Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai - receptai, patarimai

QUOTE(Neffertite_ @ 2011 04 01, 16:19)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto? Kai gyvenau Lietuvoje, daznai juos pirkdavau, esu dabar uzsienyje, cia nieko panasaus nera, o vat uzsimaniau...  nestuke.gif

Net ju pavadinimo nezinau...  mirksiukas.gif


Jie daromi su bemiele sluoksniuota tešla smile.gif Jos recepto nežinau, bet nusipirkti galima šaldytos smile.gif
Kaip daryti galite pasižiūrėti čia http://www.manovirtu.....ta tesla.html Žiūrėkit kur moko dvigubo lenkimo. Antrame paveikslėlyje matote perlenktą vieną kartą, tada dar taip pat kartą lenkite iš šonų ir tada supjaustyti smile.gif O toliau viską galite daryti kaip parašytą, patepti pieno, kiaušinio mplakiniu, apibarstyti cukrumi ir kepti kol gražiai parus ir kol tešla pakils smile.gif
Atsakyti
aviziniai sausainiai

100gr sviesto ištirpini,pakepini 400gr avižinių dribsnių,kitam inde išplaki 3 kiaušinius su 3 šaukštais cukraus,paskui viską į vieną indą ir išmaišai,dedi saulėgražų,razinų,sezamo(ko tik nori-riešutų,aguonų,sėmenų,džiovintų vaisių),išmaišai ir formuoji į skardą sausainiukus,kepi 180 laipsnių orkaitėj,kol apskrus(20-30min)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bundze: 13 rugsėjo 2011 - 13:57
Vaniliniai-kakaviniai sausainiai pagal Laisvalaikio virtuves recepta, kuris stai cia: http://laisvalaikisv...sausainiai.html
user posted image
Labai skanus, kvapnus ir lengvai pagaminami sausainiai 4u.gif kepiau jau antra karta ir sikart is dvigubos normos. Vietoj sviesto naudojau margarina kepiniams ir vietoj paprastos kakavos - saldzia.
Atsakyti
oho, koks grozis smile.gif
Atsakyti
O aš dar prisiminiau, močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, plikyta turėtų būti. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais. wub.gif jau kas per stebuklas būdavo wub.gif Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niakaip ji jau jo nebegalėjo prisimint verysad.gif
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Būtų didelis AČIŪ 4u.gif
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja... verysad.gif
Atsakyti
Morkų sausainiai



INGREDIENTAI:
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės smulkiai tarkuotų šviežių morkų,
100 g sviesto arba margarino,
100 g razinų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:

Jeui morkos labai sultingos, smulkiai sutarkavus lengvai nusunkite ir sultis nupilkite. Morkas sumaišykite su trumpai karštame vandenyje pabrinkintomis nusausintomis razinomis, įmaišykite cukrų, ištirpintą sviestą, miltų bei kepimo miltelių mišinį.

Kepimo skardoje šaukšteliu išdėliokite tešlą nedideliais "pinigėliais". Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.javascript:emoticon(':sutinku')javascript:emoticon(':super')
Atsakyti
Labas visoms,as gal kiek ne i tema ax.gif bet turiu klausimeli.Gal kas zinote kur galima butu pirkti popieriniu maiseliu (su permatoma plevele priekyje,nors ir nebutinai) sausainiams graziai supakuoti?Gal net internetine parduotuve kokia yra g.gif sugalvojau iskepti sausainiu ir juos graziai supakuoti,bet nezinau kur nusipirkti maiseliu sad.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės. 4u.gif
Gal žinote ar turite receptą paprastų paprasčiausių sausainiukų ala Gaidelis ir pan.
Noriu iškepti namie be jokiu E ir maitinti savo lialių. blush2.gif
Iš anksto dėkoju ax.gif
Atsakyti
Šokoladinio mousse'o sausainiai su skrudintais lazdyno riešutais

user posted image

user posted image

user posted image


20- čiai vidutinio dydžio sausainių

Reikės :

* 170 g juodo ( ne mažiau nei 70 % kakavos) šokolado
* 2 kiaušinių baltymų (60-70 g)
* 50 g cukraus
* 60 g skaldytų skrudintų lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:


Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.

Šokoladą susmulkinti iki mažų gabaliukų ir sudėti į kaitinimo indą.
Kaitinti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas pilnai išsilydys. Palikti pravėsti.

Kiaušinių baltymus išplakti su mažu žiupsneliu druskos (vidutiniu greičiu) iki mažų putų, suberti vienu ypu cukrų ir toliau plakti iki baltų standžių blizgančių putų.

Į išplaktus baltymus atsargiai supilti atvėsusią šokolado masę ir labai atsargiai mentelės pagalba maišyti į vieną pusę, mentele tešlą vis pakeliant į viršų.

Dviejų šaukštų pagalba išdėlioti paruoštą tešlą ant kepimo skardos ( nepridegančiu paviršiumi arba ištiestos kepimo popieriumi) paliekant 4-5 cm tarpus.
Paviršių apibarstyti kapotais skrudintais lazdyno riešutais ir pastatyti kepti iki ~10 min.

Sausainių kraštai turi būti sutvirtėję, o viduriukas - dar minkštas, pats paviršius šiek tiek suskilinėjęs ir blizgantis.

Ištraukti iš orkaitės, kelioms minutėms palikti atvėsti , po to pravėsusius sausainius atsargiai perdėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JulijaR @ 2011 09 23, 10:21)
Labas visoms,as gal kiek ne i tema  ax.gif bet turiu klausimeli.Gal kas zinote kur galima butu pirkti popieriniu maiseliu (su permatoma plevele priekyje,nors ir nebutinai) sausainiams graziai supakuoti?Gal net internetine parduotuve kokia yra  g.gif sugalvojau iskepti sausainiu ir juos graziai supakuoti,bet nezinau kur nusipirkti maiseliu sad.gif


Gal čia rasite ko ieškote 4u.gif
Atsakyti
laba diena,

gal zinot koki skanu aviziniu sausainiu receptuka bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos. Pas močiutę stalčiuje radau giliaaaai giliaaaai užkištą labai įdomią formą sausainiams. Su kotu.
Ten tikriausiai ta forma yra merkiama į tešlą, o po to į įkaitintą aliejų.

Jei nesuprantamai paaiškinau galėčiau nufotografuoti.
Tai va gal turit receptų tokiems sausainėliams? Būčiau dėkinga.
Taipat ir krepšiukų formas radau, bet čia tikriausiai ne vieta apie tai klausti. Tai bent dėl sausainukų gal pagelbėsit. smile.gif
Atsakyti