Įkraunama...
Įkraunama...

Alytiškės globoja paliktus vaikučius

"Alytiškės globoja paliktus vaikučius"

Pusiaunakčio tyla, tik šerkšnas krenta
Kažkur žvaigždynų mirgantis lietus.
Išeikim į Kalėdų naktį,
Išeikim į Naujus metus.
Tegul jie bus ir saulėti, ir šviesūs:
Šakelėj eglės, vasaros daiguos,
Tegul atneš, ko metų metais ieškom....

user posted image

Mielos mamos, šiandien "Alytaus naujienose"jau pasirodė straipsnis apie musų išvyką į kūdikių ir vaikų globos namus -" Pro rakto skylutę: riba tarp žmogiškumo ir smurto Alytaus kūdikių ir Vaikų globos namuose".
Tikiuosi,kad jis padės atkreipti dėmesį tų, kurie gali padėti....
Atsakyti
gal kas galite ta straipsni man i až ai i el pasta imesti. internete neduoda jo paskaityti, o taip noriu...
Atsakyti
QUOTE(Gytukė @ 2009 12 30, 14:32)
gal kas galite ta straipsni man i až ai i el pasta  imesti. internete neduoda jo paskaityti, o taip noriu...

Atsiuskit man i az savo el.pasto adresa - atsiusiu juodrasti.
Atsakyti
Sveikos wink.gif
O jus bent atsipraset tu aukletoju, kurias apsmeizet? Juk kudikiu namuose savaitgaliais ir svenciu dienomis nedirba, o jusu pasisakymuose akcentuojmas vien netikusiu aukletoju darbas ....

P.S. Aukletojos iteike direktorei peticija su savo parasais, kad butu viesai atsiprasyta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitat: 03 sausio 2010 - 15:03
QUOTE(jurgitat @ 2010 01 03, 16:02)
Sveikos wink.gif
O jus bent atsipraset tu aukletoju, kurias apsmeizet? Juk kudikiu namuose savaitgaliais ir svenciu dienomis nedirba, o jusu pasisakymuose akcentuojmas vien netikusiu aukletoju darbas ....

P.S. Aukletojos iteike direktorei peticija su savo parasais, kad butu viesai atsiprasyta

Kad jau taip viską gerai žinot, papasakokit... Ar ta auklėtoja , kuri kojytes surišo mažyliui irgi pasirašė? Gal ir ji nori atsiprašymo?
Atsakyti
QUOTE(Gytukė @ 2010 01 03, 15:15)
Kad jau taip viską gerai žinot, papasakokit... Ar ta auklėtoja , kuri kojytes surišo mažyliui irgi pasirašė? Gal ir ji nori atsiprašymo?



Zinau as daug, mano mama ten dirba. As nieko neneigiu kas ten buvoir ka jus matet, mama pati tvirtina, kad buna visokiu kuriozu. O del tu kojyciu ... Ten buvo ne aukletoja, o sesele. Savaitgaliais ir svenciu dienomis dirba seimininkeles ir seseles, o jus ir buvot sestadieni, tai kodel yra minimos visur aukletojos? Pirmiausia reiktu isigilinti ka smeizti, o ne tuos, kurie visai ne prie ko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitat: 03 sausio 2010 - 17:37
Kasdien gaunu i AZ Jusu prasymu atsiusti publikacija.Ikeliu juodrastini varianta.

"Pro rakto skylutę :
riba tarp žmogiškumo ir smurto valdiškose Alytaus kūdikių ir vaikų globos įstaigose""


Kiekvieno iš mūsų namuose šv.Kalėdos yra kažkas nepaprasto.Vieniems tai Kristaus gimimo, katalikiška šventė, kitiems – saulėgrįžos diena, tretiems- tiesiog graži tradicija susėsti prie bendro šeimyninio šv.Kūčių stalo, laužyti paplotėlį, sakyti linkėjimus ir dalintis metų įspūdžiais, duonos kąsniu, šiltu žodžiu ir šypsena.
Mažiems vaikams Kalėdos dažniausiai yra viena – Kalėdų Senis ir jo dovanos : daug blizgučių, didelis šurmulys, juokas ir dėmesys. Ne išimtis yra ir vaikučiai, kurie gyvena vaikų globos ar kūdikių namuose. Jie nori visko to paties ir dar daugiau. Daug daugiau – meilės ir šilumos, kurios vaikas, augdamas su mamyte ir tėveliu dažniausiai net nepastebi – ji natūrali, tarsi taip ir turi būti. Keletas Alytaus mamyčių jau tradiciškai šiais metais lankė Alytaus kūdikių ir vaikų globos namų auklėtinius. Jų tikslas – atnešti vaikams ne tik mielų dovanėlių, skanumynų, bet parodyti nuoširdų dėmesį, leisti vaikui nesijausti vienam, apkabinti, pabūti kartu, pažaisti. Juk taip gera kai esi mylimas, kai jauti,kad nesi vienas!

