Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(Taistė @ 2009 12 31, 15:34)
O kodėl jūs čia prikišinėjat tuos 10-15 vyrų? Na prie ko čia jie???? Kodėl gyvenanti partnerystėje moteris tuoj pat prilyginama paleistuvei, mat jei jau gyvena su vienu tai ir su kitais 15 gali?? Atleiskit aš nepažįstu tokių kur su 15 gyveno  schmoll.gif Nežinau, kokioj aplinkoj esat, bet manojoj tokių nėra. Išviso čia kur gyvenu (ne Lt) būtent parterystėje gyvenančių yra žymiai daugiau, nei susituokusių ir nieko nestebina jei du žmonės taip pragyveno 20 metų, turi vaikų ir neketina tuoktis. Tai - normalu. Ir niekas nebado pirštais ir nevadina paleistuviais ar tinginiais.

Dėl statistikos - aš su statistika nemažai susidūrus ir dirbus, tad galiu pasakyti, kad pati berods prieš pora metų skaičiau labai įdomią disertaciją apie tai, kaip atmetus visus socialinius faktorius, susituokusių ir nesusituokusių kartų gyvenančių žmonų poros absoliučiai nesiskiria pagal santykių ilgalaikiškumą. T.y. jeigu lyginame poras toje pačioje socialinėje grupėja - lygaus išssilavinimo, pajamų, etc. Nes nesantuokoje gyvenančių daugiau žemesnio išsilavinimo ir pajamų grupėje, todėl jie iškraipo 'tradicinį' vidurkį, tačiau bet kuris statistikas jums pasakys, kad tokia 'statistika' yra niekinė moksliniu pagrindu.

mot99, jūs nesiliaujat manęs stebinusi.. dabar jau ir jaunuoliai jums viską išsipasakoja.. jūs, matyt, ne tik aiškiaregė, bet ir psichologė, juk plaukia srautai jaunuolių taip ir troštančių pasipasakoti, kaip šie nevertina savo merginų. Na ką jau čia ir padiskutuosi, kai jūs visoms situacijoms turit 'pasipasakojusiu'.

drinks_cheers.gif thumbup.gif visiskai su jumis sutinku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringafo: 31 gruodžio 2009 - 13:49
QUOTE(mot99 @ 2009 12 31, 12:51)
ne menkesne, o nesaugesne. 
teko kalbetis su nemazai jaunu vaikinu - studentu, sekmingai besinaudojanciu tokiu laikinu sugyventiniu paslaugomis - deja, nei vienas i savo santykius neziuri rimtai - nemokamas seksas visada prie vietos, isvirta vakariene ir islyginti marskiniai.  ta nusibodo po poros menesiu - einu pas kita. patogu. bet jokios pagarbos ir atsakomybes.
matyt mano paziuros rimtai "naftalinines", bet man tai nepriimtina. ir ne beda, kad as vertinu ar  nevertinu - kam cia rupi kazkieno nuomone.  esme tame, kad merginos galu gale tikisi rimtesniu santykiu, o poziuris i jas ir buna kaip i laikina stotele. kokia tikimybe, kad vyras, turintis atsakinga poziuri i seima ves mergina, kuriai jis bus koks 10 ar 15-tas? ne pati didziausia. tuo tarpu moteris kazkodel  pagimdzius vaikus ir pradejus bendra gyvenima ima tiketis atsakomybes ir istikimybes. paziurekit tema "kai isimaiso trecias" - kiek ten nuoskaudu ir asaru. ir kas galu gale lieka su didziausiomis problemomis - vyras ar moteris? galima kalbeti apie teorine lygybe, bet realybe, kaip bebutu gaila, yra kitokia. Ir ne del mano "naftalininiu" paziuru, o del objektyviu ir subjektyviu aplinkybiu.

g.gif na cia nieko stebetino, gi studentai pabege is tevu namu, ieskosi antros mamytes. smile.gifo merginos puola ieskot gyvenimo meiles, o sitie ieskojimai pripazinkim sunkus, bet,kad sugebetu su 15merginu per 4 studiju emtus pragyvent -rekordas biggrin.gif !

