Įkraunama...
Įkraunama...

Furby - ar kas pirko?

Dabar Amerikoje vyksta prieškalėdinis Furbių bumas, norėjau ir aš saviškei tokio, bet pagalvojau, kad vis dėl to tas žaislas yra vaikams nuo 5-6 metų skirtas.
Žinoma jis kalba tik angliškai arba furbiškai, tai vyresniems vaikams gal tarnautų anglų kalbos mokytoju.
Savaitgalį buvau "Žaislų planetoje" ir pamačiau tą Furbį gyvai, tai kažkaip įspūdžio nepadarė, maniau jis bus mažiau į tokį robotuką panašus, negelbėja net tai kad kailį turi ir akis varto. Balsas toks grynai elektroninis. Ir kaina dar laabai brangi - apie 250 lt. Bet čia tik mano nuomonė.

Gal kas turi jau šį žaisliuką ir galėtų daugiau papasakoti kaip gi vaikai į jį reaguoja, ar patinka ar po kelių savičių buvo numestas į kampą?
Atsakyti
Mes pirkom Furbius prieš 5 metus, esant pirmajai "Furbių bangai". Tuomet mano vyresniai dukrai buvo 9, jaunesniai 5 metai.
Visi mes žaidėm su Furbiais ir jų vaikais (Furby baby). Labai patiko thumbup.gif Mergaitės žaidė su Furbiais apie metus, joms labai patiko thumbup.gif Dar dabar kartais išima Furbius iš spintos...
Atsakyti
Aš šiandien irgi užėjau į "Žaislų planetą" pasižiūrėti kaip realiai atrodo tas per LTV reklamuojamas šuniukas "Pipimaxas", tai jo dar nėra prekyboje. Tai tadu užmečiau akį ir į furbius ir dar į tuos šunis, kur galima vedžiotis už virvutės, na ir žinote, kaip už tokius žaislo sugebėjimus, man asmeniškai būtų gaila mokėti tokius pinigus. Na jei kalbėtų lietuviškai, tai gal ir susiviliočiau, o dabar mano trimetei, įdomu tik tiek, kad jis varto akis ir furbiškai "mekena", o ką kalba, jai tas pats.......ji juk nieko nesupranta doh.gif
Atsakyti
PIPIMAX'o šuniukas tikrai yra prekyboje, pati su dukra čiupinėjau vaikų prekių parduotuvėje "Limpopo" Ateities g. 91 (prekybos centre "mandarinas"). Kaina irgi tokia..154 Lt., bet realiai tas žaislas nykiai atrodo... blush2.gif

Mes turime Furby'iukų, bet Laurai pavartyt, pažiūrėt ir numest blush2.gif
Nupirkau jai gimtadieeio proga tokį katiną..miaukia, sukioja galvą, murkia, šnypščia, jį galima šukuoti, išsižioja ir pan. Turim ir gyvą katiną, bet paklausta ko nori gimtadieniui ji kaip užsukta prašė katino..teko suktis, sumokėjau 170 lt. ir žaislas vos savaitei..guli dabar numestas ir tiek..labai retai jį pašukuoja ax.gif

O va "second hand'e" nupirko tokį plastikinį šunį už virvelės ir Laura net miega kartu su tuo plastmasės gabalu..pavadino Bagiu Dam ir tas šuo - geriausias draugas už 15 Lt.
Atsakyti
ewita, sprendžiant iš avataro, vis dar sentimentus Furbiui turi mirksiukas.gif

Vovere, kiek žinau per parodą bus šių žaislų, tike Furbio tiek PippiMax'o pristatymas, manau ten galima bus ir nupirkti keliais litais pigiau nei parduotuvėje.

Rasma, taip ir būna dažnai, kad nuperki vaikui žaislą, o jis juo mažai ir domisi. Padariau išvada, kad geriau brangių daiktų nepirkti.
Nors pvz. turime vieną neatsibostantį pirkinį, Tomy firmos važiuontį arklį su kaubojumi. Pirkome Kleopatrai prieš du metus, bet vis dar nepabosta jai su juo žaisti. Ir kaina apie 60-80 lt. buvo.

