Įkraunama...
Įkraunama...

Karštas vynas

Mama nori Kalėdoms karšto vyno paruošti svečiams, tai ieško tinkamo recepto. Koks vynas tinka?Ar čia bet koks?Dar žinau, kad dedasi kažkokie tai prieskoniai į jį. Žodžiu, nežinau nieko, bet reikia. Pagelbėkit 4u.gif
Atsakyti
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...

Arba...


2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)


Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta: 10 lapkričio 2005 - 22:01
Ačiū tau, Asta mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
O vynas koks? Sausas, pusiau, saldus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liniokas @ 2005 11 11, 18:36)
O vynas koks? Sausas, pusiau, saldus?  ax.gif




Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 11 11, 19:01)
Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui.
O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą.


Vat maciau per telika, per Beatos Kulinarines keliones, kaip tikra karsta vyna pagaminti tongue.gif , ekspertas ten toks atejes buvo rolleyes.gif
Tai va kiek pamenu:

Vyno nereikia pirkti nei per daug brangaus, nei visai pa pigiai, vidutines kainor ie kokybes, nepamenu, bet berods, kad tinka visokie ir pusiau saldus ir pusiau sausi.

Vyo buteli pilti i puoda, kaitinti.
I balta vyna dedama:

1. Citrinu, mandarinu, apelsinu dziovintos zieveles
2. Cinamono lazdele
3. Gvazdikeliai (berods malti jie buvo)
4. Uzkaitus vynui ipilti koki 50-60 gr. brendzio
5. Ideti medaus

Gal ka ir pamirsau, bet lyg tai taip.

I raudona vyna dedama:

1. Mandarinu, apelsinu zieveles (nesideda citrinos!)
2. Cinamonas
3. Gvazdikeliai
4. Imbiero saknis (i balta vynan nededama!)
5. Brendis
6. Medus

Tas ekspertas ten sake, kad cia jau tikrieji karsto vyno receptai tongue.gif Mamytes, jei ka ne taip parasiau, ar praleidau, pataisykit drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man tai skaniausia paprastai pakaitintas raudonas vynas su gvazdikeliais oi megstu kai jaučiasi stiprokas jų aromatas gerčiau ir gerčiau alc.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57)
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...

Arba...


2 l raudonojo vyno 
10 gvazdikėlių 
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus 
100 g migdolų
100 g razinų 
apelsino žievelės juostelės 
200 ml degtinės (nebūtina) 
 

Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.

Nu mes tai nenukosiam,o skaniai suryjam tas razinas ir migdolus begerdami vyna.Toks geras skonis buna,tik migdolai turi buti skaldyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žmona @ 2005 11 21, 17:40)
Man tai skaniausia paprastai pakaitintas raudonas vynas su gvazdikeliais oi megstu kai jaučiasi stiprokas jų aromatas gerčiau ir gerčiau alc.gif

Man irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiesą pasakius, pirmąkart girdžiu, kad baltą vyną galima kaitint g.gif
Šiaip maniau, kad tik raudoną galima, o baltojo skonis atsiskleidžia atšaldžius iki ~5'C tepmeratūros g.gif

O raudonąjį kaitinu su gvazdikėliais, cinamonu, migdolais, cukrumi ir dziovinta apelsinų žieve user posted image
PS: tik gvazdikėlių neįdėkit per daug, nes neskanu bus user posted image
Atsakyti
Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas. Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verba: 16 gruodžio 2005 - 22:45
QUOTE(Verba @ 2005 12 16, 22:45)
Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas.  Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas thumbup.gif


bigsmile.gif bigsmile.gif Reiks tokių puodukų paieškoti ax.gif

O mes Naujus metus sutikinėjom prie eglės mieste, tai vietoj šampano buvom karšto vyno pasiėmę (termose).
Buvo thumbup.gif thumbup.gif Ir nesušalom, ir linksma, aromatinga, šventėmis kvepia... bigsmile.gif
Atsakyti