12makaronu lizdeliu reikia....
Idarui:
300g farso,1 svoguno galva,2 skilteles cesnako,1v.s. pomidoru padazo,
1v.s. garstyciu, megiamu prieskoniu.
Padazui:
1 svoguno galva, 2v.s. sviesto, 1v.s. miltu, 1v.s.garstyciu, 200ml. grietineles, 3-4 skilteles cesnako, zalumynu (petrazoles, krapai, bazilikai ir pan.), tarkuoto fermentinio surio.
Idarui farsa gerai ismaisyti su smulkintu svogunu, cesnaku, prieskoniais, pomidoru padazu ir garstyciomis. Idaryti nevirtus makaronu lizdelius (deti po sauksta farso ir ranka siek tiek prispausti).
Istirpinti keptuveje sviesta, pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Suberti miltus ir kepinti maisant apie 1min. Tada deti garstycias,pilti grietinele ir uzvirti, kai uzverda sudedam lizdelius, apibarstome suriu. Iki lizdeliu virsaus pripilame verdancio vandens ar sultinio, pasudome pagal skoni. (as apipilu sultiniu, tad papildomai neprieskoniuoju, nes sultinuka suroka padarau). Suberiame smulkinta cesnaka ir zalumynus. Uzdengiame dangciu ir troskiname apie 15-20min.
Skanaus!!!!

P.s. Ten fotkej su melynojo kopusto salotom:Kopustas+majonezas+prieskoniai.