Šokoladinio mousse'o sausainiai su skrudintais lazdyno riešutais 


20- čiai vidutinio dydžio sausainių
Reikės :
* 170 g juodo ( ne mažiau nei 70 % kakavos) šokolado
* 2 kiaušinių baltymų (60-70 g)
* 50 g cukraus
* 60 g skaldytų skrudintų lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.
Šokoladą susmulkinti iki mažų gabaliukų ir sudėti į kaitinimo indą.
Kaitinti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas pilnai išsilydys. Palikti pravėsti.
Kiaušinių baltymus išplakti su mažu žiupsneliu druskos (vidutiniu greičiu) iki mažų putų, suberti vienu ypu cukrų ir toliau plakti iki baltų standžių blizgančių putų.
Į išplaktus baltymus atsargiai supilti atvėsusią šokolado masę ir labai atsargiai mentelės pagalba maišyti į vieną pusę, mentele tešlą vis pakeliant į viršų.
Dviejų šaukštų pagalba išdėlioti paruoštą tešlą ant kepimo skardos ( nepridegančiu paviršiumi arba ištiestos kepimo popieriumi) paliekant 4-5 cm tarpus.
Paviršių apibarstyti kapotais skrudintais lazdyno riešutais ir pastatyti kepti iki ~10 min.
Sausainių kraštai turi būti sutvirtėję, o viduriukas - dar minkštas, pats paviršius šiek tiek suskilinėjęs ir blizgantis.
Ištraukti iš orkaitės, kelioms minutėms palikti atvėsti , po to pravėsusius sausainius atsargiai perdėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Skanaus