Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos apribojimai

2Gorada: bele tik pro uždarytą pervažą nepralėkėt, liūdnai baigtis gali.
Tų gelžkelių visokių yra- kur traukinux tik kas savaitę prabilda- o SAZ tai vienoda-100m.
Ale jau niekuom nesistebiu- čia LT (lietus krapnoja).
Atsakyti
Man dabar pasidare idomu, kelio sanitarineje zonoje statyti negalima, o kaip del siltnamio ir tvoros statymo? arba ta zeme arti galima? pas mane irgi tik toks keliukas kur 5 traktoriai per metus pravaziuoja tai ka del ju dabar as nieko negaliu daryti savo zemeje? g.gif tai kokio galo tada isvis valstybe dalindama zemes matuoja ribas nuo pat keliuko? tegul ir palieka ta sanitarine zona keliui, o ne zmogui kuris nieko ten daryt negali.
kokia tai nesamone tokiam keliukui 10m, pas mus yra namas miestelyje salia aksfaltuotos gatves, jam jau kokie 200metu tai kai state tikriausiai nebuvo tokiu zonu ir visa namo veranda yra ant tos zonos, o namas jau ne, namas nuo gatves kokie 5m, o veranda apie 2- 2.5m. nebent galvems ir keliukams atskiri kriterijai? g.gif
Atsakyti
Štai kas rašoma kelių įstatyme apie kelio apsauginę zoną (ištraukos iš http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2= )

4. Kelio apsaugos zona – abipus kelio nustatyto pločio žemės juosta, kurioje ribojama ūkinė veikla.

12 straipsnis. Kelio apsaugos zona
1. Siekiant sudaryti saugias eismo sąlygas, nuo kelio briaunų į abi puses nustatoma kelio apsaugos zona. Jos plotis pagal kelio reikšmę yra:
1) magistralinių kelių – po 70 metrų;
2) krašto kelių – po 50 metrų;
3) rajoninių kelių – po 20 metrų;
4) vietinės reikšmės kelių – po 10 metrų.
2. Kelio apsaugos zonas miestuose, kaimo gyvenamosiose vietovėse įstatymų nustatyta tvarka gali tikslinti Teritorijų planavimo įstatyme numatyti planavimo organizatoriai, turintys teisę tvirtinti teritorijų planavimo dokumentus (bendruosius, detaliuosius, specialiuosius planus).

13 straipsnis. Darbų vykdymas keliuose ir jų apsaugos zonose
1. Keliuose, kelių juostose ir jų apsaugos zonose dirbti įvairius darbus be kelio savininko leidimo draudžiama. Technines eismo reguliavimo priemones suderinusios su policija įrengia kelius prižiūrinčios įmonės.
2. Kelių apsaugos zonose leidžiama statyti statinius ar įrenginius laikantis Statybos įstatymo, atsižvelgiant į kelių plėtros perspektyvą bei saugaus eismo reikalavimus, pagal normatyvinių statybos techninių dokumentų nustatytą tvarką ir suderintus projektus. Kelių apsaugos zonose rudens, žiemos ir pavasario laikotarpiais leidžiama statyti laikinus sniegą sulaikančius įrenginius.

3. Kelių apsaugos zonose draudžiama:
1) statyti gyvenamuosius namus, visuomeninius ir kitus pastatus, kurie nesusiję su transporto priemonių ir keleivių aptarnavimu;
2) statyti paminklinius akcentus-simbolius, įrengti karjerus, vandens telkinius, sandėliuoti medžiagas be kelio ir žemės savininko (valdytojo) leidimo.
4. Draudžiama įrengti išorinę reklamą keliuose, virš kelių, kelių juostose ir jų apsaugos zonose, išskyrus stendus, eismo dalyvius informuojančius apie kelio būklę. Išorinę reklamą įrengti draudžiama gatvėse ir prie jų, jeigu ji gali užstoti technines eismo reguliavimo priemones, pabloginti matomumą, akinti eismo dalyvius, kelti pavojų eismo dalyviams. Taip pat draudžiama naudoti reklamą, imituojančią kelio ženklus ir (arba) naudojančią kelio ženklų simboliką.
5. Kelio apsaugos zonose esančius antžeminius ar požeminius inžinerinius tinklus prižiūri jų savininkai. Šie tinklai tiesiami ir rekonstruojami pagal patvirtintus projektus. Darbams atlikti būtina gauti kelio ir žemės valdytojo ar jos savininko leidimą.


