Sveikos mergaites,
papasakokit kokias kosytes zinote be tradiciniu (bulviu, manu,ryziu ir grikiu).?
As radau kazka panasaus i manu+kisielius.
Skanaus
Desertą Bubertą sudaro dvi dalys - balta košė ir tamsus uogų kisielius, taigi jis ne tik skanus, bet ir puošia stalą. Prieš imdamiesi virti košę ištrinkite 5 trynius su 5 šaukštais cukraus ir trupučiu vanilės arba vanilinio cukraus. Tą derinį siūlyčiau pasiruošti iš anksto, nes jį rekomenduotina įmaišyti į labai karštą košę. Košė verdama iš litro pieno ir 200 g manų kruopų. Lygia greta būtų gerai pasirūpinti išplakti 5 baltymus. Vos nukėlus košę nuo ugnies į ją įmaišomi tryniai, o tuojau po to labai atsargiai taip pat ir kietai išplakti baltymai. Viskas. Baltoji dalis paliekama vėsti.
Kitame puode verdamas nelabai tirštas spanguolių, juodųjų serbentų ar kokių kitų rūgštokų uogų kisielius. Tam reikėtų 4 stiklinių vandens ir 2 stiklinių spanguolių arba 3 stiklinių kitokių uogų. Neužteks tik pavirti uogas; jas būtina pertrinti per sietelį, kad būtų galima išmesti luobeles. Artipilnę uogų nuoviro stiklinę ataušiname ir ištirpiname joje 2,5 šaukšto krakmolo.
Likusią sunką užviriname su 0,5 stiklinės cukraus, paskiau supilame nuovirą su ištirpintu krakmolu, o skysčiui vėl pradėjus burbuliuoti išjungiame liepsną ir įdedame prieskonių - gvazdikėlių, cinamono, apelsino žievelių.
Kisielius taip pat turi praaušti, nes bubertas skanesnis atvėsęs iki kambario temperatūros. Taigi jei ketinate jį patiekti pietums, prie puodų reikia stoti nuo pat ryto.
Gal esat bande?????
QUOTE (Mįsliukė @ 2004 04 22, 20:51) |
Vot taip, pasirodo košyčių niekas neverda |
Dar ir kaip verda. Net po kelis kartus į dieną kartais. Tik pačias paprasčiausias, nėr reikalo receptus rašyt, visos ir taip moka. O tų mandresnių košių virt nemoku...
Butent, verdam verdam, bet tik nemadras kokias, o paprastas. Taip greiciau ir skanu
Nors mano košytė ir tradicinė, bet as ją truputį patobulinau ir dabar mano mėgstamiausia. Tai grikiu košė. Grikius reikia virti ne fasuotus pakelyje, o palaidus. Stiklinei grikių reikia maždaug 2,5 stiklinės vandens. I verdantį vandenį pilu grikius, kmynus (nepagailėti), sultinio kubelį ar kokių kitų universalių prieskonių, smulkiais kubeliais supjaustytų bulvių. Galima naudoti jau anksčiau išvirtas bulves, kurias reikia sudėti į bebaigiančią virti košę, kad tik pašiltų. Viskas išverda per 15-20min. Labai gardu ir greita. As valgau su gabalėliu sviesto ar saušteliu grietinės
Bulves+grikiai, kazkas labai neiprasto
Mano topinis patiekalas buvo kai gyvenau viena - grikių košė išvirta su grybų sultinio kubeliu. Dabar šeimyna tokio "pašaro" nepripažįsta, bet man vis tiek skanu.
Dar skanu, kai įtarkuoji bananą į avižinių dribsnių košę. Nemanau, kad naujieną parašiau.
O ką darot su ta koše, kuri lieka? Gal ką nors dar galima iš jos padaryt? Kokį apkepą? Gal kas žino kaip?
Dar skanu, kai įtarkuoji bananą į avižinių dribsnių košę. Nemanau, kad naujieną parašiau.
O ką darot su ta koše, kuri lieka? Gal ką nors dar galima iš jos padaryt? Kokį apkepą? Gal kas žino kaip?
QUOTE (Aušrinė @ 2004 07 20, 12:59) |
O ką darot su ta koše, kuri lieka? Gal ką nors dar galima iš jos padaryt? Kokį apkepą? Gal kas žino kaip? |
Mano kose labai tinka i koki vistienos troskini. Arba pakepti su vandeny apvirtais kalafiorais
QUOTE (Aušrinė @ 2004 07 20, 12:59) |
O ką darot su ta koše, kuri lieka? Gal ką nors dar galima iš jos padaryt? Kokį apkepą? Gal kas žino kaip? |
As dedu i varskecius, -man labai skanu.. Tada tokie minksti
,purus gaunasi..
QUOTE (Aušrinė @ 2004 07 20, 12:59) |
Dar skanu, kai įtarkuoji bananą į avižinių dribsnių košę. Nemanau, kad naujieną parašiau. |
Man naujiena O tarkuoji verdant ar jau i isvirusia kose?
QUOTE (eglek @ 2004 07 21, 08:09) | ||
Man naujiena O tarkuoji verdant ar jau i isvirusia kose? |
Į išvirusią
Tokią avižinių dribsnių košę tada net vyras valgo
Kai atostogaujam prie juros, musu pazistama bobulyte verda zemaitiska kose (dar ji vadinama shilkine, pusine ar kazkas panasaus):
Bulves reikia isvirti ir sutrinti kaip kosei, tada ipilti pieno, kad butu skysta. Uzvirti ir maisant ipilti miltu. Tada stipriai plakant virti apie 15 minuciu. Valgyti su sviestu ir grietine. Babulyte sake, kad svarbiausia gerai isplakti. Kose skani ir pasildyta.
Kita varianta sake kaimyne.
Perliniu kruopu kose su bulvem:
Isvirti perliniu kruopu kose, bet skysta. Baigiant virti kruopoms, ideti tarkuota zalia bulve ir virti, kol isvirs ta bulve. Skanu su spirguciais arba sviestu.
Bulves reikia isvirti ir sutrinti kaip kosei, tada ipilti pieno, kad butu skysta. Uzvirti ir maisant ipilti miltu. Tada stipriai plakant virti apie 15 minuciu. Valgyti su sviestu ir grietine. Babulyte sake, kad svarbiausia gerai isplakti. Kose skani ir pasildyta.
Kita varianta sake kaimyne.
Perliniu kruopu kose su bulvem:
Isvirti perliniu kruopu kose, bet skysta. Baigiant virti kruopoms, ideti tarkuota zalia bulve ir virti, kol isvirs ta bulve. Skanu su spirguciais arba sviestu.
Mano prosenele kazka tokio, kaip Puugos recepte, darydavo. Super, kad idejai! As ji priskirciau prie saldumynu, o ne kosiu Taip noredavom to jos marmaliuko, kad sutikdavom visa kruma serbentu nurinkti