Kūdikių namai

Vizitas į Alytaus kūdikių namus buvo seniai derinamas su vyr.auklėtoja.Mamytės tarėsi ko vaikučiams labiausiai reikia, kaip jos gali prisidėti prie bent šiek tiek džiugesnių švenčių mažiesiems. Buvo nuspręsta nešti vitaminus, sauskelnes, megztas kojinytes, liemenytes ir , be abejo, skanumynų. Daug nuostabių žmonių yra, kurie jungiasi prie tokių akcijų, kurie jei negali ateiti, pasiūlo prisidėti savo darbu, savo materialine parama.Tiesa, tai yra privatūs asmenys, daugiausiai tiesiog mamos, kurios augina savo vaikučius ir turėdamos šiek tiek laisvo laiko moka išgirsti kitus, moka įsiklausyti ir ištiesti pagalbos ranką. Tuo tarpu verslininkai dažnai pagaili net obuoliukais pradžiuginti mažylius : gal dėl to,kad per mažai reklamos?..Kad ir kaip ten būtų, kiekvienas turi teisę rinktis kur ir kam leisti savo uždirbtus pinigus ir jo smerkti niekas neketina. Mes esame laisvi spręsti. O kaip yra su tais mažais žmogučiais augančiais valdiškuose namuose?Ar jie kokių nors teisių turi? Ar į jas kreipia dėmesį bent jau tie, kurie oficialiai gauna atlyginimą už jų (ne) priežiūrą?Sakysite, žinoma, juk jau ne sovietinis režimas, išaugome iš antžmogiškų laikų auklėjimo.Deja... tai, ką pamatėme Alytaus kūdikių namuose buvo ne tik ne humaniška, neteisinga, bet netgi žiauru.Įdomu? Taip, tiems, kurie tiesiog skaito šį straipsnį dabar turbut atsirado intriga, o tiems, kurie tai nuolat išgyvena?...Retorinis klausimas kiekvienam.Ir visgi – ką gi mes pamatėme? Nepatikėsite – grupėje, kur vaikučiai miegojo pietų miegelio, vienas berniukas buvo surištas! Taip, jam buvo surištos kojytės. Į grupę įėjus svečiams auklėtoja ar šeimininkė ( mums neprisistatė) tuoj pat kišo rankas po antklode ir surrištas pėdkelnėm mažylio kojytes puolė atrišinėti. Ji nepuolė atsiprašinėti, nepuolė aiškintis ar teisintis, tiesiog paklausta kodel tas vaikelis surištas atsakė,kad taip yra todėl,kad jis kitaip nemiega. O ka reiškia kitaip nemiega? Ar tai,kad jis nubunda ankscčiau nei kiti vaikai? Ar tai,kad užmiega vėliau?O gal jis tiesiog yra iš tų vaikų, kurie pietų miegoti nenori, o vėliau keliasi ir anksčiau gulasi nakčiai? Ar tai kam nors įdomu? Juk jei mūsų vaikai nenori miego, nerišame jų? Esu tikra, kad tos pačios auklėtojos, buvusios grupėje savų vaikų irgi taip neauklėja.Tai kodėl mes pamirštame žmogiškumą su svetimais? Nejau žmonės, dirbantys tokį nepaprastai atsakingą darbą, lavinantys jaunus žmones ir mokantys juos gyventi turi teisę būti tokiais žiauriais?Juk tie vaikai jau yra nuskriausti – jie negali susapnavę naktį košmarą ateiti pas tėvelius į lovą, negali apkabinti mamytės,kai jį duoda jam saldainį, negali šokti tėčiui ant kaklo ir kviesti jį kartu lipdyti senį besmegenį sniegui iškritus.Ar to negana? Ar dėl to jų gyvenimas jau nėra toks, dėl kurio ir mes galėtume pasistengti?...
Nepulsiu absoliutinti – ne visos auklėtojos riša vaikus, ne visos mamyčių atneštus šviežius keptus konditerinius grybukus dar svečiams neišėjus puola neštis i virtuvėlę ir juos valgyti. Yra daugybė savo darba mėgstančių ir mylinčių auklėtojų, kurios atiduoda dalį savęs, kurios globoja net užaugusius vaikučius, kurios yra nuostabios ne tik mamos, darbuotojos-auklėtojos, bet ir draugės, globėjos vaikams.Jos ateina nušluostyti ašarą suskaudus pilveliui dažnai ne dėl to,kad už tai moka pinigus, o dėl to,kad užjaučia, kad turi širdį. Ir mes visos sakome AČIŪ už tai. Tas darbas yra neįkainojamas.
Alytaus vaikų globos namai
Nedaug grupių aplankėme vaikų globos namuose, bet auklėtojos su kuriomis ten susidūrėme jau ne pirmą kartą atrodė tokios, kokių reikia – kartais šiek tiek griežtos, globėjiškos, švelnios.Suprantu, kad tokį darbą dirbant reikia ne tik šiaip kantrybės, reikia geležinės kantrybės ir dar daugiau.Auklėtojų Aušros Venckuvienės ir Žydrės Velipolskienės kūrybiškumas įkvėptų ne vieną. Ne mažiau svarbus turbūt ir muzikos mokytojos indėlis - vaikai švietė dainuodami ir šokdami kartu su mokytoja Irena Levendauskiene.
Turbūt akivaizdu kokie skirtingi yra tie dveji vaikų namučiai – vienuose mes negalėjome net fotografuoti, ką jau kalbėti apie tai,kad siūlėmės padėti auklėtojom pamaitinti mažuosius, kai buvo jų valgymo metas, kad norėjome kuo ilgiau su jais pažaisti, kituose jautėmės laukiamos, kviečiamos pasilikti, pabūti, bendrauti su vaikais. Juk ir vienuose, ir kituose namuose auklėtojos neuždirba milijonų, gauna panašius atlyginimus, bet vienos gali leisti sau nesivarginti pažaisti ar pakalbinti vaiką, prieš migdant, o greičiau surišti jam kojytes,kad neatsistotų, kitos – motiniškai apkamšo vaikus...AČIŪ joms už tai.
Tikslas - nelikime abejingi