Tai kas buvo pastatyta dar „pri carie garoche“, kol nebuvo tokių įstatymu, iki šiol stovi net per 1 m nuo kelio, bet dabar ką nors statant tenka atsižvelgti į galiojančią tvarką, nors ir kaip kvailai atrodytų šie reikalavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkas: 24 gruodžio 2008 - 10:56
Susidureme ir mes su gelezenkelio SAZ. kaip isspresti si reikala net nebeisivaizduoju....

Bet gal man kas paaiskins kaip gali buti miesto pletros detaliajame plane suformuoti ir ptvirtinti gelezinkelio SAZ namu valdos sklypai be gelezinkelio patvirtinimo ar sutikimo (ties ju grafa nera nei antspaudo, nei paraso)???
Kaip, gali buti arduodami sklypai zmonems toje zonoje, registruojami kaip namu valda su individualaus namo statybos panaudojimu, isduodami kadastro dokumentai, ir pan... ir kai reiklai jau pajuda link statybu leidimo - pasirodi ten statytis negalima??!!!

Beje, toje zonoje ju yra net pastatyti 6 nauji namai....

Tai cia kaip????
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2009 02 04, 02:31)
Tai cia kaip????

lietuviškai.....
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2009 02 04, 01:31)
Susidureme ir mes su gelezenkelio SAZ. kaip isspresti si reikala net nebeisivaizduoju....

Bet gal man kas paaiskins kaip gali buti miesto pletros detaliajame plane suformuoti ir ptvirtinti gelezinkelio SAZ namu valdos sklypai be gelezinkelio patvirtinimo ar sutikimo (ties ju grafa nera nei antspaudo, nei paraso)???
Kaip, gali buti  arduodami sklypai zmonems toje zonoje, registruojami kaip namu valda su individualaus namo statybos panaudojimu, isduodami kadastro dokumentai, ir pan... ir kai reiklai jau pajuda link statybu leidimo - pasirodi ten statytis negalima??!!!

Beje, toje zonoje ju yra net pastatyti 6 nauji namai....

Tai cia kaip????


Mes irgi vargstam... Musu skl. yra prie chemijos prospekto Kaune, o jusu kur? Bet vienintele iseitis pastatyti legaliai tai yra zonos sumazinimas arba panaikinimas. (nors galima statyti ir nelegaliai, bet gali tureti negeru paskemiu...). Dabar ta zona nustatyta sveikatos apsaugos ministro isakymu, o saip zemes naudojima nustato vyriausybes nutarimas 343 "DĖL SPECIALIŲJŲ ŽEMĖS IR MIŠKO NAUDOJIMO SĄLYGŲ PATVIRTINIMO." Kaip tik dabar ruosiasi naujas projektas to nutarimo, kur bus panaikintas sveikatos apsaugos ministro isakymas.... tik beda kada tai gali ivykti niekas nezino...nes dabar vyriausybe stumia visokius kitokius klausimus ir jiems svarbiau papildyti biudzeta...Kad isakymas bus panaikintas ir SAZ nebeliks man patvirtino to dokumento autore is sveikatos apsaugos ministerijos, p.Dalia 8 (5) 2778036, tel vilniuje. Galit ir Jus paskambint pasiteiraut...gal vel kasnors pasikeite kol ten....Sekmes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zasranka @ 2009 02 04, 11:08)
Mes irgi  vargstam... Musu skl. yra prie chemijos prospekto Kaune, o jusu kur? Bet vienintele iseitis pastatyti legaliai tai yra zonos sumazinimas arba panaikinimas. (nors galima statyti ir nelegaliai, bet gali tureti negeru paskemiu...). Dabar ta zona nustatyta sveikatos apsaugos ministro isakymu, o saip zemes naudojima nustato vyriausybes nutarimas 343 "DĖL SPECIALIŲJŲ ŽEMĖS IR MIŠKO NAUDOJIMO SĄLYGŲ PATVIRTINIMO." Kaip tik dabar ruosiasi naujas projektas to nutarimo, kur bus panaikintas sveikatos apsaugos ministro isakymas.... tik beda kada tai gali ivykti niekas nezino...nes dabar vyriausybe stumia visokius kitokius klausimus ir jiems svarbiau papildyti biudzeta...Kad isakymas bus panaikintas ir SAZ nebeliks man patvirtino to dokumento autore is sveikatos apsaugos ministerijos, p.Dalia 8 (5) 2778036, tel vilniuje. Galit ir Jus paskambint pasiteiraut...gal vel kasnors pasikeite kol ten....Sekmes. smile.gif


