Įkraunama...
Įkraunama...

Kukurūzų kruopos, sojų miltai

Sveikos!

Mačiau parduotuvėse tik kukurūzų kruopas ir košę, o kur perkate miltus? rolleyes.gif
Atsakyti
Parduotuvėj.Gal ne visose būna,bet didesnėse tikrai turi būt.
Atsakyti
O ką, mielosios, darot iš kukurūzų kruopų? ax.gif verdat košes? Ale koks skonis jos gaunasi? rolleyes.gif
Atsakyti
GRIKIŲ MILTŲ BLYNELIAI
anksčiau būdavo pirkti stambesnio malimo grikių miltų, tai su jais, pamenu, blynai nesigavo man, tiesiog subyrėjo, o šįkart kepiau su smulkesnio malimo miltais - Ustukių malūno, baltas su žaliais dryžiais maišelis, būna prie sveiko maisto. kaip suprantu, į kepinius su tokiais ir panašiais (ryžių, sojos) miltais reikia dėti šiek tiek daugiau kiaušinių. aš tešlos kiekiui, iš kurio iškepė 2 keptuvės blynų sunaudojau 2 kiaušinius. trynius, pieną, grikių miltus, truputį druskos ir petražolių išmaišiau (turėtų gautis vidutinio tirštumo tešla), palaikiau pusvalandį (ji dar šiek tiek išbrinksta), įmaišiau išplaktus baltymus ir kepiau. skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 12 16, 23:01)
GRIKIŲ MILTŲ BLYNELIAI
anksčiau būdavo pirkti stambesnio malimo grikių miltų, tai su jais, pamenu, blynai nesigavo man, tiesiog subyrėjo, o šįkart kepiau su smulkesnio malimo miltais - Ustukių malūno, baltas su žaliais dryžiais maišelis, būna prie sveiko maisto. kaip suprantu, į kepinius su tokiais ir panašiais (ryžių, sojos) miltais reikia dėti šiek tiek daugiau kiaušinių. aš tešlos kiekiui, iš kurio iškepė 2 keptuvės blynų sunaudojau 2 kiaušinius. trynius, pieną, grikių miltus, truputį druskos ir petražolių išmaišiau (turėtų gautis vidutinio tirštumo tešla), palaikiau pusvalandį (ji dar šiek tiek išbrinksta), įmaišiau išplaktus baltymus ir kepiau. skanu smile.gif

Mhhh,skamba skaniai bigsmile.gif O su kuom juos valgei?Su grietine?
Atsakyti
as darau makaronus is grikiu miltu: miltai ir vanduo (kam galima, kiausinis nepamaisys). kadangi koldunu tesla paprastai buna tokia pat kaip makaronu, tia turetu gautis ir koldunai.
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2005 12 21, 12:31)
Mhhh,skamba skaniai bigsmile.gif O su kuom juos valgei?Su grietine?

aš tai tik vieną be nieko paragavau, nes liekninuos, tai blynukais nepiktnaudžiauju blush2.gif
kepiau draugui (dideliam blynų mėgėjui) palepint, jis valgė su grietine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 21 gruodžio 2005 - 19:58
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 05, 18:11)
O ką, mielosios, darot iš kukurūzų kruopų?  ax.gif  verdat košes? Ale koks skonis jos gaunasi?  rolleyes.gif

Aš kukurūzų kruopų dedu darydama kotletus, jeigu neturiu džiuvėsėlių, arba jau padarytus kartais apvolioju prieš kepdama. Labai gerai paįvairinimui. O pačią košę virus gal tik 1 ar 2 kartus. Bet visai skanu. Tik, kad pas mus kažkaip nelabai kam yra tas košes valgyti. O vien tik dėl savęs daryti neapsimoka.
Atsakyti
Sveikutes.
Gal galetumete patarti, kaip issikepti blynelius is ryziu ar mieziu miltu? Ir apskritai, ka dar is ju galima butu pagaminti? Mano vyras netoleruoja kvieciu, rugiu, kukuruzu, grikiu, kiausu, pieno produktu doh.gif . Butu gerai, kad valgomai iseitu, nes ir paciai tektu kartu tuos sedevrus naikinti smile.gif .
Padekit neisradingai ir nepatyrusiai seimininkei... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
mano dukrytė alergiška kviečiams, miežiams, avižoms ir grikiams doh.gif tinka rugiai, kukurūzai ir ryžiai. Taigi pasirinkimas ne kažin koks, ypač kai daržovių nelabai mėgėja, o vat kokią košę tik paduok doh.gif
Dažniausiai valgo kukurūzų kruopų košę, kurią paskaninu sviestuku ir kokia nors vaisine tyrele ar uogiene. Ryžius vengiu duoti, nes viduriai ir taip kietėja. O rugius valgo su daržoviene (jei be rugių nevalgo, matyt patinka tas košės tirštumas) ir mėsa, taip pat ruginę duoną mielai kramto.
Bet lyg to būtų maža, paaiškėjo kad ir vyrui teks laikytis dietos ir griežtai atsisakyti kviečių, miežių ir rugių. Nori nenori teks išmokti kepti duoną ir pyragus iš kukurūzų ar kokių kitokių miltų g.gif kažkada bandžiau kepti pyragą, blynus iš kukurūzų miltų, bet nesigavo, viskas subyrėdavo doh.gif tai vat gerai kad čia radau, jog į kukurūzų miltus reikia dėti arba daug kiaušinio (visa laimė juos galim valgyti) arba bulvių krakmolo. Tai reiks dabar vėl eksperimentus atnaujinti ax.gif
Atsakyti
Kukurūzų kruopos ir kukurūzų miltai nėra tas pats?
Atsakyti
Gal kas žino, ką galima pagaminti iš rupių avižų miltų?
Atsakyti