Įkraunama...
Įkraunama...

Kukurūzų kruopos, sojų miltai

Bent jau kai as kzkada kepiau tik su kukuruzu miltais gavosi tokie birus, kad tik trupiniai is keptuves issiima. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2005 06 14, 10:04)
Labai prašyčiau pamokyti kepti blynelius iš šių miltų. Mažius kviečiams alergiškas. Mano eksperimentai beviltiški - viskas keliauja šiukšliadėžėn. Tad HELP.

Sunkus atvejis.Mat kviečiuose yra glitimas, kuris pyragus ir blynus laiko,kad nesubyrėtų, o jam ko gero Tavo mažius ir alergiškas.Beveik visur tam laikymui į avižas ir kukurūzus kvietinių miltų pridedama.Suradau porą receptų, kur kvietinių miltų neprimaišoma, pabandyk:
2 kiaušiniai, 250 ml pieno, 1-2 šaukštai cukraus (kitam rec.- cukraus pudros), 125g avižinių dribsnių beibiam (tų tirpių), pusė šaukštelio kepimo miltelių, druskos, vanilės pagal skonį.
Iš kukurūzų radau kiek daugiau:
Vafliai (4porc.) - 200g kuk.miltų, 100g maltų migdolų, 3 kiaušiniai, 50g sviesto, 200ml vandens, 2 šaukštai medaus, ketvirtį val. brinkinti.
Wraps -3 porc.(na kaip naliesnikai su daržovių įdaru) -100g kuk.miltų, 200 ml pieno, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai kečupo.Įdarui: 600g faršo, indelis kukurūzų, 1 raudona paprika, 2 pomidorai,4 šaukštai tomatų pastos, 1 svogūnas, pipirai, druska, paprikos milteliai - susmulkint, pakepint, suvyniot į tuos blynus - čia daugiau tėvams, bet kal be to įdaro ir kečupo ir beibiui tiktų.
Agurkiniai wraps - 8 porc. : 1 ilgas agurkas, 200g kuk.miltų,85g sviesto, kiaušinis, 150g jogurto, 150g grietinės, 2 česnako skiltys, kapotų krapų, druskos, paprikos miltelių šaukštelis.Agurką smulkiai sutarkuot, išspaust,, paimt 400ml sulčių, supilt išlydžius sviestą, druską, papriką, kiaušinį ir miltus.Agurkų spaudalą sumaišyt su krapais, grietine, jogurtu ir kapotu česnaku ir iš to bus įdaras.Bet čia irgi tėvui...
Cesbaar - 4 bananai, 2 svogūnai, 2 raud. paprikos, 3 kiaušiniai, pusė šaukštelio čili miltelių, 100g jogurto, 100g kukurūzų miltų, 3 šaukštai pieno, iš visko tešlą pagamint - čia išvis burna degs.
Matyt dėl specifinio kukurūzų skonio iš jų daugiau kepami aštroki blynai, bet principe matai - palyginti gaug kiaušinio visur, jis ko gero perima tą laikymą - na, išeina kaip kiaušinienė su kukurūzų miltais, ir juos dar pabrinkint reikia.Gal amerikonkos daugiau patiekalų žinotų, pas juos tie kukurūzai labiau mėgstami.Gal iš tų receptų kokią idėją pati susikurpsi, tuomet - skanaus.
Atsakyti
o tai ačiū, bandysiu. smile.gif
Atsakyti
Mes irgi alergiški kviečiam. Kiek bandžaiu nei iš kukurūzų, nei iš ryžių miltų blyneliai neišeina. Nes mes ir kiaušinių naudoti negalime sad.gif , o be jų blyneliai nesigauna.
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2005 06 14, 11:04)
Labai prašyčiau pamokyti kepti blynelius iš šių miltų. Mažius kviečiams alergiškas. Mano eksperimentai beviltiški - viskas keliauja šiukšliadėžėn. Tad HELP.


aš nusipirkau neperseniausiai grikių ir ryžių miltų, bet dar neturėjau progos ką nors iš jų pagamint. jei kas gautųsi, būtinai parašysiu
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 06 17, 13:47)
Mes irgi alergiški kviečiam. Kiek bandžaiu nei iš kukurūzų, nei iš ryžių miltų blyneliai neišeina. Nes mes ir kiaušinių naudoti negalime sad.gif , o be jų blyneliai nesigauna.


girdėjau, kad nevalgantys kiaušinių blynuose ir pyraguose pakeičia juos krakmolu. proporcija berods tokia - ten, kur reikia 1 kiaušinio, dedami 2 šaukštai krakmolo. pati nesu to bandžius
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 06 17, 13:31)
girdėjau, kad nevalgantys kiaušinių blynuose ir pyraguose pakeičia juos krakmolu. proporcija berods tokia - ten, kur reikia 1 kiaušinio, dedami 2 šaukštai krakmolo. pati nesu to bandžius

