Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai - receptai, patarimai

Sveikos, as nelabai megeja esu sausainiu, kartais prie ju buna daaaug darbo. Bet siandiena susigundziau iskepti sviestinius sausainius (jei buvo sis receptukas tai pasikartosiu) smile.gif

Tešlai:
300 g. miltų;
200 g. sviesto;
100 g. cukraus pudros;
kiaušinis;
vanilinio cukraus.

Eiga:
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti. Kiaušinį išplakti, įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir plakant suberti cukraus pudrą.
Šaukštu sukti sviestą ir pamažu pilti kiaušinio plakinį.
Suberti miltus ir išminkykite tešlą. Iškočiokite tešlą, formelėmis iš jos išspauskite įvairias formas.
Dėkite į skartą. kepti 180 laipnių orkaitėje 10 min.
Prieš dedant galima apibarstyti cinamonu, smulkintais riešutais, o aš sugalvojau ant savo sausainiu uždėti šaldytą serbentą smile.gif gavosi gražios gelytės.
Atsakyti
Labas vakaras. 4u.gif Pasidalinsiu ir as savo paprastu recepteliu. Gal kam patiks ir pasigamins...
Mes juos vadiname chrusciais. Cia net nezinau prie sausainiu ar bulkuciu priskirti...
Dedu apie litra namines grieines( bet gal ir parduotuvines grietines galima), cukraus, kep milteliu, kiausini, ir miltu. Minkau tokia gan kiet tesla, bet ne per kieta. Nu kad prie ranku jau neliptu tai tikrai... Tai vat, iskocioju toki dideli, nei plona nei stora blyna, ir pjaustau ji i staciakampius, mazdaug 2-2,5 cm ant 8cm. kiekvieno staciakampiuko viduryje padarau ipjova, ir viena staciakampio puse kisu i ta skylute i taip gaunasi, kaip kokie kaspineliai. Tada dedu juos i ikaitinta alieju ir kepu, kol pageltonuoja, barstau cukrasu pudra ir viskas. SKANAUS 4u.gif siaip labai greita, paprasta ir skanu 4u.gif

P.S. skaniau gaunasi, kai tesla paguli siek tiek saldytuve.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 11, 20:48)
Mes juos vadiname chrusciais.

Tai čia žagarėliai, kaip suprantu biggrin.gif O ar jų nereikia plonai kočioti ir dar padaužyti kočėlu, kad gautųsi pūslelės? Tada nereikia sodos. O čia su soda-tai gaunasi storesni. Į domu koks skonis, gal kas išbandęs parašys? ax.gif
O ar nereikia į juos pilti degtinės, kad mažiau riebalų į save sugertų? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 10 12, 18:28)
Tai  čia žagarėliai, kaip suprantu  biggrin.gif O ar jų nereikia plonai kočioti ir dar padaužyti kočėlu, kad gautųsi pūslelės? Tada nereikia sodos. O čia su soda-tai gaunasi storesni. Į domu koks skonis, gal kas išbandęs parašys?  ax.gif
O ar nereikia į juos pilti degtinės, kad mažiau riebalų į save sugertų? Ačiū


Taip zagareliai 4u.gif Na as speciliai darau storesnius, nes mums taip skaniau ax.gif nes kai padarau labai plona tesla, tai gaunasi kazkokie kieti. Dedu ne soda, o kepimo miltelius, ar cia tas pats...? g.gif doh.gif wub.gif zinau, kad degtines galima deti, bet kai jos nera, nebegu i parduotuve jos pirkti, o taip dazniausiai be jos darau. Nepasakyciau, kad jie jau laabaai riebus gaunasi pas mus, jei degtines i tesla nepylame. Mes kai nesiedietinam, tai nebijom tu riebalu daug. Tik faktas, kad laabaai daug aliejaus ir dar kaitinto, labai nesveika, bet... doh.gif
O del padauzymo kocelu - pirma karta girdziu biggrin.gif reiks pabandyti lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos norejau paklausti ar su konditeriniu svirkstu galima issikepti plikytu sausainiu? Man labai skanus plikyti sausainiai su kremu,gal zinote koki recepta? 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurikee: 15 spalio 2010 - 15:19
QUOTE(laurikee @ 2010 10 15, 14:17)
Merginos norejau paklausti ar su konditeriniu svirkstu galima issikepti plikytu sausainiu? Man labai skanus plikyti sausainiai su kremu,gal zinote koki recepta? 4u.gif

