Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas pagal kraują

Sveiki,

vienoje laidoje labai išreklamavo maisto derinimą pagal kraują. Ne pagal kraujo grupę, bet pagal kraują. Ten kažkaip tikrina ar tinka konkretus maistas konkretaus žmogaus kraujui. Tyrimui atlieka individualiai kiekvienam žmogui, sudaro valgiaraštį.
Norėjau pasiklausit jūsų nuomonės apie tokį liesėjimo būdą. Ir kur būtų galima apie tai sužinoti daugiau? 4u.gif
Atsakyti
Manyčiau, šitais reikalais užsiima įvairūs alternatyvios medicinos centrai.
Aš nematau prasmės maisto parinkime pagal kraują 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Girdėjau apie tokį kraujo tyrimą, kuris parodo kurie produktai tau visiškai netinka, kurie gali lemti kai kurias ligas, alergiją, svorio priaugimą.
Ar tikrai šis tyrimas tikslus, kiek kainuoja ir kur galima jš atlikti (Klaipėdoje).
Ačiu už atsakymą.
Atsakyti
Tai alternatyvios medicinos sritis. Taigi, komentuoti negaliu.
Atsakyti
(nors pati tuo nepasitikiu) Ikeliu info paimta is Naturalios medicinos centro psl.

Maisto netoleravimo testas

Unikalus maisto netoleravimo testas pagal Jūsų kraują.

Šiuo tyrimu siekiama padėti įgyvendinti daugelį svarbių tikslų:
*Pašalinti ar susilpninti daugelį fizinių ir psichinių sutrikimų, susijusių su tam tikrų maisto produktų vartojimu.
*Prisidėti prie savo kūno tobulinimo ir šalinti tokias problemas kaip nutukimas ir celiulitas.
*Pagerinti sveikatą ir bendrą savijautą.

Kas yra MNT?

MNT — tai nauja maisto produktų nesuderinamumo tyrimų metodika.

Paėmus kraujo mėginį išbandoma 150 maisto produktų, galinčių sukelti organizmo netoleranciją. Pagal testo rezultatus kiekvienam pacientui sudaroma speciali dieta.

Kam galima atlikti testą?

Visiems žmonėms, taip pat seneliams ir vaikams. Testas nesukelia šalutinio poveikio ir yra rekomenduojamas visiems.

Svarbu priminti, kad vis daugiau klinikinių tyrimų atskleidžia maisto produktų vartojimo ir daugelio organizmo sutrikimų įsisenėjimo sąsają.

Maisto nesuderinamumo simptomai:

Bendrieji simptomai
Nuovargis, skysčių kaupimasis, patinusios akys, popietinis mieguistumas, blogas burnos kvapas, pagausėjęs prakaitavimas.

Nervų sistema
Migrena, nerimas, depresija, irzlumas, atminties praradimas, nesugebėjimas susikaupti, svaigulys, karščiavimas.

Kvėpavimo organai
Pasunkėjęs kvėpavimas, astma, kosulys, alerginis rinitas, sinusitas.

Širdies ir kraujagyslių sistema
Arterinio spaudimo pakitimas, pasmarkėjęs širdies plakimas, nenormalus širdies raumens susitraukinėjimas, padidėjęs kraujo krešėjimas.

Virškinamasis traktas
Pilvo pūtimas, pykinimas, pilvo skausmai ir traukuliai, gastritas, kolitas, vidurių veiklos sutrikimai (viduriavimas, vidurių užkietėjimas), riaugėjimas, springimas, išeinamosios angos niežulys, hemorojus.

Šlapinimosi ir lyties organai
Cistitai, šlapinimosi ir lyties organų uždegimai, priešmenstruacinis sindromas.

Raumenys ir kaulai
Raumenų traukuliai, spazmai, drebulys, raumenų nusilpimas, sąnarių skausmai, kritiška riešo sąnario būklė, artritas, raumenų sausgyslių uždegimai.

Epidermis
Vietinis ir bendrasis niežulys, bėrimas, egzema, dermatitai, įvairūs odos pažeidimai, psoriazė.

Estetiniai trūkumai
Celiulitas, antsvoris, nutukimas.
Atsakyti
ŽVĖRYNO NATŪRALIOS MEDICINOS CENTRE Konsultacija mitybos klausimais, maisto netoleravimo testas (150 produktu) - kaina 800 Lt (ar tikrai nebutu gaila??? biggrin.gif )
Atsakyti
Merginos, pataupykite pinigėlius vertesniems dalykams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtishe @ 2006 01 11, 23:03)
ŽVĖRYNO NATŪRALIOS MEDICINOS CENTRE Konsultacija mitybos klausimais, maisto netoleravimo testas (150 produktu) - kaina 800 Lt (ar tikrai nebutu gaila???  biggrin.gif )