as kaip studente maciau daug poru, kurie ala gyvena kartu bendrabuti turi kiekvienas savo kambari, bet daznai praleidz\ia laika pas vienas kita...(plius nepamirskit tada buna dar 2zmones, kambariokai/-es)... toks tas ir gyvenimas kartu, o tas nemokamas sexas? nu atsiprasau, jus tik istekejus pasimylejot?tai jums tarsi uzmokestis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 31 gruodžio 2009 - 14:30
Mot99, kur Jūs sutinkate tiek tariamai lengvabūdžių patogaus sugyventinių gyvenimo ištroškusių vaikėzų, be pagarbos ir atsakomybės?? smile.gif
Pritariu Taistei - mano aplinkoje pažįstami esami ar buvę sugyventiniai - atsakingai į situaciją žiūrintys vyrai, neieškantys jokių "pereinamų malonumų". pati daugelį metų buvau sugyventinė, bet, žinote, gyvenau ne su 10 ir ne su 15 vyrų, o su vieninteliu, už kurio galiausiai ir ištekėjau.
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2009 12 31, 14:34)
1. Išviso čia kur gyvenu (ne Lt) būtent parterystėje gyvenančių yra žymiai daugiau, nei susituokusių ir nieko nestebina

2. Nes nesantuokoje gyvenančių daugiau žemesnio išsilavinimo ir pajamų grupėje, todėl jie iškraipo 'tradicinį' vidurkį, tačiau bet kuris statistikas jums pasakys, kad tokia 'statistika' yra niekinė moksliniu pagrindu.

1.Nezinau kur Jus gyvenat, bet daugiausia NEsusituokusiuju yra skandinavu salyse, berods Svedija ima pirma vieta ir vienai NEsantuokinei porai, tenka dvi santuokines, taip kad ner toj jusu saly labai laaabai daugiau nesantuokoj gyvenanciu, o gerokai maziau smile.gif
O ka stebina Lietuvoj nesantuokines poros? Nieko nestebina, nelaikykit cia savo gimtines kazkokiu kaimu, kur zinios pasiekia per pasiuntini uz keliu metu.

2.O ka cia norejot pasakyt? Kad tuokiasi aukstesnio issilavinimo ir daugiau uzdirbantys? O susideje gyvena mazesnio issilavinimo ir mazesnemis pajamomis? Tai sitai daznam eiliniam ir moksliniam straipsnyje yra skelbiama ir statistikoje taip pat - ka sitoj vietoj iskraipo statistika? Bendra skaiciu? Ir ka statistas gali pasakyt apie ''mokslini pagrinda'' g.gif Cia neikirtau Jusu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ieva2 @ 2009 12 31, 16:17)
O ka cia norejot pasakyt? Kad tuokiasi aukstesnio issilavinimo ir daugiau uzdirbantys? O susideje gyvena mazesnio issilavinimo ir mazesnemis pajamomis? Tai sitai daznam eiliniam ir moksliniam straipsnyje yra skelbiama ir statistikoje taip pat - ka sitoj vietoj iskraipo statistika? Bendra skaiciu? Ir ka statistas gali pasakyt apie ''mokslini pagrinda'' g.gif  Cia neikirtau Jusu unsure.gif

Nesuprantu, ko nesupratote.
Taip, aukštesnio išsilavinimo ir pajamų grupėje gyvenančių nesantuokoje yra statistiškai mažiau nei žemesnio išsilavinimo ir pajamų grupėje (nors čia juk ir plika akimi matomas skirtumas - pažiūrėkime į 'asocialių' žmonių gretas). Todėl tiesioginis lyginimas neatsižvelgiant į socialinę tokių porų sudėtį yra neįmanomas, nes tai nebus statistiškai reikšminga analizė.

Kaip aiškiau parašyti.. na tarkim turim du miestus - vienas universitetinis, kitas ne, akivaizdu, kad pirmame mieste daugiau jaunimo, o antrame - senesnio amžiaus žmonių. Jei lyginsime neatsižvelgdami į gyventojų sandarą sakysime, kad gyvenantys mieste B miršta dvigubai dažniau (t.y. tūkstančiui gyventojų tenka dvigubai daugiau mirčių), nei gyvenantys mieste A (kuriame yra universitetas), tad ten gyventi pavojingiau. Tačiau toks palyginimas bus niekinis ir statistiškai nepagrįstas.

