Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų/įtėvių mokymai

Sveiki.

Nusprendžiau atidaryti tokią temą, nes pasidarė įdomu globėjų/įtėvių nuomonė apie šiuos mokymus. Kadangi dabar visi privalo juos baigti, tai ir įdomu, ar tikrai jie tokie naudingi ir būtini visiems. Galbūt šioje temoje pasisakykime viską, ką galvojame apie šiuo mokymus, padiskutuokime, o paskui galėsim ir tam tikras išvadas padaryti mirksiukas.gif

Pati galbūt ir pradėsiu. Taigi galiu pasakyti, kad asmeniškai aš pati per daug nieko naujo nesužinojau, čia galbūt todėl, kad pati labai visada domėjausi šioje srityje biggrin.gif Vyras sakė, kad kai ką naudingo sužinojo biggrin.gif Kiek jie buvo naudingi, net sunku pasakyti, nes mums šie kursai tik formalumas, vaikas jau seniausiai auga mūsų šeimoje, tad kartais net pagalvodavau, kad tokiems, kaip mes, kursai galėtų būti ir neprivalomi. Beje mūsų grupėje mokėsi žmonės, kurie norėjo globoti savo artimų žmonių likusi našlaitį vaiką, tai tokioje situacijoje man irgi kilo klausimas, kam to reikia. unsure.gif
Dar mane labai suglumino ir netgi galiu sakyti, kad papiktino, jog kursuose kalbama ir rodomi gražūs filmukai, kaip viskas turėtų būti gražiai. Kaip visi turi gražiai bendradarbiauti ir pan. O realiai pas mus to visiškai nėra. Tai man šiek tiek panašu į tokią parodiją - moko to, ko realiai niekur nėra.
Beje, kas dar labai nepatiko, tai kad šių kursų nėra išklausę VTAT darbuotojai. Bent jau klausiau mūsiškių, tai sakė, kad ne. Tai vėlgi rodoma, kaip mes visi turime dirbti, bendradabiauti ir t.t. O VTAT net nežino, koks vaidmuo jiems skiriamas šiose situacijose.

Ką gi, laukiu tolimesnės ir įdomios diskusijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 29 gruodžio 2009 - 00:56
Manau, kas dabar lanko kursus yra naujoviškiau. Moderniau smile.gif Bet ar to reikia? Ir kokia nauda... Negaliu pasakyti.

Aš lankiau kursus Vilniuje. Po darbo lekdavau šaltais žiemos vakarais prie geroka pora metu smile.gif . Psichologas braiže ant lentos visokius brėžinukus... Aš jų esmės taip ir nesupratau, kam to reikia. Tad pasakyti apie ką nelabai ir pamenu. Kirtosi mūsų nuomonės todėl, kad aš norėjau tikroviškumo, praktiškumo, kaip yra gyvenime, o ne piešiamo ar isivaizduojamo grožio. ar šiuo metu skiriasi įvaikinimo ir globėju kursai, nežinau. Kai aš lankiau, buvo viskas kartu. Išties nelikau geros nuomonės dėl lankytų kursų. Buvo bendrauja grupėjė, paskui atskirai po keletą kartų. Teko girdėti kaip bendrauja su būsimais įtėviais ir globėjais... mane tąkart šokiravo.

Po įvaikinimo praėjus keletai mėnesių pasiprašiau Įvaikinimo tarnybos į kursus pas Nomedą. Apie ją skaičiau gerų atsiliepimų. Ir nenuvylė. Man patiko. Kalbama buvo iš praktikos vienokiu ar kitokiu atveju. be abejo visad pasakydavo, ka rašo knygos. Bet gyvenimas dažniausiai diktuoja kitas sąlygas. ax.gif

Jei būtų galimybė dar kartą nukeliauti pas Nomedą. Būtų džiugu. Bet ar kažko naujo sužinočiau g.gif . Nemanau. Kiek man reikia aš pasiskaitau internete. Man to pakanka.

