Pagrinde malsenos, ustukių malūno, kauno grūdų nors dar aš turėjau ir suomiškų (iš Prizmės) ruginių ir kvietinių, jie turi daugiau gliuteno nei lietuviški, bet į kvietinius pridėta balintojo.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 30, 15:34)
Su sausu raugu duonelė nereikia raugint ir ilgai kildint, galit užmaišyt tešlą, pakildint apie 1val. ir kept
Taip ir darau. Tik galvojau, kokia programa statyti, tai staciau normal (bomann), raso, kad ruginei duonai. Bet taip sunkiai maiso, kazkaip gana kieta tesla gavosi.
QUOTE(jolanka @ 2010 01 30, 16:28)
Niu va, kepiau siandien plikyta Terros. Jau kad iskilo graziai, beveik iki pat stiklo, o kai baige kepti tai pasedus jau buvo, na, o kai isemiau tik bliukst ir per viduriuka pasmego.
Na, tai jau visai nebezinau....gal kad isiminet pradejau menteles
anksciau palikdavau ir niekad ju neimdavau.
jauciu skonis tai nenukentes, tik vaizdas toks nekoks.
Ir dar, pasikartosiu, is kokiu ruginiu miltu jus kepat duoneles? Is Ustukiu?
Na, tai jau visai nebezinau....gal kad isiminet pradejau menteles

jauciu skonis tai nenukentes, tik vaizdas toks nekoks.
Ir dar, pasikartosiu, is kokiu ruginiu miltu jus kepat duoneles? Is Ustukiu?
Is Ustukiu, pirkau Rimi.
QUOTE(Angele @ 2010 01 30, 17:30)
Taip ir darau. Tik galvojau, kokia programa statyti, tai staciau normal (bomann), raso, kad ruginei duonai. Bet taip sunkiai maiso, kazkaip gana kieta tesla gavosi.
Rugine tešla sunkesne nei kvietine, dėl to ir mentelės keist reikia
nataliuncik,tavo purus batonas fantastiskas
netgi vyras pasake kad superinis
Bus musu kasdienis



QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 30, 21:34)
Rugine tešla sunkesne nei kvietine, dėl to ir mentelės keist reikia
Bet pas mane viena mentele tik yra komplektacijoj

Iskepiau pirma duonele rugine iskepiau siandien. Neiskilo, gavosi mazas eziukas


Aciu jums, merginos, uz saunia tema
Seniai gundziausi duonos issikept, bet vis nedrisdavau megint. O cia prisiskaicius pasiryzau.
Kepiau juoda duona is De Lonos receptu. Ir ne duonkepej, o orkaiteje. Gavosi tiesiog puikiai
Dabar jau kepsiu dazniau

Kepiau juoda duona is De Lonos receptu. Ir ne duonkepej, o orkaiteje. Gavosi tiesiog puikiai


kepiau sian Nataliunciko batona... su mineraliniu... nu skanus BET .. man vis tiek skaniausias islieka moulinex knygeles receptas - greita duona 
imetu recepta jei dar nemeciau
nataliuncikas turbut geriau zino 
bet man JIS pats pats paciausias
Balta duona
285 ml silto vandens
115 ml pieno
2 valg saukst. saulegrazu aliejaus
2 arbat saukst druskos
1,5 valg, saukst cukraus
640 gr miltu (dedu 550 D)
4 arbt saukst sausu mieliu
kepama greita programa - pas man moulinex 5

imetu recepta jei dar nemeciau


bet man JIS pats pats paciausias


Balta duona
285 ml silto vandens
115 ml pieno
2 valg saukst. saulegrazu aliejaus
2 arbat saukst druskos
1,5 valg, saukst cukraus
640 gr miltu (dedu 550 D)
4 arbt saukst sausu mieliu
kepama greita programa - pas man moulinex 5

QUOTE(jolanka @ 2010 01 30, 17:28)
Niu va, kepiau siandien plikyta Terros. Jau kad iskilo graziai, beveik iki pat stiklo, o kai baige kepti tai pasedus jau buvo, na, o kai isemiau tik bliukst ir per viduriuka pasmego.
Na, tai jau visai nebezinau....gal kad isiminet pradejau menteles
anksciau palikdavau ir niekad ju neimdavau.
jauciu skonis tai nenukentes, tik vaizdas toks nekoks.
Ir dar, pasikartosiu, is kokiu ruginiu miltu jus kepat duoneles? Is Ustukiu?
Na, tai jau visai nebezinau....gal kad isiminet pradejau menteles

jauciu skonis tai nenukentes, tik vaizdas toks nekoks.
Ir dar, pasikartosiu, is kokiu ruginiu miltu jus kepat duoneles? Is Ustukiu?
Mentelę aš irgi visada išiminėju. Bet kai išimu mentelę, tai ir tešlos rutuliuko viršuje su pirštu padarau skylutes , tada gaunasi lygesnis paviršius.
Terra, va sitos gudrybes dar nezinojau. Skonis tai liuks duoneles, nenukentejo, tik kad tas iskilimas buvo maxi o paskui subliusko. Sita duona mums viena is favoritu
Vakar kepiau Nerez Borodino, isejo super super super. Kepiau is Kauno grudu miltu ruginiu, ir tikrai galiu pasakyti, kad nuo miltu daug kas priklauso, anksciau naudojau tik Ustukiu. Duona gavosi minksta, dregna, kokia ir isivaizdavau, jokio trupejimo

Vakar kepiau Nerez Borodino, isejo super super super. Kepiau is Kauno grudu miltu ruginiu, ir tikrai galiu pasakyti, kad nuo miltu daug kas priklauso, anksciau naudojau tik Ustukiu. Duona gavosi minksta, dregna, kokia ir isivaizdavau, jokio trupejimo

Borodino


O cia pasigyrimui



O cia pasigyrimui


QUOTE(Nerutė @ 2010 01 31, 22:43)
kepiau sian Nataliunciko batona... su mineraliniu... nu skanus BET .. man vis tiek skaniausias islieka moulinex knygeles receptas - greita duona 
imetu recepta jei dar nemeciau
nataliuncikas turbut geriau zino 
bet man JIS pats pats paciausias
4 arbt saukst sausu mieliu
kepama greita programa - pas man moulinex 5

imetu recepta jei dar nemeciau


bet man JIS pats pats paciausias


4 arbt saukst sausu mieliu
kepama greita programa - pas man moulinex 5

o jetau



jolanka labai grazi duonele..o jau bendeles..seile tysta

QUOTE(Margareta @ 2010 02 01, 11:57)
čia receptukas skirtas greitai programai, tai aš ir tiek dedu kai kepu kvietinę duoną greita programa

vakar lipdžiau koldūnus su plikyta tešla - kas nebandė pabandykit
