
As is pradedanciuju kepti duona. Skaitau "duonines" temas jau tris dienas, konspektuoju receptus ir gudrybes visokias, bet niekaip neaisku su raugu kaip elgtis. As ji dar tik auginu, bet turiu klausima del receptu. Kai kuriuose receptuose buna nurodytas raugas ir kiek jo deti. Bet skaitant radau apie raugo idejima mazinant miltu ir skysciu. Cia skirta tiems receptams su mielems? Ir tada jau mieliu (sausu arba skystu) nebereikia deti?
Jei teisingai supratau, gal kas parasytu pvz siuo konkreciu receptu kokiais kiekiais mazint miltus ir skyscius ir kiek raugo? Ar ne kiekvienam recepte galima taip daryt?
Pirmakarčių duonelė (750g)
260ml skysčių
40ml riebalų
450g miltų
Į skirtingus kampus dedame:
1 a š druskos
1 a š cukraus
2 a š sausų mielių
Programa - Normal/Basic (~3val)