jau vaikus atsivežėte, būkit geri, padarykit taip, kad jie elgtųsi ramiai. Be to, tėvai turėtų suprasti, kad veterinarijos klinika nėra naminių gyvūnėlių zoologijos sodas.

Susidarykite sąrašą
Jei Jūsų gyvūnas negaluoja, sugaiškite minutėlę savo brangaus laiko ir užsirašykite kuo smulkiau, negalavimo chronologiją ir simptomų pasireiškimo dažnumą. Veterinarai neretai klausia: „Ar gyvūnas pradėjo vemti prieš tai, kai atsirado išskyrų iš nosies ir akių?“, „Ar viduriuoti šuo pradėjo prieš ar po to, kai išgirdote gurgiant jo pilvą?“. Popieriuje išdėstyti Jūsų pastebėjimai sutaupys laiko ir leis veterinarui geriau nuspręsti, į kurias problemas dėmesį kreipti pirmiausiai.

Ką atsivežti?
Jei lankotės pas naują veterinarą, būtų gerai turėti žinių apie ankstesnių gydymų užrašus. Jei turite bet kokių užrašų ar tyrimų kopijas, būtina jas atsivežkite.

Namie paimkite išmatų ėminį, kad būtų galima ištirti jas dėl kirminų, jei atsivežate gyvūną skiepytis, jei Jūsų gyvūnas dar mažas (1–2 mėn. amžiaus) ar jei gyvūnas vemia ar viduriuoja.

Jei įtariate, kad gyvūnas galėtų būti pririjęs nuodingų medžiagų, pvz., žiurknuodžių ar vaistų, jei įmanoma, atsivežkite jų pakuotę ar etiketę, arba netgi jų pavyzdį, kad veterinaras galėtų greitai sužinoti visą reikalingą informaciją ir greitai bei tinkamai pasirūpinti Jūsų augintiniu.

Jei Jūsų gyvūnas jau gauna kokių nors vaistų, žinokite jų pavadinimą ir gyvūnui duodamą dozę (kiek miligramų ir kaip dažnai). Dėl viso pikto galite atsivežti ir visą vaistų pakuotę.

Aktyviai dalyvaukite
Gana dažnai gydykloje gyvūnas, apsuptas svetimų žmonių, tampa nebe toks mieguistas ar nustoja šlubuoti – veterinarui sunku atspėti, dėl ko Jūs susirūpinote ir atvažiavote. Tai Jūsų pareiga papasakoti visus požymius, kuriuos pastebėjote namie ir kuo smulkiau.
Nesivaržykite paklausti savo veterinaro pakartoti, jei ko nesupratote ar žmoniška kalba paaiškinti termino reikšmę. Klausinėjimas – tai kertinis Jūsų vizito dalykas. Prisiminkite, kad kvailų klausimų nebūna, jei jau klausiate, vadinasi Jums rūpi augintinio sveikata ir Jūs norite jam geriausio.

Pinigai yra svarbu
Nesivaržydami ir tiesiai kalbėkite apie savo finansinius reikalus. Jei gydymo kaina kelia susirūpinimą, veterinaras gali į tai atsižvelgti ir pagal tai skirti vienokį ar kitokį gydymą. Dauguma veterinarų iš anksto gali pateikti galutinę kainą. Jei jie to nepadaro, klauskite. Tai padės Jums apsispręsti dėl gydymo ir užkirsti kelią galimai didžiulei sąskaitai. Klientai turi pagalvoti apie tai, kiek jiems kainuos gydymas, kokia bus gyvūno būklė po gydymo ir kiek jis pragyvens, kaip tai sunku būtų nuspręsti.

Turėkite planą
Išsivežti iš klinikos sveikstantį gyvūną galite tik būdami įsitikinę, kad tikrai žinote, ką Jums reikia daryti toliau. Pvz., turite žinoti, kada ir kiek tablečių gyvūnui reikia duoti, kada reikia pasirodyti pakartotinei apžiūrai, tolimesniems tyrimams ar rentgeno nuotraukoms. Jei bijote, kad neprisiminsite, paprašykite veterinaro Jums tai užrašyti.

Vėlesni apsilankymai
Tiksliai klausykitės veterinaro nurodymų. Antibiotikus reikia duoti tiek laiko, kiek prirašė gydytojas. Jei gyvūnui reikia riboti judėjimą, taip ir turite daryti. Pakartotinai pasirodykite veterinarui tada, kai jis to prašė arba jei problema nepranyksta.

Galų gale, jei po gydymo Jūsų augintinis jaučiasi puikiai, leiskite tuo pasidžiaugti ir gydžiusiam veterinarui bei gydyklos personalui. Neretai jie irgi prisiriša prie Jūsų gyvūno ir tikrai nori žinoti, kaip jam sekasi. Geriausi skambučiai, kurių laukia kiekvienas veterinaras yra apie tai, kad viskas yra puiku.

