panaudoju padazams,kartais idedu virdama ryzius,bulviu kose -labai skanu ir dar kiek girdejau,galima dziovinti,turesite ziemai dziovintu morkyciu ,kurias panaudosit sriuboms ir t.t. .
QUOTE(pienių jūra @ 2005 11 13, 18:08)
Turiu tokį klausimėlį. Senai svajojau apie sulčiaspaudę. Įsigiju sultis spaudžiuosi ko ne kasdien, bet kaskart gaila išmesti morkų, obuolių ir pan. išspaudas. Gal kas žinote kokių receptų, kur galima būtų visa tai panaudoti ir nešvaistyti maisto veltui?
iš morkų išspaudų įdėjus aguonų bei biški druskytės nerealiai skanus cepelinų įdaras gaunasi . man skaniausi tokie būna, gal delto, kad retai tenka jų skanauti , žymiai skaniau nei su mėsa ar varške
Mano virtuvinis kombainas prastokai spaudzia sultys, lieka tirsciai sultingi. As dazniausiai spaudziu morku sultys. Is tirsciu kartais pasidarau salotas a la "gaidelis", kartais pasidarau morku karsta garnyra, o kartais ir morku pyraga issikepu
aš iš morkų darau cepelinus dedu jas į bulvinius blynus, į žemaičių blynus, į kugelį, į sriubas įvairias, troškinius ir žinoma pyragus, taigi jas galima dėti bet kur kur tik nori , bet man skaniausia su silke: pakepinu morkas su svogūnais ir dedu ant plaustytos marinuotos silkės ir valgau
Kažkada ir aš kaip tikra lietuvė jas bandžiau panaudoti - kepiau kažkokį morkų keksą. Nors jas šiek tiek skiedžiau apelsinų sultim (atrodo jos net įėjo į receptūrą), keksas gavosi visai neskanus. Gal dėl sausų morkų, o gal ir ne, neaišku, daugiau neberizikavau.
Padažams, sriuboms gal ir nieko išeitis, bet juk jas reikia panaudoti tą pačią dieną. Be to, jau kai spaudžiam sultis, tai spaudžiam daug, kur tiek tarkiu dėt?
Dėl džiovinimo, gal ir nieko variantas į padažus, sriubas, bet kaip jas džiovint? Orkaitėj?
Padažams, sriuboms gal ir nieko išeitis, bet juk jas reikia panaudoti tą pačią dieną. Be to, jau kai spaudžiam sultis, tai spaudžiam daug, kur tiek tarkiu dėt?
Dėl džiovinimo, gal ir nieko variantas į padažus, sriubas, bet kaip jas džiovint? Orkaitėj?
mėginau ir aš visaip jas panaudot, bet paskui, nusprendus kad čia tas pats, kaip iš š....o spausti vašką, mečiau. Netaupi aš šeimininkė...
Aš pernai morkų ir moliūgų išspaudas šaldžiau, paskui naudojau sriuboms, košėms, padažams, kepiniams. Šiemet šaldysiu ir cukinijų išspaudas. Skoninės savybės geros, išspaudos būna šlapokos (silpna sulčiaspaudė)
mano draugė spaudžia moliūgų sultis, o išspaudų nenaudoja
tai jas atiduoda man, išeina puiki košė
tai jas atiduoda man, išeina puiki košė
Kokia gera tema as tik pyragui naudodavau, dabar butinai bandysiu uzsisaldyti, gal kada pravers ir deti i koses, kotletus.