Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(grange @ 2010 01 24, 14:23)
tai kad tokie paprasti receptukai, dažniausiai kepama 180 ar bent jau nedaugiau  4u.gif




nepyk, grange, tiesiog nesenai tik isigyjau konvekcine krosnele, kur reik nustatyt temperatura (anksciau kepiau dujinej orkaitej) tai dar nelabai susigaudau ka kokioj temperaturoj kept blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(iziuminka @ 2010 01 26, 21:35)
nepyk, grange, tiesiog nesenai tik isigyjau konvekcine krosnele, kur reik nustatyt temperatura (anksciau kepiau dujinej orkaitej) tai dar nelabai susigaudau ka kokioj temperaturoj kept  blush2.gif


o dujinej orkaitej nereikia temperaturos nustatyti? blink.gif
Atsakyti
Pangasijos kotletukai

Vienas pakelis pangasijos gabaliukų (būna pirkti šaldytų žuvų skyriuje), 1 kiaušinis , keli šaukštai krakmolo, prieskoniai, su šaukštu dėti į keptuvę ir kepti kol pageltonuos. Skanaus.
user posted image
Atsakyti
Varškės blyneliai
Vienas pakelis MŪ varškės (dėjau liesos apie 300 gr), 1 kiaušinis, miltų tiek, kad galima būtų paimti rankom ir suformuot blynelį, tešla turi būti labai minkšta ir kepti. Išeina 5 blyneliai iš tokio kiekio.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2010 01 27, 10:53)
Varškės blyneliai

va cia tai man sunkiausi "kotletai"... man varskeciuose reikia tiksliu miltu kiekiu, nes kitaip nesigauna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2010 01 27, 11:53)
Varškės blyneliai


Va cia tai skanumelis thumbup.gif As su tokiu kiekiu net neprasidedu, nes "mustynes" buna hihihi.gif Darau is bent jau is dvigubos normos ir siek tiek mazesnius blyniukus, kad vaikam skaniau atrodytu rolleyes.gif Ir as dar idedu siek tiek grietines, tada jie buna truputi puresni ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2010 01 27, 11:58)
va cia tai man sunkiausi "kotletai"... man varskeciuose reikia tiksliu miltu kiekiu, nes kitaip nesigauna  blush2.gif

aguonele, net nesitiki ka rasot bigsmile.gif Juk cia mes (bent jau as) jauciuosi visiska virtuves naujoke ziuredama i jusu neretai ir aikciot is nuostabos ir pateikimo grozio, verciancius patiekalus. As cia tikrai be jokios ironijos, o su didele nuosidzia nuostaba, kad jusu sedevrams "kojas kisa" tokie "kotletai". O kas del tu blyneliu, tai tiksliu proporciju nezinau ir as, visada juos darau is akies rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 01 27, 08:29)
o dujinej orkaitej nereikia temperaturos nustatyti?  blink.gif

na pvz pas mane senesnė dujinė, tai nėra temperatūros, yra tik dvi liepsnos nupieštos, didelė ir maža, tad statau "iš akies" blush2.gif
Atsakyti
Orkaiteje kepti ryziai su vistiena.Gaminau pagal si recepta tik pakoregavau
http://www.supermama...;#entry29402058
Vista pamarinavau su prieskoniais.Bleka isklojau folija,ant jos suberiau smulkiai supjaustyta svoguna,saldytus zirnelius,tarkuota morka,suberiau pusantros stiklines ryziu,apibarsciau anakardzio riesutais,ciberzole,kariu,santa marijos ryziu prieskoniu,raugerskiais,sausu vistienos sultiniu.Supyliau 2stiklines vandens,uzdejau vistiena,uzdengiau folija ir kepiau apie valanda,o poto nuemiau folija,primeciau smulkiai pjaustyto sviesto ir dar siek tiek pakepiau.Buvo labai skanu.Valgem su apelsinais kurie labai tiko,darzovem ir taure raudono vyno smile.gif
user posted image
Papildyta:
Kopustu ir farso kotletai su makaronais.
Per burokine tarka sutarkavau kopusto,tiek pat idejau farso,imusiau du kiausinius,idejau smulkiai pjaustyta svoguna ir tarkuota morka,pabarsciau druska,vegeta,kmynais,maltu muskato riesutu,siek tiek raudoneliu,juodu maltu pipiru,puse stiklines manu ir krapu.Viska sumaisiau,sumaigiau i vienalyte mase,formavau kotletukus,apvoliojau dziuveseliuose ir kepiau keptuveje.Valgem su makaronais ir baltu padazu,o ji padariau taip-i dubeneli pripjausciau sviesto,idejau pora saukstu grietines,siek tiek druskytes ir idejau trumpam i mikrobangine.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 27 sausio 2010 - 13:46
QUOTE(Makra @ 2010 01 27, 11:08)
aguonele, net nesitiki ka rasot  bigsmile.gif  Juk cia mes (bent jau as) jauciuosi visiska virtuves naujoke ziuredama i jusu neretai ir aikciot is nuostabos ir pateikimo grozio, verciancius patiekalus. As cia tikrai be jokios ironijos, o su didele nuosidzia nuostaba, kad jusu sedevrams "kojas kisa" tokie "kotletai". O kas del tu blyneliu, tai tiksliu proporciju nezinau ir as, visada juos darau is akies  rolleyes.gif

oi nejamu i sirdi smile.gif man varskeciai nuo paauglystes nesigauna, jei bent sauksteliu miltu padauginu doh.gif ko gero ju darymui tokia antipatija turiu, kad ir nepavyksta lotuliukas.gif ne karta jau teke juos isvisos keptuves kaip viena suri valgyti lotuliukas.gif delto esi priekabi prie ju recepto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 01 27, 13:38)
Kopustu ir farso kotletai su makaronais.
maltu muskato riesutu


o koki skoni duoda tas muskato riesutas blush2.gif kazkaip net nusipirkus neturiu, bet vis paskaitau ir randu ji tai vienam, tai kitam recepte g.gif kam gardinti jis tinkamas?
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 01 27, 20:31)
o koki skoni duoda tas muskato riesutas  blush2.gif kazkaip net nusipirkus neturiu, bet vis paskaitau ir randu ji tai vienam, tai kitam recepte  g.gif kam gardinti jis tinkamas?

va cia gali pasiskaityty
http://jogosmityba.w...skato-riesutas/
Siaip as jo skonio nejauciu,bet vistiek visur dedu.Bet kaip ir straipsny parasyta jis gerai jauciamas Bechamelio padaze,kuri darau lazanijai.
Atsakyti
Atėjau išgirt elenos bulvių, keptų miltų ir druskos apvalkale iš pirmo puslapio 4u.gif Gaminau šnd peitus, labai patiko, nuplaukiau prisiminimais i vasarą kai bulves ką tik iš laužo ištrauktas valgydavom su kastiniu biggrin.gif labai skanu wub.gif
Atsakyti