Todėl pasakymas, kad nesantuokoje gyvenančiai porai pvz dvigubai labiau gresia išsiskyrimas nei sutuoktiniams, neatsižvelgiant į socialinius faktorius, yra statistiškai klaidingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taistė: 31 gruodžio 2009 - 15:42
QUOTE(Taistė @ 2009 12 31, 16:26)
Todėl pasakymas, kad nesantuokoje gyvenančiai porai pvz dvigubai labiau gresia išsiskyrimas nei sutuoktiniams, neatsižvelgiant į socialinius faktorius, yra statistiškai klaidingas.

Aha, supratau. Tai Jus sakote, kad negalima lyginti poru, jeigu jos nera lygiareiksmes savo turimais pliusais ar minusais SKYRYBU atvejais? (cia gerai paaiskinot su tais senuku miestais, juokiausi iki asaru, aciu biggrin.gif )
Na gal ir negalima, bijau gincytis .

Taciau biedni ir turtingi, issilavine ir pusiau rastingi, jie visi musu visuomene, musu kaimynai ar artimieji -gal todel cia , sioje temoje ir nerandam bendro vardiklio, kodel reikia butinai tuoktis ar reikia butinai gyvent ar pagyvent susidejus., nes publika tiesiog ivairialype g.gif

Naujuju proga palinkeciau visoms turincioms antras puses ir norincioms pradeti rimtus santykius gerai apsispresti, subresti ilgam bendram gyvenimui - meiles Jums visoms ir sekmes !! 4u.gif heart.gif
Atsakyti
Su Naujais visas žmonas ir sugyventines!!!!
Visoms linkiu to paties: šiltų santykių, meilės ir santarvės šeimoje ir partnerystėje!
newyear.gif
Atsakyti
Sveikutes, pries kelis men cia jau buvau rasius kad esu su vaikinu gana senai 8metai, ir kad nesenai pradejom gyvent kartu, kad juo rupinuos ir namais, man patinka rupintis mylimu zmogum, nors ir tai tampa kasdienybe bet tai yra smagu, juk tai tavo mylimas brangus zmogus, tada kai cia parasiau kelios mergaites man rase kad niekad nesulauksiu to zieduko, kad tikriausia busiu pati "daedus" savaji kad jis man pasipirstu arba is vis to niekada nebus, nuliudau is pat pradziu, bet paskui pagalvojau juk man tas rupinimasisi namais, MB, kiekviena diena skubejimas grizti namo ir laukti savojo ruosti vakariene yra smagu, man vis tiek patinka, o zinau kad ir jam tas patinka. Kalbedavom apie vestuves bet konkreciai nieko tiesiog pasvajodavom kaip ko noretume kad butu. Ir vakar tai ivyko, ir as apti jo tikrai nedaedziau, nedavedzioau ir jokiu ultimatumu jam nekeliau, mes gyvenam ne lt, tai buvo pirmi nauji metai sutikti dviese, be draugu artimuju, ateinant naujiems metams isejom i miesta pasivaikscioti, maniskis toks susirupines vaiksciojo, net pradejau galvot gal serga kuom, nuejom prie vandenyno buvo beprotiskai grazu viskas apsviesta, fejerverkai, girdisi zmoniu suksniai su palinkejais uz naujus metus, ir MB sako noriu tau kai ka pasakykt, labai graziai pakalbejo, ir sako ar sutiksi but mano suzadetine mano zmona, net sutrikau, zinoma ir as sutikau. Manau ateina laikas kiekvienai skirtingai kada zieduka iteikia brangiausieji, tiesiog reik tiket ir neprarast vilties, bet manau svarbiausia kad isliktu jausmai ir tikra meile, savitarpio supratimas, pasitikejimas, bent jau man tai yra tikrai svarbu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zavinga22 @ 2010 01 01, 15:19)
Sveikutes, pries kelis men cia jau buvau rasius kad esu su vaikinu gana senai 8metai, ir kad nesenai pradejom gyvent kartu, kad juo rupinuos ir namais, man patinka rupintis mylimu zmogum, nors ir tai tampa kasdienybe bet tai yra smagu, juk tai tavo mylimas brangus zmogus, tada kai cia parasiau kelios mergaites man rase kad niekad nesulauksiu to zieduko, kad tikriausia busiu pati "daedus" savaji kad jis man pasipirstu arba is vis to niekada nebus, nuliudau is pat pradziu, bet paskui pagalvojau juk man tas rupinimasisi namais, MB, kiekviena diena skubejimas grizti namo ir laukti savojo ruosti vakariene yra smagu, man vis tiek patinka, o zinau kad ir jam tas patinka. Kalbedavom apie vestuves bet konkreciai nieko tiesiog pasvajodavom kaip ko noretume kad butu.  Ir vakar tai ivyko, ir as apti jo tikrai nedaedziau, nedavedzioau ir jokiu ultimatumu jam nekeliau, mes gyvenam ne lt, tai buvo pirmi nauji metai sutikti dviese, be draugu artimuju, ateinant naujiems metams isejom i miesta pasivaikscioti, maniskis toks susirupines vaiksciojo, net pradejau galvot gal serga kuom, nuejom prie vandenyno buvo beprotiskai grazu viskas apsviesta, fejerverkai, girdisi zmoniu suksniai su palinkejais uz naujus metus, ir MB sako noriu tau kai ka pasakykt, labai graziai pakalbejo, ir sako ar sutiksi but mano suzadetine mano zmona, net sutrikau, zinoma ir as sutikau. Manau ateina laikas kiekvienai skirtingai kada zieduka iteikia brangiausieji, tiesiog reik tiket ir neprarast vilties, bet manau svarbiausia kad isliktu jausmai ir tikra meile, savitarpio supratimas, pasitikejimas, bent jau man tai yra tikrai svarbu.  smile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif saunu,kad nekreipiai demesio i kvailu bobu paistalus, kadf nelauk ieskok kito, niekas geriau neivertins santykiu nei tu pati smile.gif
tik nesituokit siais metais, nes skaitosi nasliu metai tongue.gif beto zada sunkus metai buti
Atsakyti
QUOTE(Zavinga22 @ 2010 01 01, 15:19)



