Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisių ir daržovių išspaudos

panaudoju padazams,kartais idedu virdama ryzius,bulviu kose -labai skanu thumbup.gif ir dar kiek girdejau,galima dziovinti,turesite ziemai dziovintu morkyciu ,kurias panaudosit sriuboms ir t.t. smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2005 11 13, 18:08)
Turiu tokį klausimėlį. Senai svajojau apie sulčiaspaudę. Įsigiju sultis spaudžiuosi ko ne kasdien, bet kaskart gaila išmesti morkų, obuolių ir pan. išspaudas. Gal kas žinote kokių receptų, kur galima būtų visa tai panaudoti ir nešvaistyti maisto veltui?

iš morkų išspaudų įdėjus aguonų bei biški druskytės nerealiai skanus cepelinų įdaras gaunasi thumbup.gif . man skaniausi tokie būna, gal delto, kad retai tenka jų skanauti smile.gif , žymiai skaniau nei su mėsa ar varške
Atsakyti
Mano virtuvinis kombainas prastokai spaudzia sultys, lieka tirsciai sultingi. As dazniausiai spaudziu morku sultys. Is tirsciu kartais pasidarau salotas a la "gaidelis", kartais pasidarau morku karsta garnyra, o kartais ir morku pyraga issikepu thumbup.gif
Atsakyti
darau įdarą cepelinams
Atsakyti
aš iš morkų darau cepelinus dedu jas į bulvinius blynus, į žemaičių blynus, į kugelį, į sriubas įvairias, troškinius ir žinoma pyragus, taigi jas galima dėti bet kur kur tik nori , bet man skaniausia su silke: pakepinu morkas su svogūnais ir dedu ant plaustytos marinuotos silkės ir valgau
Atsakyti
Kažkada ir aš kaip tikra lietuvė jas bandžiau panaudoti - kepiau kažkokį morkų keksą. Nors jas šiek tiek skiedžiau apelsinų sultim (atrodo jos net įėjo į receptūrą), keksas gavosi visai neskanus. Gal dėl sausų morkų, o gal ir ne, neaišku, daugiau neberizikavau.

Padažams, sriuboms gal ir nieko išeitis, bet juk jas reikia panaudoti tą pačią dieną. Be to, jau kai spaudžiam sultis, tai spaudžiam daug, kur tiek tarkiu dėt?

Dėl džiovinimo, gal ir nieko variantas į padažus, sriubas, bet kaip jas džiovint? Orkaitėj?
Atsakyti
mėginau ir aš visaip jas panaudot, bet paskui, nusprendus kad čia tas pats, kaip iš š....o spausti vašką, mečiau. Netaupi aš šeimininkė...
Atsakyti
Aš pernai morkų ir moliūgų išspaudas šaldžiau, paskui naudojau sriuboms, košėms, padažams, kepiniams. Šiemet šaldysiu ir cukinijų išspaudas. Skoninės savybės geros, išspaudos būna šlapokos (silpna sulčiaspaudė) blush2.gif
Atsakyti
mano draugė spaudžia moliūgų sultis, o išspaudų nenaudoja
tai jas atiduoda man, išeina puiki košė
Atsakyti
Kokia gera tema biggrin.gif as tik pyragui naudodavau, dabar butinai bandysiu uzsisaldyti, gal kada pravers ir deti i koses, kotletus.
Atsakyti