Įkraunama...
Įkraunama...

jegos panaudojimas

Mano mazius neatstoja nuo dujines, kaip kokia sirse nuo medaus. Y pikta sudrausminima negalima reakcija suklusimas ir toliau vel lenda. Kartais ziuredamas tiesiai y akis suka rankenele ir ziuri kas toliau bus, jei stovi toliau pikta ir sakai negalima, jis greitai uzsuka dujine ir tada ramus nueina. Jam 1 metai 3 men, ar butu tikslinga tokiais momentais suduot per rankutes, gal tada supras, kad NEGALIMA.

Atsiprashau, pasiklydau .......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manta: 22 balandžio 2004 - 10:38
atrodo, man teks keisti kvalifikaciją biggrin.gif
Jei nesupainiojau, tai vaikų psichologė kažkokioje temoje kalbėjo apie fizines bausmes.
Be fizinės bausmės dar egzistuoja:vaiko asmeninė patirtis (karščiui, skausmui ir tt) susieta su atitinkamu žodžiu ("popa"), balso tonas, garsumas, veido išraiška, kūno laikysena ir judesiai, rodantys nepritarimą, nuoseklūs tėvų reikalavimai ir draudimai. Vaikas ne veltui žiūri jums į akis smile.gif -jis stebi tikslią jūsų reakciją ir tikrina, ar dar galioja draudimas. jei jūs pati abejojat tuo ką sakot ar darot, būkit tikra - vaikas tikrai tuo pasinaudos.
Ateičiai - vaikams patinka taisyklės (nes jos garantuoja stabilumą), tačiau jie nuolatos jas stengiasi sulaužyti (tikrina, ar suaugę pakankamai stiprūs, kad sugebėtų jas apginti, o tai reiškia - garantuoti saugumą). Kuo nuoseklesni tėvų reikalavimai, tuo vaikams ramiau ir reikia mažiau "patikrinimų".
Šita taisyklė galioja iki 18 m. ... biggrin.gif
Sėkmės prie viryklės!

Atsakyti
Manta, aš su saviškiais kariaudavau taip-prikiši jo pirštus prie karšto ir sakai, kad va ai, čia karšta, skauda. taip išmokiau nelysti prie kavos puodelio, prie orkaitės karštos, net ir puodai ant viryklės taip buvo supažindinti-paskui užtekdavo tik pačiai tipo paliesti ir pasakyti ai, karšta... žinoma, vaiko pirštukus kišk tik ten, kur karšta, bet nenudegina iškart wink.gif iki žaizdų... tiesiog leisk pajusti jam kodėl negalima ten lysti.
Atsakyti
mano pirmiem vaikams buvo visiskai nesvarbu visos tos taisykles,jiems ir pirstai dege ir trenke elektra....o rezultatas kad jiems dar smagiau buvo,kad taip nutinka.Apversdavo man namus aukstin kojom,lindo visur ir t.t.
Dabar ligiai taip par elgesi ,nors ir metu jau 9 ir 10
O mazoji,supranta is puses zodzio is zvilgsnio,tik uztenka pasakyt "popa",zino kad atejus i vyrtuve duris reikia uzdaryt,dickiai dukrai-galiu kartot ir kartot tos zodzius,o rezultatas 0...
Priklauso ir nuo charakterio vaiko dar ir nuo jo asmenini interesa tam dalikui
Atsakyti