******************

Veterinarų paieška.

******************
Pirma tema čia - Veterinarai.
Antra tema čia - Veterinarai. II dalis.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima, gal kas žinotu, kas iš jūsų Klaipėdoje lankosi pas veterinara L.Varanauska? Ir pas ji dirbo labai gera veterinare Aušra Matusevičiūtė, sužinojau, kad ta veterinare išvažiavo į kauna dirbti verysad.gif Gal kartais kas žino kuroje klinikoje Aušra kaune dirba?
Atsakyti
QUOTE(Barby @ 2009 12 14, 21:42)
Gal kartais kas žino kuroje klinikoje Aušra kaune dirba?

Tiksliai nežinau, bet pasiteiraukit Ernistoj cool.gif
Atsakyti
Sveikos,

labai nepatariu lankytis Justiniskiu veterinarijos klinikoj.

Man uz suniuko dantu apziura, kuri uztruko 5 min. paeme 37 Lt ir liepe atvykti operacijai (isaugo iltiniai dantys ir neiskrito senieji). Uz operacija man priskaiciavo 250 Lt doh.gif Pasake, kad reikes daryti narkoze ir visai dienai suniuka palikti pas juos.

Pasiskambinau i Fabijoniskiu (faijoniskiu g. 61, regis) veterinarija pasake, kad operacija kaiuos nuo 50 iki 90 Lt, nuvykau, per pora dienu vienas iltinis dantukas pats eme ir iskrito ir ten pasake, kad iki 7 men. dantukai gali iskristi patys ir jokios operacijos daryt nereikia... uz konsultacija sumokejau 10 Lt ir likau ne ka prasciau aptarnauta ir pakonsultuota.

Manau, labai svarbu, kad veterinaras myletu gyvunelius, o ne butu suinteresuotas vien pelnu..

Dar kai pirma syki buvau Justiniskiu klinikoje, paklausiau del ausyciu plauku, kaip juos reikia rauti. Tai sako, Jus pati neraukit, nes suneliui skaudes ir po to piktai ziures i jus, atveskite suneli i musu kirpykla ir israus. Po to pasiskaiciau forumuose, kad suniukui nei kiek neskauda raunant ausu plaukus, pabandziau ir is tikro.. ne cypt...
Atsakyti
QUOTE(Viktorijan @ 2009 12 16, 21:24)

Manau, labai svarbu, kad veterinaras myletu gyvunelius, o ne butu suinteresuotas vien pelnu..



Visiškai pritariu. Bet, nors Justiniškėse ir brangoka, ten dirba tikrai mylintys gyvūnus daktarai. Negana to, kad dėmesio visad sulaukia gyvūnėliai (ir jų globėjai) kiek tik reikia, jau tuoj pamesiu skaičių už kelių gyvūnėlių išgelbėjimą nuo mirties turiu būt jiem dėkinga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anabelė: 16 gruodžio 2009 - 21:03
QUOTE(Anabelė @ 2009 12 16, 22:00)
Visiškai pritariu. Bet, nors Justiniškėse ir brangoka, ten dirba tikrai mylintys gyvūnus daktarai. Negana to, kad dėmesio visad sulaukia gyvūnėliai (ir jų globėjai) kiek tik reikia, jau tuoj pamesiu skaičių už kelių gyvūnėlių išgelbėjimą nuo mirties turiu būt jiem dėkinga  biggrin.gif


Gal ir mylintis, bet veltui gyvuneliu narkozes darymas keistai ta meile isreiskia...
O ir tas brangoka... 200 Lt kainu skirtumas gana zymus unsure.gif
Atsakyti
Gal yra besilankanciu pas Kedainiu veterinarus? Labai reiketu rekomendacijos, pas kuri kreiptis 4u.gif
Yra teke senokai lankytis klinikoje prie Josvainiu gatves, nepatiko.
Atsakyti
Gal kas lankosi pas veterinara Vaitku? Kiek zinau, Vaitkus dirba Kaune. Gal yra šio veterinaro koks saitas, ir kontaktai. Nes nesiseka rasti. Skaičiau, kad Vaitkus yra geras specialistas sanariu ir kitu bedu veterinaras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barby: 28 gruodžio 2009 - 00:38
QUOTE(Barby @ 2009 12 28, 00:35)
Gal kas lankosi pas veterinara Vaitku? Kiek zinau, Vaitkus dirba Kaune. Gal yra šio veterinaro koks saitas, ir kontaktai. Nes nesiseka rasti. Skaičiau, kad Vaitkus yra geras specialistas sanariu ir kitu bedu veterinaras.