Sveikinu labai labai wub.gif
Mano tarpe trys poros susižadėjo šių naujų metų naktį (ar kelios dienos prieš) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ieva2 @ 2009 12 31, 11:32)
Sugyventiniai laisvi zmones, taip iseina, nieko nezadeje, ir jei paviliosim koki sugyventini - dvieju vaiku tetuka, cia nieko? Juk pazadu tai nebuvo doh.gif


Galima sakyti nieko. Jei vyras nevedęs, o gyvena su kažkuo susidėjęs, jis tam tikra prasme yra laisvas. Nevedęs/laisvas. Tokios asociacijos. Jei kažkam vis tik vedę vyrai yra tabu, tai nevedę yra laisvi. Niekas niekam nieko nežadėjo.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 31, 15:31)
Mot99, kur Jūs sutinkate tiek tariamai lengvabūdžių patogaus sugyventinių gyvenimo ištroškusių vaikėzų, be pagarbos ir atsakomybės?? smile.gif
Pritariu Taistei - mano aplinkoje pažįstami esami ar buvę sugyventiniai - atsakingai į situaciją žiūrintys vyrai, neieškantys jokių "pereinamų malonumų". pati daugelį metų buvau sugyventinė, bet, žinote, gyvenau ne su 10 ir ne su 15 vyrų, o su vieninteliu, už kurio galiausiai ir ištekėjau.


Universitete.
Mano artimoje aplinkoje sugyventiniu apskritai nera, o pavyzdziai kuriuos maciau tarp kolegu ir kaimynu tikrai buvo su apgailetinom pasekmem. Sakiau, kad skirtumas tarp ilgalaikiu sugyventiniu ir sutuoktiniu mano nuomone nera esminis, o tu, kurie poras keicia kaip kojines problemos kitur, vienok nematau prasmes tolimesnei diskusijai, nes po poros psl vel viskas nuo pradzios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 sausio 2010 - 21:15