Šis straipsnis turi kelis tikslus.Vienas- padėkoti visoms aktyvioms internetinio portalo supermama.lt moterims, kurios ieško, randa laiko, lėšų ir noro pasidalinti savo meile su nuskriaustais vaikučiais. Kitas, labai svarbus ir tubūt pagrindinis tikslas - atkreipti žiniasklaidos, kūdikių namų vadovybės ir tų valstybinių institucijų, kuriems ši įstaiga pavaldi, dėmesį. Juk jei po kelių eilinių mamyčių apsilankymo direktorė ir vyr.auklėtoja kviečia sugrįžti atgal ir prašo visko neviešinti, tai gal visgi yra ką slėpti? Išsiaiškinkite tai! Tie vaikai yra mūsų ateitis, auginkime juos su kuo mažesnėmis traumomis.
Būkime geresni, būkime pakantesni, sutikime šv.Kūčias su bent šiek tiek daugiau užuojautos širdyse. Su noru nelikti abejingais!

Papildyta:
QUOTE(jurgitat @ 2010 01 03, 16:02)
Sveikos wink.gif
O jus bent atsipraset tu aukletoju, kurias apsmeizet? Juk kudikiu namuose savaitgaliais ir svenciu dienomis nedirba, o jusu pasisakymuose akcentuojmas vien netikusiu aukletoju darbas ....

P.S. Aukletojos iteike direktorei peticija su savo parasais, kad butu viesai atsiprasyta