doc. Valdas Vaitkus dirba Kaune, Lietuvos veterinarijos akademijos Dr. L. Kriaučeliūno smulkų gyvūnų klinikoje: http://www.lva.lt/_turinys.php?id=290
dar, kiek žinau, antradieniais jis konsultuoja Vilniuje, Vetos klinikoje (pataisykit, vilniečiai, jei klystu) - reikalinga išankstinė registracija.
Šitam gydytojui darbo netrūksta, dėl to jo atskiro tinklapio tikrai nerasite. Ieškokit darbo telefonais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 12 28, 02:55)

dar, kiek žinau, antradieniais jis konsultuoja Vilniuje, Vetos klinikoje (pataisykit, vilniečiai, jei klystu) - reikalinga išankstinė registracija.


Antradieniais Vilniuje konsultuoja Jeruzalės klinikoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anabelė @ 2009 12 28, 10:05)
Antradieniais Vilniuje konsultuoja Jeruzalės klinikoje smile.gif

hi.gif
Vis aš jas maišau blush2.gif
Atsakyti
Na sugebėjau per kelias savaites perskaityt visas tris temas biggrin.gif Smagu, viskas daugiau mažiau susidėliojo į vietas smile.gif

Iš savo asmeninės patirties galėčiau pagirti:
Antakalnio gydykla:
Vytautas Gumbaravičius - super thumbup.gif pas jį pagrinde ir lankausi. Bent jau man kiek gydė šuniukų tiek išgydė, net naktį nebaisu skambint, kad šuo blogai jaučiasi, padės, patars, jei reikia tai ir kliniką atidarys. Ir šiaip visada nuėjus šunį skanukais maitina, tai mano edrūną ir papirko smile.gif

Arvydas Ramoška - einu tada, kai reikia o Gumbaravičius nedirba. Labai kažko rimto jis man negydė, bet šiaip kaip gydytojas ir žmogus man labai patinka mirksiukas.gif

Jakovo klinika:
Margarita Griškaitė - šiuo metu gydomės pas ją. Prieš savaitę (7dienį) šuo apšlubo, nebegalėjo atsistot pats, nebeėdė, nulėkėm į Jakovo kliniką (net neskambinau V.Gumbaravičiui, nes man atrodo, kad jie net neturi rentgeno, o įtariau, kad prireiks..). Taigi dabar šuo vaikšto, stojasi ir ėda kuo puikiausiai - gydymą tęsiam toliau.
Teko skaityt, kad ten labai brangu..Hmm..na man nepasirodė: klinikoje praleidau ~3val., sulaukiau tikrai išsamios konsultacijos, patarimų, paaiškinimų, darė displazijos tyrimą, kraujo tyrimą, leido vaistų, dar davė namie suleist vaistų ir sumokėjau 130 Lt. Taip pat gydytoja dar pati skambino ~22val dėl gautų kraujo tyrimo rezultatų ir šiaip pasiteiraut kaip laikosi ciucius po narkozės ir t.t. Reziume: man patiko smile.gif

Visi šie trys gydytojai man taip pat patinka dėl to, kad neesu nei vieno karto nusivylusi dėl konsultacijų ir žmogiškumo - malonūs žmonės. O Antakalnio vet gydykla tai išvis beveik kaip namai, jei nerimtos bėdos, o tik šiaip pro šalį važiuojam, pvz. pasisvert, tai smagu užsukti smile.gif


Dėl blogų atsiliepimų...Tikrai atsiprašau, bet nepamenu pavardės (reiktų pasiknisti kur nors popieriuose, jei kam bus įdomu) - Pilaitės gydykla. Rudenį mišrūniukei kalytei darėm serilizaciją. Net nepradėjo operuoti, o mažoji numirė verysad.gif sustojo širdele... Sutinku, kiekviena narkozė yra rizika, bet kai po visko pati gydytoja tyliai numykia (jos paklausus ar viską būtent taip ir darytų jei kas leistų iš naujo), kad vis gi ne viską taip darytų kaip darė, leistų mažesnėm dozėm (pati pripažino, kad beleidžiant prasidėjo traukuliukai, bet ji nekreipė dėmesio ir padidino dozę).. verysad.gif
Po šio įvykio esu dar girdėjus atsiliepimų iš pažįstamų, kad ne vienas gyvūnėlis ten nebeprabudo po sterilizacijos/kastracijos. Tik gaila, kad per vėlai išgirdau. Tikrai būčiau neleidus ten vesti mažosios.

Tai tiek iš mano asmeninės patirties.
Ojej kiek prirašia.. blush2.gif tikiuosi nepabos skaityti mirksiukas.gif
Atsakyti