prasedejau kelias dienas prie kompo. ir knisausi po istatymu labirintus. tai stai ka issiaiskinau ir ka atradau....
kazkada sanitarine apsaugos zona buvo gelezinkelio kompetencijoje ir ji buvo uzfiksuoto kaipo tokia LR Vyriausybes nutarime 1992-05-12 nr 343. jame apsaugos zonos yra isskirstytos taip: apsaugos, rezervine, sanitarine.
paskui 2003-01-28 nutarimu nr 110 yra padaryti pakeitimai, kurie liecia kelius ir gelezinkeli. tai va gelezinkeliui palikta tik apsaugos zona.

o vat sanitarine zona pereina SAM kompetencijai . ir ci jau vadovujamsi stai siuo dokumentu

jame surasyta visa procedura kas ir kiek gali. tai tam tikrais atvejais, jei ispildomos papildomos salygos kurias nurodo visuomenines sveikatos centras ta zona gali buti sumazinama ir isduodamas rastas, kurio pakanka statybos leidimo gavimui prie jau visu kitu esamu dokumentu.

vnz. ryt su visais savo isvedziojimais siunciu vyra i savivaldybe.

ir jei pasirodys, kad as vis tik teisi ir problema keliama ten kur jos nera ir neturetu buti.... tai nesuprantu kaip tokie darbuotojai laikomi savivaldybeje???
Atsakyti
jame surasyta visa procedura kas ir kiek gali. tai tam tikrais atvejais, jei ispildomos papildomos salygos kurias nurodo visuomenines sveikatos centras ta zona gali buti sumazinama ir isduodamas rastas, kurio pakanka statybos leidimo gavimui prie jau visu kitu esamu dokumentu.



vnz. ryt su visais savo isvedziojimais siunciu vyra i savivaldybe.



ir jei pasirodys, kad as vis tik teisi ir problema keliama ten kur jos nera ir neturetu buti.... tai nesuprantu kaip tokie darbuotojai laikomi savivaldybeje???
[/quote]

Visu pirma reikia kreiptis i visuomenes sveikatos centra prie SAM, nes SAZ tikslinimas yra ju kompetencijoje. O kad ta rasta gauti reikia uzsakyti poveikio visuomenes sveikatos vertinima...o tai gali padaryti tik gelezinkeliai, ar jie tai daris.... manau tikrai ne.
Dar yra glaiojanti higienos norma HN_33_2003 kur nustatomi triuksmo lygiai gyvenamoje aplinkoje, o gelezinkelio keliamas triuksmas TIKRAI virsis tuos nustatytus dydzius, nebent kai juos matuos kanors kanors specilaiai suhalturins... kad nevirsitu...bet matuotojai rizikuos savo reputacija. Aisku gali buti irengimos sienutes garsobarjerai..bet jie turi buti isilgai viso gelezinkelio, o ne tik jusu sklypo ribose. Gali buti besiuliai begiai tai LABAI sumazina triuksmo lygi.
Mes jau visa tai praejom ir laukiam kol pasikeis nutarimas 343 ir bus panaikintas ministro isakymas.
Del viso pikto paklausinekit kaip ten su kaiminu statybom...? vistiek jeigu kabins inspektoriai tai kabins visus, nes zona arba sumazinta arba ne...
Laukiam ziniu ish jusu :)Sekmes.
Atsakyti
[quote=zasranka,2009 02 05, 13:41]
jame surasyta visa procedura kas ir kiek gali. tai tam tikrais atvejais, jei ispildomos papildomos salygos kurias nurodo visuomenines sveikatos centras ta zona gali buti sumazinama ir isduodamas rastas, kurio pakanka statybos leidimo gavimui prie jau visu kitu esamu dokumentu.
vnz. ryt su visais savo isvedziojimais siunciu vyra i savivaldybe.
ir jei pasirodys, kad as vis tik teisi ir problema keliama ten kur jos nera ir neturetu buti.... tai nesuprantu kaip tokie darbuotojai laikomi savivaldybeje???
[/quote]