Juokingai Jus cia parasete.Net labai...
Juk apie aukletojas rasoma ir labai graziu dalyku ir jos vadinamos motiniskomis, globejiskomis.Joms dekojama.
O apie asmeni, surisusi ar atrisusi vaikeli yra parasyta - aukletoja ar seimininke (mums neprisistate)!!!!!
Papildyta:
http://www.mamyciukl...-globos-namuose - straipsnis portale www.mamyciuklubas.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pykstu: 04 sausio 2010 - 21:32
Nuostabus straipsnis thumbup.gif Tikrai nematau ko ir kodėl atsiprašinėt? blink.gif doh.gif Juk parašyta, kad yra ir mylinčių ir atsidavusių, gal būtent Jurgitat mamytė būtent tokia. thumbup.gif O tai ką matė mamos - iš atminties neištrinsi. Faktas kaip blynas!
Aišku, kaip dieną, ten dirbančios ir joms prijaučiančios - mato viską visai kitaip doh.gif Turbūt mąstymas pakitęs... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekomama: 08 sausio 2010 - 16:05
QUOTE(ekomama @ 2010 01 08, 17:00)
Nuostabus straipsnis thumbup.gif Tikrai nematau ko ir kodėl atsiprašinėt?  blink.gif  doh.gif  Juk parašyta, kad yra ir mylinčių ir atsidavusių, gal būtent Jurgitat mamytė būtent tokia. thumbup.gif O tai ką matė mamos - iš atminties neištrinsi. Faktas kaip blynas!
Aišku, kaip dieną, ten dirbančios ir joms prijaučiančios - mato viską visai kitaip doh.gif Turbūt mąstymas pakitęs... verysad.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
Laba smile.gif
Šaunuolė Pykstu 4u.gif
Apturėjau vakar nemalonų pokalbį,tai bandysiu pasiteisinti blush2.gif .Kadangi sena temukė buvo pasibaigus,tai neparašiau kad likusius pinigėlius pervedžiau Emilijos mamytei.Bet Emilijos mamytė apie gautą pavedimą parašė savo temoje''MAŽA MERGYTĖ BAISIOS LIGOS GNIAUŽTUOSE''
Dar kartelį parašau,man buvo pervesta:773lt.(kas kiek pervedė surašiau senoje temoje).Išlaidos:DVD-130,95lt.,knygutės berniukams-61lt.,knygutės mergaitėms-82,90lt.vitaminai-186,35lt,kinderiai-106lt.Viso išleista:567,20lt.liko:205,80lt.206lt.pervedžiau mažos mergytės sergančios leukemija mamai. 4u.gif
Už Emutės_mama pykit nepykit aš neatsakau,bet kai apkaltina mane nesąžiningumu,tai..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2010 01 14, 17:47)
Laba  smile.gif
Šaunuolė Pykstu 4u.gif
Apturėjau vakar nemalonų pokalbį,tai bandysiu pasiteisinti  blush2.gif .Kadangi sena temukė buvo pasibaigus,tai neparašiau kad likusius pinigėlius pervedžiau Emilijos mamytei.Bet Emilijos mamytė apie gautą pavedimą parašė savo temoje''MAŽA MERGYTĖ BAISIOS LIGOS GNIAUŽTUOSE''
Dar kartelį parašau,man buvo pervesta:773lt.(kas kiek pervedė surašiau senoje temoje).Išlaidos:DVD-130,95lt.,knygutės berniukams-61lt.,knygutės mergaitėms-82,90lt.vitaminai-186,35lt,kinderiai-106lt.Viso išleista:567,20lt.liko:205,80lt.206lt.pervedžiau mažos mergytės sergančios leukemija mamai. 4u.gif
Už Emutės_mama pykit nepykit aš neatsakau,bet kai apkaltina mane nesąžiningumu,tai..... doh.gif


Nu gražiausia,kas dar gali kaltinti,juk viskas buvo parašyta 4u.gif
Atsakyti
Sveiko gyvos mamytes..... as labai labai atsiprasau uztrukusi del ataskaitos, bet pas mane nerodo pavedimo paskirties ir nematau Jusu niku doh.gif tai as paterikiu savo ataskaita, bet pavardem ka matau.... tikrai nenoriu, kad kas nors nebutu apkaltintas kazkuo..... cia juks vaikuciam skirti pinigeliai, nemanau, kad kas galetu.....

man pervesti pinigeliai:

SIGITA VAŠKIENĖ 25,00 LTL
VITALIJA JASIULEVIČIENĖ 50,00 LTL
Lina Sviderskytė 30,00 LTL
Svetlana Korobkova 10,00 LTL
Ramūnas Vitkauskas 30,00 LTL
Jančiukienė Joana 100,00 LTL
RITA JEGELEVICIUTE 30,00 LTL
Rita Grigaravičienė 25,00 LTL
Nerijus Šileika 70,00 LTL
Būdienė Rasa 70,00 LTL
Rasa Šeštakauskienė 25,00 LTL

P.S. 70 Lt pervesta man asmeniskai uz parduota daigta tik nezinau kuri doh.gif ar Nerijus Šileika 70,00 LTL
Būdienė Rasa 70,00 LTL, nes nematau paskirties verysad.gif
tad bendra suma 390 lt

pampiai 196, Barniai 55 Lt 144 Emilijos mamytei.....

Mamytes, jei kurios neparasiau butinai man parasykit 4u.gif
Atsakyti