QUOTE(Pookelis @ 2010 02 07, 12:03)
Mielos kepėjos, patarkit man kaip paruošti raugą. Jau kiokius 7 kartus mėginau pagal tris receptus, bet vis tiek nesigauna ir nors tu ką. Paskutinį kartą dariau ruginį raugą pagal pirmam psl. įdėta aprašymą. Pirmą dieną kuo puikiausiai išburbuliavo, o po dviejų dienų neradau nei vieno burbuliuko. Pamaitinau tikėjaus, kad psimaitins ir iškils, bet nieko. Kvapas rūgštus, atrodo gražiai. Nesuprantu kame reikalas. Kiek kartų dariau, tai po pirmos dienos kažkiek kyla, o po to nebegyvas pasidaro
o gal be raugo, su mielėm mėgint kept. Kokį receptą rekomenduotumėt?
Visos darom pagal pirmą puslapį ir gaunasi.
Dėl raugo, esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras.
Blogas raugas tai supelijęs raugas, kažkas blogai su proporcijom, temp., produktų kokybe, laiko intervalais.
Dėk 1600 miltus, nepilk chloruoto vandens, neperkaitink, nelaikyk per šaltai (pradžioje, po to laikom šaldytuve), laikykis instrukcijų, laiku ir tinkamu santykiu primaitink - viskas labai paprasta.
Puslapio pradžioje sudėti duonų su mielėm receptai visi tikrinti pertikrinti, su komentarais; Daugeliui patinka Borodino duona, mamytės duonelė, teros plikyta, nataliunčiko duonos visos super, nomkės7 geros; man asmeniškai visos jos geros, kai dažnai kepi norisi įvairovės.