Teko kalbėtis su Kūdikių namų psichologe. Jos nuomone, tai kopijuojama iš užsienio valstybių. Tačiau LT visa tai pritaikyti sekasi kolkas sunkiai.
Atsakyti
Sveiki,
As ka tik baigiau kursus (dar laukiu isvados). Ir vaikio dar neturiu. Man irgi pirma reakcija po idealaus amerikonisko filmuko (kur bio tetis buvo idealiai pasitaises, o globejai viska zino ka daryt) pirma paskaitele mintyse buvo: "juk taip nebuna!" Bet paskui pagalvojau.. o gal to reiketu siekti.. "step by step" gal kazkada bus. Ir kazkaip stengiausi pro ausis praleisdama tai, kas zinoma ir kadangi jau taip ar taip esu ten ir praleidziu laika, pasiimti maksimaliai kiek pavyks. Man, kaip baigus magistratura ir apskritai pripratus daug informacijos gauti bet kokiuose mokymuose, truko tos informacijos kiekio (ypac apie realybe), bet jeigu reiketu rinktis - eiti i kursus ar ne - tikrai eiciau ir piniga kita sumokeciau. smile.gif Cia, kad i vienus vartus nebutu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2009 12 29, 07:18)
Sveiki,
pirma paskaitele mintyse buvo: "juk taip nebuna!" Bet paskui pagalvojau.. o gal to reiketu siekti.. "step by step" gal kazkada bus.


Aš irgi žinau, kad to reikia siekti, bet ar tai turi daryti globėjai/įtėviai? Tikrai, kad ne. Mokymai yra tam, kad žinotume, kaip elgtis vienoje, ar kitoje situacijoje, po šių kursų susidaro tik įvaizdis, kad žinome. Nes jeigu realiai žmogus baigęs kursus pradėtų ieškoti tokios pagalbos, apie kurią kursuose kalbama, jis susidurs su kvailos išraiškos VTAT pareigūnų veidais. Tai ar nesame apgaudinėjami?
Sutinku, kad tikrai kai kuri informacija buvo naudinga, bet manau, kad jeigu aš leidžiu laiką privalomiems kursams, tai privalau gauti maksimaliai realios informacijos, nes mano laiką ir pastangas taip pat turi gerbti atitinkamos institucijos.
Atsakyti
Kai lankiau savo laiku (tai buvo seniai, patys pirmieji kursai lietuvoje apskritai) - man nerealiai patiko ir gavau gana daug.

Kai kartą buvau nuėjusi šiemet (draugai, kurie ruošėsi įvaikinti pasikvietė) - tai buvo mišinys saldaus amerikoniško filmuko ir jau man žinomos informacijos. Šeimos irgi buvo pusiau "saldžios" nes kursų dėstytojai vertina jų tinkamumą.

Beje, viena mano pažįstama dėsto tokiuose kursuose (yra oficialiai atestuota tam darbui), tai ji šiemet pasibaisėjusi žiūrėjo į tą savo dėstymą, nes kaip ji pati sakė, kad ji beveik absoliučiai netiki tuo ką sąko būsimiems globėjams/įtėviams.