Aš irgi panašiai radau - kad vietoj kvietinių miltų, kurie dažnai primaišomi prie kukurūzinių sulipdymui ,bulvių krakmolą imti siūlo.Vienam recepte 50g, kitame 150g tam pačiam kukurūzinių miltų kiekiui.Matyt, ne taip labai svarbu, kiek tiksliai.
Atsakyti
Laba, mano kinderiui metai ir septyni mėnesiai, alergiškas žiauriai daug kam, bet pagrindinė bėda - kad alergiškas pieno produktams, kiaušiniui, bulvėms ir kviečiams cry.gif Norint laikytis dietos, reikia ir patiems namie nevalgyti minėtų produktų, nes kai užmato, labai nori sad.gif Labai prašau parašyti receptų, kuriuose nebūtų minėtų produktų, nes jau galva neišneša, ką skanesnio, nei košės ir sriubos pagaminti, juo labiau, kad vyro tokiom nesąmonėm neužkiši... Tiesa, kiaulienos ir jautienos kepsnių irgi vengiu, nes po to Emiliui būna irgi nelabai gera blink.gif
Gal žinot, kaip iškepti sausainius, bandeles ir pan. dalykus iš grikių, ryžių ar kukurūzų miltų, iš kokių dar miltų (atmetus kvietinius) galima namie pasidaryti makaronus ir tešlą koldūnams?
Atsakyti
Suprantu kas liečia alergiškus vaikus. Mano mergaitė taip pat alergiška. Žinoma, stebuklų nepadarysi, nepaįvairinsi. Maniškė eina į alergiškų vaikų darželį "klevelis" ten pritaikytas maistas vaikams. Ką galėčiau pasiūlyti - grikių blynus, cukinijos blynelius, troškinį su kalakutiena ir kalafijorais be bulvių, kokias gali valgyti kruopytes su triušiena, kefyrinius blynelius mano gali valgyti. Aš duodu įvairias tyreles - obuolių, bananų, jas duoda ir darželyje, o gal gali valgyti taviškis kokį javainį juk yra visokių, dar trapučius mano gali valgyti. Taip ir maitinamės. Dar galima maltinukus iš kalakutienos.
Atsakyti
Atkeliu i virsu is uzmirsties - SKAUTEI, kad neieskotu
Atsakyti
As Tau atkeliau apie kukuruzu kruopas temele, ten biski apie tai kalbeta buvo, gal ka prisitaikysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skaute @ 2005 11 15, 11:42)
Laba, mano kinderiui metai ir septyni mėnesiai, alergiškas žiauriai daug kam, bet pagrindinė bėda - kad alergiškas pieno produktams, kiaušiniui, bulvėms ir kviečiams  cry.gif Norint laikytis dietos, reikia ir patiems namie nevalgyti minėtų produktų, nes kai užmato, labai nori   sad.gif  Labai prašau parašyti receptų, kuriuose nebūtų minėtų produktų, nes jau galva neišneša, ką skanesnio, nei košės ir sriubos pagaminti, juo labiau, kad vyro tokiom nesąmonėm neužkiši... Tiesa, kiaulienos ir jautienos kepsnių irgi vengiu, nes po to Emiliui būna irgi nelabai gera  blink.gif
Gal žinot, kaip iškepti sausainius, bandeles ir pan. dalykus iš grikių, ryžių ar kukurūzų miltų, iš kokių dar miltų (atmetus kvietinius) galima namie pasidaryti makaronus ir tešlą koldūnams?


siaip manau tesla makaronams galima padaryt, koldunam teoriskai manyciau irgi, nes siaip jau PC kur buna azijietiski skyriai yra parduodami ryziu makaronai. beje juos galima virti ne tik vandeny, o ir verdanciam aliejuj, gaunas kaip tie is vaikystes -"oriniai' ispusti ryziai, ar kaip jie ten vadinas.
tiesa prisiminiau, kad is ryziu miltu kitaicai kepa tokius plonycius miniatiurinius lietinius, kurius idaro darzovem ,mesyte ar pan. ir paskui verda aliejuj. bent jau as juos labai megstu, nes berasant seile nutiso blush2.gif ten man atrodo jie kiausu nenaudoja, tik ryziu miltai ir vanduo. visa esme, kad ta tesla turi nors pora valandu pastovet, kad "susiristu", nes kazkas ten issiskiria.
dar prisiminiau, nezinau, kaip dabar lietuvoj, kad yra toks dalykas zirniu miltai. tai is ju labai skanus blynai iseina. as seniau zirnius maldavau kavamale, tik reik labai ziuret, kad varikliuko neperkaitint, na ir kad kavamale butu galingesne. tai va tuos blynus kepdavau kokiu 20 cm skersmens.valgyt galima vienus, ben man skaniausia budavo su aliejuj apkeptom ir patroskintom morkom, svogunais ir kiaulienos gabaliukais.cia irgi rodos koriejieciu patiekalas ax.gif
vaikystej valgydavau blynus is miezines koses, kotletus is perliniu kruopu.
kukuruzu miltuose, as volioju zuvi, vistienos gabalus ir verdu aliejuj.skonis thumbup.gif bent jau man. polenta esu darius. skonis jos tikrai savotiskas, bet nemanau, kad jau toks britkus, kaip cia kazkam pasirode. tik as verdu ja pusiau ant pieno, idedu druskos. paskui padarau apvalu paploti, kuri atsalus siulu supjaustau i gabalelius, juos truputi apdziovinu ir vasara apkepu ant grilio, pabarstau baziliku, valgom su kokiais nors padazais. galima ir ant keptuves apkept. kartais ta paploti paskrudinu orkaitej ir valgom ant virsaus uzsideje kokiu nors troskintu darzoviu su vistiena ar pan.
na ka prisiminiau surasiau, daugiau nepomentam blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 19 lapkričio 2005 - 23:48