Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai auklei

Neužilgo į savo šeimą priimsim naują žmogų - auklę.
Norėčiau sužinoti jūsų, mamytės, nuomonę, ko reikėtų klausti auklės su ja susitikus? Ko klausėt jūs? Ką akcentavot? Na žinoma, kad vaiko priežiūrą, bet kaip jūs tą vaiko priežiūrą apibūdinot?
Ar dalyvavo pirmame pokalbyje jūsų vyrai?
Atsakyti
manau kad turetum akcentuoti butent tai, kas tau paciai atrodo svarbiausia. Isdestyti auklei konkreciai jos pareigas, pvz.
maitinimas
pampersu keitimas
ejimas i lauka
valgio gaminimas vaikui (o gal ir visai seimai)
zaidimai, kazkokie ugdymo uzsiemimai
migdymas
kambariu tvarkymas, indu plovimas.
Na, zodziu, pareigas, kurias ji tures atlikti.
Taip pat aptarkit ar ji tures neshtis savo maista, ar valgys jusu.
Koks bus jos atlyginimas? ar uz valandas mokesit ar fiksuotas menesinis atlyginimas?
kas bus kai jus atostogausite? arba kai sirgs vaikelis?

galbut vaikutis turi kazkokiu ypatingu poreikiu?

O ko klausti aukles:
kodel ji nori dirbti sita darba?
kokio atlyginimo nori?
kaip ji isivaizduoja savo darbo diena?
ar yra jau keitusi pampersus (ar reiks mokyti)?
Ar mokes pagminti vaikuciui valgyt (na, maniskei pradzioj reikejo isaiskint kaip isvirti kose - kad nedeti druskos nei cukraus pvz.)

Svarbu kad sutaptu Jusu ir aukles poziurys i si darba.

As gavau aukle per pazistamus ir pasiklioviau intuicija. smile.gif sekmes!
Atsakyti
O aš kažkur skaičiau kad reikia atkreipti dėmesį į tai, ar auklė domisi vaiku (ne vien tik savo darbo užmokesčiu). Atsimenu, kai priiminėjau pirmąją net vardo mergaitės nepaklausė kol pati nepasakiau, na ir tikrai gal jau geriau buciau paieskojusi kitos. Be to, dar kazkur skaiciau, kad reikia issiaiskinti aukles poziuri i darba, t.y daugelis moteriškų mano, kad jei jau nieko nesugeba, tai aukle būti jau tikrai sugebės.
Atsakyti
Dėkui, Jurga, už tokį išsamų atsakymą smile.gif
Taip, Inga N, sutinku, kad auklė turi nors minimaliai pasidomėt vaiku. Va viena buvo atėjus, tai klausia - kas bus, mergytė ar berniukas? O maniškė su suknyte buvo... Žodžiu, net nežiūri įvaiką. Iškart matosi, kad jai dzin tas vaikas... Nors kai dirbtinai su tuo vaiku suokia irgi negerai...
Atsakyti
Jo, butinai atkreipk demesi, kaip su vaiku bendrauja, kartais tikrai buna tokios nenaturaliai saldzios, tai jau gero nelauk (kaip minima aukliu juodajam sarase).
Atsakyti
Butinai paklausk, kieno dar vaikus yra priziurejusi, ir tu zmoniu telefonu. Ir skambink tais telefonais staigiai, kol nespejo perspet. Rasytinem rekomendacijom netikek - siais laikasi gali zmogus sau nors 50 pasirasyt... Jei vaiku neauklejus, skambink i buvusia darboviete (kaip dirbo, kodel isejo is darbo?).

Man regis, apie ja pacia pasiklausinet, tokiu neesminiu dalyku - kaip gyvena, kuo uzsieme iki siol, kas vaikai, vyras, ka veikia, kokia jos sveikata (o gal kokia dziovininke...) - grynai kad boba issisneketu ir bent kiek atsiskleistu...

Jeigu sake, kad yra priziurejus vaikus, klausk apie ta buvusias seimas. Kaip ten priziurejo, ka konkreciai veike (smulkiai, kad matytum, jei meluoja), kokie buvo vaikai (jei sakys, kad isterikai, o teveliai - psichai - atsargiai rolleyes.gif ), kiek laiko dirbo, kodel nustojo dirbt.

Reikia issiaiskint, kaip ziuri i alkoholi, tabaka, ar nera teista, ar vaikai ne narkomanai ir kalejime nesedi... Tik nzn kaip tai padaryt. Vardo, pavardes, asmens kodo klaust ir skambint per narkologinius gal? Biesas zino dry.gif
Papildyta @ [mergetime]1082835643[/mergetime]
Aha, dar - jei vyras gali dalyvaut pokalby, butinai tegu dalyvauja, is to vieni pliusai. Pirma, jei jam kas nors veliau nepatiks, ne tu viena atsakinga busi, antra, gal jis pastebes ka nors, ko tu viena nepastebesi. Is viso, kuo daugiau zmoniu dalyvauja, tuo geriau, jeikokia mama dar nori dalyvaut - irgi tegu dalyvauja, tik visus reikia perspet, kas pokalbiui vadovauja, kad nepradetu kokia uosviene su busima aukle prisiminimais dalintis... Nes kalbant su keliais zmonem sunkiau manipuliuot. O jeigu pretendentei i aukles nervai nelaiko nuo tokio pkalbio, tai kam tau silpnu nervu aukle?!