susiduriau su situo reikalu. Tai ne alternatyvi medicina - alergologiniam daromas toks pats tyrimas ir lygiai taip pat tik mazesniam produktu kiekiui (apie 36), todel sakyti, kad nesamone, jog vieni produktai tinka, o kiti ne, negalima. Tyrimas parodo , i kokius maisto produktus organizmas, ty kraujas reaguoja kaip i alergenus (limfocitai stoja i kova smile.gif). Jei kazkoks produktas alergizuoja, naturalu, kad atsiranda ir tam tikras neigiamas poveikis organizmui: vienoms skysciai kaupiasi, kitoms migrena, trecioms berimai, kitoms koks bendras nusilpimas ... kaip del svorio - nezinau.

Visur afisuojama, kad stai - pasidare moteriske ta testa ir svoris isgaravo ... Turekim omeny, kad po sito testo dietologas sudaro individualia dieta ir esant antsvoriui apriboja kaloriju kieki - manyciau butent nuo to svoris ir krenta. Jei valgysi tik sau tinkancius produktus, bet dideliais kiekiais, tai svoris ne tik kad nekris, bet dar ir augs. Logika paprasta. Tai gal geriau kalorijas paskaiciuot ir pinigus pataupyt. Savo ismestus i bala 800 Lt dabar apraudu sad.gif(
Atsakyti
QUOTE(super @ 2006 02 03, 13:30)
Turekim omeny, kad po sito testo dietologas sudaro individualia dieta ir esant antsvoriui apriboja kaloriju kieki

Visų pirma, Natūralios medicinos centrai užsiima būtent alternatyvia medicina.

Dabar sekantis klausimas-kaip manote, ar gali maistas patekti į kraują ir limfocitai su juo kovoti? Nors kiek išmanant fiziologiją, šis teiginys kelia šypseną. Į kraują patenka iki baltymų, angliavandenių ir riebalų suskaidyti maisto produktai. Dar galimas maisto produkų dalelių sąlytis su storosios žarnos gleivine. Tai viskas. Reakcija į maisto produktus irgi galima, bet tai nėra alergija. Alergija turi labai aiškų apibrėžimą su išreikštais klinikiniais požymiais. Su kūno mase tai neturi nieko bendro.
Alergijų atveju yra nustatomi Ig E, kurie dalyvauja alerginėje reakcijoje. Tai visai kas kita.

Trečias, pagrindinis ir svarbiausias punktas-NIEKADA NĖ VIENAS LICENSIJUOTAS DIETOLOGAS NEDIRBO NATŪRALIOS MEDICINOS CENTRUOSE. Ir nemanau, kad dirbs. Taigi prašau nerašyti informacijos, kurios nežinote.
Atsakyti
Vat aš neseniai galvojau kreiptis NMC, bet perskaičius jūsų postus, tikrai to nedarysiu. Norėjau kreiptis dėl po gimdymo likusių papildomų kilogramų. Ir būdas atsisakyt kai kurių maisto prod. atrodė pakankamai priimtinas. Kur tada reiktų man kreiptis? Į dietologą? Tačiau kaip matau Jūs Vilniuje, o aš Kaune.
gal galite rekomenduoti kokį spec.?
Atsakyti
mano geriausia draugė tokios dietos laikos, ir ką - jai negalima visokių dalykų valgyt, o be to - ir gert kavos, t.p. ir alkoholio... o kaip mes abi prisišlamšdavom po kelių kokteiliukų lotuliukas.gif
jei ten savo kraują "išsitirčiau", vien dėl neplanuotų savaitgalinių pokokteiliukinių "omandzin" sumuštiakų kiek kilų nuo mano šlaunų nubyrėtų ax.gif
Atsakyti
Visos dietos mane gazdina tuo, kad yra sudarytas valgiaraštis. Nusprendžiau pasidomėti kraujo grupės dieta ir ji man patiko. Tik gaila, kad knyga parašyta amerikiečiams, bet kažką prisitaikiau. Bėda tame, kad man negalima mėsos, leistina tik vištiena ir ta pati turi būti grūdais lesintų vištų. Įdomu, kuom jos skiriasi nuo kitaip lesintų. Patiko ir tai, kad maistas suskirstytas į ypač naudingą, neutralų ir vengtiną. Bandžiau laikytis kažkada tokios Japonų dietos (pagrindas jautiena ir kopūstai), o pasirodo, kad man netik kad mėsos negalima, bet ir kopūstų. Dabar sportuoju namie gan aktyviai 5 kartus per savaitę po valandėlę ir ir svoris krenta. Aišku norėtusi greitesnio efekto, bet lygtai geriau pamažu.
Dar toks klausimas: Gal galėtumėt nors ką nors pakomentuoti apie "glikemijos indekso dietą", kas tai?
Atsakyti