Esu už tikrai gerus kursus ir pritariu saulei, kad jie turi būti maksimaliai naudingi.
Atsakyti
Mes irgi kursus baigėme, patiko kolektyvas, bendravimas kursų metu, bet... Kursai lieka kursais, o gyvenimas - gyvenimu. O realios informacijos tai tikrai mažoka. Net elementarios teisinės informacijos nelabai yra (kas už ką teisiškai atsako ir kas ką gali daryti. Kiek teko domėtis - tamsus miškas) specialistų irgi nelabai.. Bent mūsų grupę vedė tokia mergina tik pradėjusi dirbta, be jokios gyvenimiškos patirties ir teorijoj irgi galėtų būt labiau pasikausčiusi. Juk į mokymus ateina nemažai mokytų, apsišvietųsių žmonių. Iš kaimo vidurio ar bemokslių, kuriems gali pasakas pasakot, manau, mažuma... Taip kad mano nuomone - geri kursai yra gerai, jie reikalingi, kaip reikalingas ir bendravimas po kursų 4u.gif Aišku, čia irgi yra labai geri kursai ir bendraminčių klubas thumbup.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš. Kursus lankiau maždaug prieš du metus. Kursai patiko, bet idealūs tikrai nebuvo. Tikrai buvo nemažai jau žinomos informacijos, vedantieji kursus nebuvo labai užtikrinti tuo ką daro. Bet iš kitos pusės ir nemažai sužinojau, buvo gera proga dar kartą apmąstyti tai, kas svarbu. Beje vaikelis į mūsų žeimą atkeliavo tik praėjus 9 mėn. po kusus. Didelė dalis informacijos jau paprasčiausiai buvo nugrimzdusi užmarštin. Kuo galiu pasidžiaugti, kad bent jau Kaune yra kursų tęstinumas. Esu nuolat kursų vedėjų kviečiama į įvairius susitikimus, paskaitas, todėl esant norui tobulėti galima iki begalybės. Be to labai džiugina jausmas, kad iškilus kokiam klausimui, žinočiau kur kreiptis ir kad ten dirba tikrai ne vienas pasišventęs savo darbui žmogus (kalbu apie "Pastogę" Kaune).
Atsakyti
QUOTE(rutadudo @ 2009 12 29, 18:17)
Esu nuolat kursų vedėjų kviečiama į įvairius susitikimus, paskaitas, todėl esant norui tobulėti galima iki begalybės.

manau manęs po mokymų kaip tik vengia, kad tik nepasirodyčiau kokiam susitikime smile.gif

Atsakyti
Pas mus taip pat destytojos sunkei pacios tikejo tuo ka desto nes pacios dirbo tiesiogei darba su rizikos seimom ir pacios turedavo paimti globotinius is seimu, maciusios ne viena tragedija ir dar jos puikei ismano savo darba bet baisiai bijojo auditorijos ir tiesiog nemokejo pries auditorija kalbeti. KALBETI PRIES DAUG ZMONIU yra menas nekiekvienam duotas.
pas mane yra pazystama kuri puikei ismano joga bet nesugeba nieko papasakoti jei paklausi kaip buvo seminare ji susizavejusi visa pusvalandi kalba kad ten buvo puiku ir taip pusvalandi delioja viena sakini ivairiu rakursu bet nieko taip ir nepasako galu gale as lieku taip ir nesuprtusi ka ten ji patyre. O DABAR PABANDYKITE ATSEPETI KIEK PAS JA ZMONIU uzsimemimuose.
Atsakyti
Sveiki, aš irgi lankiau tuos kursus prieš devynis mėn. Man taip pat pasirodė, kad tie kursai nieko gero neduoda.Parodė labai gražius filmukus ir viskas tuo pasibaigė.Aš kaip dar neturinti vaikelio nesulaukiau informacijos, kaip man toliau elgtis t.y. imtis pačiai ineciatyvos ieškoti vaikelio. Jie siūlo tik laukti, dokumentus nusiuntė į Vilnių ir tyla. Nejaučiu jokio palaikymo, kaip yra gražiai kalbama.
Atsakyti
as irgi nepasakyciau ,kad ka baisiai dave tie kursai.daug idomiau buvo pasidalint su kitais patirtimi ir bandyt sprest,kai kurias problemas kartu.man pavyzdziui butu dug naudingiau buve valandos pas psichologa su didziaja.o labiausiai biesino tie amerikoniski filmukai ir teigimas kaip reikia vaika vest susitikinet su tevu,kuris ji isnaudojo.taip ir pasakem su vyru,kad tokius prie sienos ir susaudyt.patiko laiko praleidimas panasaus likimo ir geru zmoniu kompanijoj.
Atsakyti
Reikalinga informacija, gal kas žinote, ar prasidėjo įvaikinimo kursai Kaune "Šeimos santykių..."?
Dėkoju iš anksto.
Atsakyti