Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkūs, komplikuoti gimdymai...

Sveiki.Iškenčiau 10cm atsidaryma pakankamai greitai atsidarinejo.Atvažiavau I ligonine su 9cm! Daktare apžiurejo sako už valandos tikrai jau bus gimusi.Jau apsidžiaugem, kad greit baigsis.Ir mano mažoji strigo savo kelyje pasisuko ne ten kur reikia.Neišstumiau aš jos tai su vacuumu ja ištrauke.Dirbo daktarai tikrai profesionaliai.Turbut visas skyrius subego.Netekau daug kraujo tai perpilinejo 2 dienas.Sunkiausia buvo gulet su tom lašelinem.Dabar laukiam antro vaikiuko.Dar laiko yra ,bet bijau jau ... biggrin.gif Turbut paminčiau visus savo naturalistiškumus rinkčiaus cp.
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2012 02 27, 11:35)
Kiek paskaičiau mamų pasisakymus, tai esu pakraupusi tiek dėl gydytojų veiksmų, tiek dėl pačių gimdyvių nusistatymo gimdyti pačiai, ypač kai yra tie vadinami siauri dubenys. Na aišku, vaikelis esą prisitaiko ir t.t., bet ar pačios gimdyvės pagalvoja, kad jų vaikas gali būti tiek daug traumuotas, kad per visą gyvenimą liks invalidas? Ar pamiršot siaubą vadinamą cerebriniu paralyziumi? Lūžę kaulai sugyja, bet nerviniai, smegenų pažeidimai visada turi pasekmes. Ir vistiek kalbėti, kad geriau natūraliai gimdyti (ir galbūt turėti visam gyvenimui traumuotą vaiką) yra geriau nei atlikti cezario pjūvį....  :hm  moterys, kur jums taip smegenis praplovė?

Pritariu. Man drauge pasakojo,kad jos vienai draugei nustate siaura dubeni, bet ta "naturaliste" atsisake CP, parase oficialu prasyma,kad atsisako ir kad gimdys pati.
Ko pasekoje vaikutis gime su cerebriniu paralyzium verysad.gif .. sugadintas vaiko gyvenimas del tokios "naturalistes" mamos....baisu.
Atsakyti
Mano abu gimdymai buvo komplikuoti.
Pirmojo gimdymo metu prie 6cm nubegus vandenims pradejo kristi toniukai. Mane ir vyra perrenge operacines drabuziais jeigu prireiktu isvezti operuoti. Bet pakeitus padeti atsistate toniukai ir nebekrito daugiau. Tada nuo 8cm sustojo atsidarineti kaklelis. Gydytojas per 3kartus pradare kakleli iki 10cm. Kai atejo laikas stumti, deja sunus nesileido zemyn. Pamenu po keliu stumimu isveze i operacine. Tenai su repliu pagalba gime sunus. Suverke is karto gimes. Turejo kelias melynes ant veiduko, bet visa kita gerai.
Antrasis gimdymas buvo labai komplikuotas. Pirmiausiai niekaip neisibegejo saremiai. Prasaremiavau su nereguliariais saremiais namuose pusantros paros. Kadangi nuo 18nestumo savaites issivyste simfizitas, tai isisbegejus saremiams zveriskai plese sinfizio kaulus (vien tik del sio skausmo prasiau epiduro). Epiduro nesuspejo suleisti (atvaziavau i ligonine su aukstu kraujospudziu, lauke kraujo atsakymo ar gali man daryti epidura), tik prie mazdaug 8-9cm gavau leidziamu nuskausminmuju. Iki stumimo pradzios viskas buvo gerai apart simfizio skausmo. Isstumus galvyte uzstrigo petukas. I palata suleke daug daktaru ir sesuciu. Vaizdas ir jausmas, kaip trauke dukryte buvo baisus. Dukrytei aplink kakliuka buvo viena karta apsivyniojusi virkstele. Kadangi gimstant uzstrigo petukas ir virkstele apsivijusi kakliuka buvo, tai dukryte kelias minutes neturejo kuo kvepuoti (mano dubens kaulai neleido patekti nei deguoniui per virkstele, nei ikvepti oro per nosyte nes krutines kaulai buvo suspausti mano dubens kaulu), tai dukryte gimusi nekvepavo. Vyras mate kaip ja gaivino. Po 5minuciu nuo gimimo gavau dukryte kvepuojancia ir sveika i rankas wub.gif Dukrytes gimimo traumos: didele hematoma ant galvytes, didele melyne ant kaktos ir beveik 8sav trukusi gelta (del sunkaus ir komplikuoto gimdymo, dideliu hematomu). Mano gimdymo trauma: 4 laipsnio plysimas is 4 laipsniu. Siuti isveze i operacine. Tenai uztrukau siek tiek virs valandos. Mano gijimas praejo gerai, tik ilgai uztruko. Gydytojai nusprende, kad jei dar kada nuspresim tureti sekanti vaikuti, tai gimdymas bus planinis cezaris, naturaliai gimdyti nebeleis.
Atsakyti
QUOTE(Tommute @ 2016 11 04, 07:39)
Sveiki.Iškenčiau 10cm atsidaryma pakankamai greitai atsidarinejo.Atvažiavau I ligonine su 9cm! Daktare apžiurejo sako už valandos tikrai jau bus gimusi.Jau apsidžiaugem, kad greit baigsis.Ir mano mažoji strigo savo  kelyje pasisuko ne ten kur reikia.Neišstumiau aš jos tai su vacuumu ja ištrauke.Dirbo daktarai tikrai profesionaliai.Turbut visas skyrius subego.Netekau daug kraujo tai perpilinejo 2 dienas.Sunkiausia buvo gulet su tom lašelinem.Dabar laukiam antro vaikiuko.Dar laiko yra ,bet bijau jau ... biggrin.gif Turbut paminčiau visus savo naturalistiškumus  rinkčiaus cp.


Galima padeti vaikuciui isitaisyti i gimdymo takus tinkama padetimi, tuomet ir gimdymo metu sumazeja "uzstrigimo" rizika. Nestumo pabaigoje patartina nesedeti atsilosus, geriausia sedeti ant kietos kedes tiesia nugara, naudinga pabuti ant ranku ir koju (Pvz kaip plaunant grindis) o miegoti ant kairio sono. Legnviausia gimdymui kudikio padetis - kai jis yra galvyte zemyn ir jo nugara yra pasisukus i kaire jusu pilvo puse, mano mineti pratimai padeda ta padaryti. Gimdymo metu svarbi vertikali padetis ir judesys (pvz vaikstant, siubuojant klubais ir tt kudikiui palengvinamas "darbas" atrasti taisyklinga padeti). Stangu metu kudikis turi kelis kartus pasisukti kad isnaudotu skirtinga klubu ertmes diametra, todel stangintis ir gimdyti taip pat patartina vertikalioje padetyje (stovint, klupint, pritupus).

Daugiau informacijos apie taisyklinga vaikelio padeti puslapyje Spinning Babies
Atsakyti
as irgi pazistu viena "naturaliste". Atsisake cezario. Uztat dabar kapeli lanko.
Atsakyti