Visu pirma reikia kreiptis i visuomenes sveikatos centra prie SAM, nes SAZ tikslinimas yra ju kompetencijoje. O kad ta rasta gauti reikia uzsakyti poveikio visuomenes sveikatos vertinima...o tai gali padaryti tik gelezinkeliai, ar jie tai daris.... manau tikrai ne.
Dar yra glaiojanti higienos norma HN_33_2003 kur nustatomi triuksmo lygiai gyvenamoje aplinkoje, o gelezinkelio keliamas triuksmas TIKRAI virsis tuos nustatytus dydzius, nebent kai juos matuos kanors kanors specilaiai suhalturins... kad nevirsitu...bet matuotojai rizikuos savo reputacija. Aisku gali buti irengimos sienutes garsobarjerai..bet jie turi buti isilgai viso gelezinkelio, o ne tik jusu sklypo ribose. Gali buti besiuliai begiai tai LABAI sumazina triuksmo lygi.
Mes jau visa tai praejom ir laukiam kol pasikeis nutarimas 343 ir bus panaikintas ministro isakymas.
Del viso pikto paklausinekit kaip ten su kaiminu statybom...? vistiek jeigu kabins inspektoriai tai kabins visus, nes zona arba sumazinta arba ne...
Laukiam ziniu ish jusu :)Sekmes.
[/quote]
Labai jau daug netikslumu patebejau todel isikisiu,poveikio visuomenes sveikatai vertinima turi atlikti ne gelezinkeliai,o zmogus kuris nori ta sanitarine apsaugos zona tikslinti mirksiukas.gif HN 33:2003 jau seniai nebegalioja,2007 ar 2008 yra isejusi nauja,si SAM ministro isakyma del saz kiek zinau planuoja pakeisti 2013 tik
Atsakyti
Sveiki,

Pagal įstatymą:
3. Kelių apsaugos zonose draudžiama:
2) statyti paminklinius akcentus-simbolius, įrengti karjerus, vandens telkinius, sandėliuoti medžiagas be kelio ir žemės savininko (valdytojo) leidimo.
Dar apsaugos zona 10 m. pridedam...

Pagal sklypo projektą nuo seno šalia keliuko oficialiai yra tvenkinukas 1a, kažkur 1 m. nuo jo, tai dabar iškilo klausimas - ar jį išvalant ir didinat nepažeidžiam ko? Pagal vienus įstatymus lyg galim, pagal kitus lyg ne. Nelabai suprantu ką iš vis daryti su tuo tvenkiniu, jį užkasti ir kasti didesnį kitoje vietoje? Gal kas susidūrėt?
Atsakyti
Sveiki,situacija tokia, kad sugalvojau sode statytis vasarnami, bevartydamas sodo dokumentus pamaciau, kad ten yra apsaugine zona 2 ir 7 nr.nelabai suprantu kaip tai gali buti jei aplink pas kaimynus stovi gyvenami namai arba bent jau vasarnamiai
Atsakyti
QUOTE(Nerijus.E @ 2015 03 02, 20:53)
Sveiki,situacija tokia, kad sugalvojau sode statytis vasarnami, bevartydamas sodo dokumentus pamaciau, kad ten yra apsaugine zona 2 ir 7 nr.nelabai suprantu kaip tai gali buti jei aplink pas kaimynus stovi gyvenami namai arba  bent jau vasarnamiai


jus apribojimu numerius suraset?
II keliu apsaugos zonos.
VII - Magistralinių dujotiekių ir naftotiekių bei jų įrenginių apsaugos zonos.
tai nereiskia kad statyti negalite, tik ne visame sklype.
Atsakyti