Kol nepamačiau šuniuko ir Furbio gyvai galvojau, kad elektronika daugiau pažengė žaislų srityje. Vat jei būtų pagamintas toks meškiukas kaip filme
"Dirbtinis intelektas", nors ir už 1000 lt. nupirkčiau. thumbup.gif
Atsakyti
Turim ir mes ta Furby, nepaklausus, guli lentynoje ir tiek. Is pradziu kol naujas buvo ir kol seses nebuvo, tai zaisdavo, visur nesiodavosi, kalbindavo... o dabar net be elementu. Kaip ir dauguma elektroniniu zaislu.
Kalbai mokytis nelabai tinkamas, geriau jau English + kids kompaktas mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sese irgi savo vaikams dovanojo farbi pries pora metu. Tiksliau ne ji, o Kaledinis senis hah.gif Bet jis vaikams tebuvo idomus iki Naujuju. Na, dar pries drauges pasimandravot "ziurekit, ka turiu"... Bet , manyciau, zaislai ne tam perkami ax.gif
Atsakyti
kažkur aprašyme skaičiau, kad 2005 Furbis kažkaip mokosi pagal vaiko reakcijas, bet taip ir nesupratau ką tai reiškia. O šiaip pagalvojau, kad aš vaikui geriau kelis gerus stalo žaidimus vietoj Furbio nupirksiu, vis daugiau naudos bus. Labai jau nemėgstu brangių į kampą užmestų žaislų. 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad užsienio kalbai mokytis vaikui galima rasti "protingesnių" dalykėlių. Net ir mažiems vaikams. Mergučė neseniai gavo dovanų LeapPad. Tik nežinau, ar tokių yra pirkti Lietuvoje. Vaiko susižavėjimas žaidimu kol kas neblėsta. Taria žodelius, dainuoja daineles... Žinau, jog tų sąsiuvinėlių yra įvairių sudėtingumų, tad metams bėgant galima tik papildyti kolekciją ir, aišku, žinias.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2005 11 15, 20:04)
Manau, kad užsienio kalbai mokytis vaikui galima rasti "protingesnių" dalykėlių. Net ir mažiems vaikams. Mergučė neseniai gavo dovanų LeapPad. Tik nežinau, ar tokių yra pirkti Lietuvoje.


nera tokiu Lietuvoje, bet gal as nemaciau rolleyes.gif
Atsakyti
nezinau kodel bet vaikam tie elektroniniai zaislai nelabai limpa,mes turim suniuka kuris reaguoja pakasius jam ausyte,pamates vaika pries save.reakcija labai tikroviska,inkscia,loja ir pan.mokejom apie 40eu.atrodo ir norejo,ir kokybe nebloga.bet..po geros savaites buvo numestas i kampa ir metosi jau beveik metai ten.ieskodama kalediniu dovanu apziurejau ir tuos furbius,bet nepirksiu nes jau galiu nuspet jo likima..o dar turint galvoj kad tokio amziaus vaikai visdar megsta pametyt,patrankyt..kazin ar nenuluztu ta jo programele po to?
Atsakyti
Turim ir mes-dukra gavo siais metais dovanu per happybday.gif Tetis atsiunte blush2.gif
Zaidem visi is pradziu-labai patiko kalbeti ir laukti ,kol jis atsakys.Yra knygute,bet as jos dar dorai neziurejau,bet kas liecia anglu klb.tai man labai smagu girdeti,kaip dukryte kalbina FURBY wub.gif Dar maziukas bando ji glostyti thumbup.gif ,bet daznai as neduodu zaisti su juo,nes po 2 savaiciu bus nereikalingas ir manau,kad kaina doh.gif man gaila(As buciau nepirkusi uz 50 svaru doh.gif )
Atsakyti