Dar - uzduok kokias situacijas, kad jinai papasakotu, kaip jose elgtusi. Pvz., na as cia is lempos - vaikas prarijo saga/apsiplikino/ pakliuvo po dviratininku, ka darot? Vaikas atsisako valgyt - kokiu priemoniu imates? Tik uzmigdet vaika, skambutis i duris - vaikas pazadintas, ka darot? Vaikas verkia ilga laika be aiskios priezasties - ka darot? Tik pradejus dirbt su vaiku, suskamba telefonas - namie kas nors atsitiko, ka darot? Vaikas smelio dezej susipese su kitu vaiku, ka darot? Na ka nors tokio sad.gif
Atsakyti
Pirmiausiai tai uzjauciu... wink.gif del tu bendravimu, kurie, galiu pasakyti is savo patirties, tikrai ziauriai sekina blink.gif blink.gif Mazdaug pries menesi rinkausi aukle. Viena diena skyriau susitikimams su jomis. Ta diena pasimaciau su 5. Vakare jauciausi issukta kaip citrina, nors dirbu darba kur kiaura diena bendrauju su zmonemis, bet nepamenu kad kada nors buciau taip pasijutus ohmy.gif Varijantu buvo , svelniai tariant, labai ivairiu dry.gif Tos kurios paliko nebloga ispudi- susisukdavo per 20min ir susiprasdavo kad gal pabuvo ir gana, o tos kur jau atidarius duris supratau-tikrai ne- sedejo viena 1.5val, o kita-3val ir nepadejo namiokai kad jau gana( as ir dukryte migdziau, o jai atrode normalu sedet ir manes laukt)
Pokalbiai buvo kazkuo panasus Kaip Noa plana nurode, bet va ziuriu, kad kai ko dar galejau ir is jos parasytu minciu paklausti g.gif
Dabar "bandau" viena jauna aukle. Siaip atrodo nieko, gal kiek letoka merginuke. Su manimi pora kartu pabuvo, kad matytu ka mes veikiam ir jau 1 karta palikau 3val. Palikau maze miegancia, o kai atsikele- paleido dudas, nes taip nebuna kad mamos po miegelio nerastu. Sake pavyko nuraminti zaidimu pagalba, bet va vaikui turbut tai buvo stresas- nevalge to, ka siaip jau labai megsta ir nesiusiojo net po miego. Gal po kokiu 4val pasodinau ant puodo, tai pavare oho blink.gif blink.gif koki kieki g.gif Blogai jei ja taip paveike - nezinau kaip cia bus toliau unsure.gif
Atsakyti
Man su aukle pasiseke. Ieskojau taip: prisirinkau skelbimu ir skambinau. Daug ka lemia 1 pokalbis. Is vienos reikejo traukte traukti zodi po zodzio, kazkokx abejingumas. Neaisku ar nori darbo. Kita neklausta pradejo girtis, kaip ja patenkinti anksciau samde zmones. O ta, kuria pasirinkau paklause, kokia ta mano dukryte :-) Ir balsas labai malonus, ramus. Nuvaziavom pas ja su vaiku. is kart pamatem, kaip elgiasi. Norejo dukryte palaikyti, pakalbinti, visai "neperspaustai", matesi, kad paciai buvo smalsu, ar vaikutis ja priims.Aisku kai vaika 1 karta palikau jai buvo didziulis nerimas. O siaube, galvoju, gi visai nepazistu jos, tik varda zinau, kur gyvena.Tai skubiai paskambinau anxtesnei moteriai, pas kuria ji dirbo.Po jos geru zodziu apie aukle nusiraminau. Dabar laaabai patenkinta. Is tiesu tai laimes dalykas. Svarbu buti pastabiai ir izvalgiai. O tie perdeti lipsnumai tikrai kelia abejoniu. Sekmes!
Atsakyti
Oi Noa, pametėjai čia neblogų idėjų thumbup.gif
Žinai, apie tas tavo pasiūlytas situacijas net pagalvojus nebuvau. Jo, ir skambint duotu telefonu reikia staigiai, kaip tu sakai. Būtinai pasinaudosiu tavo patarimais.
Gal aš naivi, gal mažai gyvenime mačius, bet apie narkotikus irgi nepagalvojau. Bet gi tiesiai nepaklausi, vis vien tiesos nepasakytų.
Tau, Jurgyte, nuskilo - pavydžiu geros auklės... Beje įdomu, kiek jai metų?
Atsakyti
Noa, iš tikrųjų gerų klausimų variantų tu davei thumbup.gif . Ir man dabar pravers. Nors nemažai klausinėdavau kandidates, bet niekad galvoj nešovė tokie klausimėliai, kai iš kelių atsakymų gali nuspėt kaip ji elgsis su vaiku wink.gif
Atsakyti
Nu, liuks patarimai, Noa. As tai ziauriai nemoku zmogaus nuspeti. Neabejoju, kad jungsim filmavimo kameras ir stebesim, bet vis tiek neramu. Po menesio einu i darba, lyg ir susiradau tokia viena moteriske, bet nu, kazkaip, net nemoku pasakyti, nelabai ji man limpa. Vat ji is to varianto, kur labai jau giriasi, kaip ji sauniai su vaikais leido laika ir kaip tu vaikuciu teveliai ja atsidziaugti negalejo.
Atsakyti
Aušrine, tai ar jau radai auklę?
Atsakyti