Įkraunama...
Įkraunama...

Patarkit kur kreiptis

Trumpai tariant situacija tokia.Pradejom lankyti estetinio lavinimo mokyklele"mazoji ciauskute".Vaikas vienas nepasilikdavo,verkdavo.Mokytoja leido kartu buti,tai taip pratempem 2men.Visada mokesciai buvo renkami men. i prieki.Taip isejo,kad mes susimokejome,o daugiau negalime lankyti.O kai mokytojos paprasiau grazinti pinigelius(juk uz visa ateinanti men.sumokejome),ji pasake,kad pinigu negrazins.Atseit visose firmose taip yra.Geriausiu atveju ji mums pasiule 20lt. uz Kaledine svente.
Patarkit kur ieskoti teisybes.Kaip supratau visos sitos mokykleles nepriklauso svietimo sistemai,tai kaip atskirai veikiancios firmos.
Atsakyti
o tai ten ta mokytoja svarbiausia? juk turi buti buhalteris ar vadovas. Cia gal ji taip sumaste sau i kisene? g.gif
Atsakyti
Ji ir yra tos mokykleles steigeja.Kaip dabar madinga- issiperka patenta,arba isteigia firma.Kas svarbiausiai,tai tokio pobudzio istaigeles net nepavaldzios svietimo sistemai.
Atsakyti
aaa, nu čia įdomiai g.gif o bent kokius kvitus duoda kad sumokat už mokyklėlę? aš tai jau vien iš principo nenurimčiau. pabandyčiau pasidomėti kokios mokesčių inspekcijoj ir pan.
Atsakyti
Niekas nieko neduoda.Tik pasirasome pas mokytoja sasiuvinyje.Bet toks nesiskaitymas ir savivaliavimas neleidzia nuleisti ranku.Jau siandien kalbejausi su pradines mokyklos ,kurioje isikurusi sita"sarage"direktore.Ji taip pat sokiruota ir suinteresuota,kad jos vadovaujamoj istaigoj tokiu nuomininku nebutu.Tai priestarauja visoms morales normoms(bet ko gero ten ju ir nera).Jau rasau skunda ir bandysim daryti poveiki per direktore smile.gif
Atsakyti
Kiek žinau, tai pačios firmos pasirinkimas. Dauguma firmų kur yra abonentinis mokestis šį mokestį ima mėnesį į priekį. Pagal įstatymą tai yra legalu, ir kažkodėl nemanau, kad tu atgausi tuos pinigėlius. 4u.gif
Atsakyti
Tai ziuresim ,ziuresim.Buvau uzdavusi si klausima ir teisininko konsultacijos skyrelyje. Raso,kad turi grazinti,jei nesuteikia paslaugos.O jei neduoda cekiu,kvitu,tai jau mokestinis pazeidimas.Tai ar vienu ar kitu atveju ,jie daro negraziai.
Atsakyti
Įdomu kaip baigėsi? g.gif Mokytoja nenorėdama antireklamos arba nemalonumų su mokesčiais turėtų grąžinti tuos pinigėlius, juolabiau, kad paslaugos nesuteiktos, o sutartis, kad ir žodinė, yra nutraukta. Įtariu, kad apie sutarties nutraukimo įspėjimo laikotarpį nebuvo šnekėta.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2005 11 27, 00:31)
nenorėdama antireklamos arba nemalonumų su mokesčiais turėtų grąžinti tuos pinigėlius, juolabiau, kad paslaugos nesuteiktos, o sutartis, kad ir žodinė, yra nutraukta. Įtariu, kad apie sutarties nutraukimo įspėjimo laikotarpį nebuvo šnekėta.


Aš gi sakiau, kad neatiduoti pinigų yra teisėta smile.gif

Selena, kaip baigėsi?
Atsakyti
Cia is vis apsurdas kazkoks doh.gif .Niekas niekur nebuvo sneketa.Buvau pas vartotoju gynimo tarybos atstove.Ji viska isklause ir taip pat pasake,kad taip negalima elgtis.Pazadejo paskambinti "Tamstai mokytojai" ir pakalbeti.Kita diena man pranese,kad mokytoja labai geranoriskai manes laukia,parasysiu pareiskima ,priseksiu kvituka ir bus atsiskaityta.Tai va i ta susitikima ejome kartu su vyru,nes man jau nekelia pasitikejimo ta mokytoja.Nuejome,musu paprase parasyti pareiskima, kodel nelankysime,kada imokejome pinigus ir prideti "kvituka" biggrin.gif AS jos ir klausiu, is kur man ji gauti,jei niekam neduodat?O ji man pareiske,kad dirba pagal verslo liudijima ar sutarti ir kvito duoti neprivalo.Atseit as jos turejau prasyti,tuomet butu davusi.Po to liepe parasyti data ant pareiskimo,o as aisku kvaile,nieko nepagalvojus, uzrasiau esamos dienos data.Nu nemoku sukciaut ,nors tu ka.Tuomet ji dar labiau apsidziauge ir pasake,kad yra kazkoks tai abonentinis vienos dienos mokestis(20lt),ir kadangi mes jau 4 kartus nebuvome,tai musu pinigeliu neliko doh.gif biggrin.gif .Vienu zodziu-apsurdas kazkoks doh.gif .Pinigai imami i prieki,paslaugos jokios ir pinigu grazinti nenori niekaip.
Viskas dar kaip ir nesibaige,nes zadu kalbetis su ziniasklaida.Negalima taip zmoniu apgaudineti.Gal but as jau ne viena taip pasimovusi.Pasirodo,tokiu saragiu svietimas nekontroliuoja.Gal but ,tai zmones net neturintys pedagoginio issilavinimo.Mes tuos savo vaikus norime kuo daugiau prusinti,vedame visur.O pasirodo neaisku kur?Ir sita kova jau tikrai ne del pinigu-nu negalima sitaip durinti zmoniu.
Atsakyti
Selena, sutinku, kad neaisku, kur tie musu vaikai eina, ypac kai tokios mokykleles pagal verslo liudijimus steigiamos.O stai del kvito tai mokytoja neteisi, dirbantys paga verslo liudijimus kvitus privalo duot, net Gariunuose.
Atsakyti
QUOTE(Simuko @ 2006 01 08, 15:57)
Selena, sutinku, kad neaisku, kur tie musu vaikai eina, ypac kai tokios mokykleles pagal verslo liudijimus steigiamos.O stai del kvito tai mokytoja neteisi, dirbantys paga verslo liudijimus kvitus privalo duot, net Gariunuose.

kvitukų duot neprivalo. Jie privalo užregistruot savo žurnale kad gavo pajamų, o kvitukų duot neprivalo. smile.gif
Kvituką turi išrašyt pagal mokėtojo prašymą. Čia VMI aiškinimas, ne nuo savęs rašau mirksiukas.gif
Atsakyti