Vis atema apie plikyta tesla, daug ten ir receptu
http://www.supermama...?showtopic=2748

As plikytus sausainius kepu pagal Cipciuka, tikrai labai skanus, o krema sdedu visoki koks tik sauna i galva ir plikyta, ir grietineles, ar tiesiog gerai pertrinta varske su uogom.
Atsakyti
sveikos kepejeles 4u.gif ieskau sausainiuku recepto - sveikuoliu ar pan. nusipirkau ir labai patiko, noreciau namie pabandyt pasigamint. sausainio pagrindas, o ant virsaus - sezamo skelos, saulegrazos, riesutai, moliugu seklos ir pan. sausainiukas toks plonas, apie 0.5 cm smile.gif buciau dekinga uz receptuka ar nuoroda i ji 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2010 10 17, 19:19)
sveikos kepejeles  4u.gif ieskau sausainiuku recepto - sveikuoliu ar pan. nusipirkau ir labai patiko, noreciau namie pabandyt pasigamint. sausainio pagrindas, o ant virsaus - sezamo skelos, saulegrazos, riesutai, moliugu seklos ir pan. sausainiukas toks plonas, apie 0.5 cm  smile.gif buciau dekinga uz receptuka ar nuoroda i ji  4u.gif  ax.gif




man sitie panasus i sveikuolisku, ir labai skanus

100 g aliejaus
400g avižinių dribsnių
3 kiaušinių
100g cukraus
po saują riešutų, moliūgų sėklų, dž. razinų, abrikosų, slyvų…Avižinius dribsnius sumaišyt su riešutais ir aliejumi, apkepint 2-3 min. Kiaušinius suplakt su cukrumi. Išpilt į atvėsusius avižinius dribsnius ir gerai išmaišyt. Pridėt sėklų, dž.vaisių. Palaukt 15 minučių. Tešlą sudėt su šaukštu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir truputį prispaust. Kepti apie 15 minučių, esant 180‘ C.
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės

Artėja dukrytės gimtadienis tai noriu vaikučiams prikept sausainiuku ir juos gražiai padekoruot, gal galit papasakot kaip pasidaryt spalvotą glajų nenaudojant maistinių dažų ?
Atsakyti
g.gif Patarkite, is kokios teslos galeciau iskepti sausainiuku- skaiciuku? Ketvirtojo gimtadienio proga noriu padaryti tokiu simboliniu skaiciuku, ir noreciau kad butu tokie kietesni, o ne trapus. Aciu.
Atsakyti
Sveikos mamytės ieškau recepto vienų tokių sausainių, bet niekur nerandu. Gal iš čia kas žinos, jie kepami iš skystos tešlos metalines formas į ją pamerkus ir paskui merkiama į puodą su karštu aliejumi. Formos būna gėlyčių, voveruškų ant tokio ilgo metalinio stiebo. Na tikiuosi, kad kas nors supras apie kokius sausainius šneku ir man pagelbės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamaiviuke: 05 lapkričio 2010 - 22:43
QUOTE(Pamaiviuke @ 2010 11 05, 22:43)
Sveikos mamytės ieškau recepto vienų tokių sausainių, bet niekur nerandu. Gal iš čia kas žinos, jie kepami iš skystos tešlos metalines formas į ją pamerkus ir paskui merkiama į puodą su karštu aliejumi. Formos būna gėlyčių, voveruškų ant tokio ilgo metalinio stiebo. Na tikiuosi, kad kas nors supras apie kokius sausainius šneku ir man pagelbės  doh.gif


Eik i voverusku tema biggrin.gif ten receptu daug... biggrin.gif
Atsakyti