Įkraunama...
Įkraunama...

Berniukų lytiniai organai

Labai staigiai, praktiškai per 2 dienas mano 6 mėn. sūneliui išbėrė sėklides ir varpą ir aplink jas. Iki šiol neturėjome net iššutimų. Sauskelnes perkam pralaidžias orui, dažnai apiprausiu (net tik po pasituštinimo) su muiliuku. Tiesa, mes esam linkę į alergiją, jam nuo kažko parausta kakta ir skruostukai prie ausyčių, bet tai ne bėrimas. O dabar kiaušiukai net raudoni no išbėrimo. Kas tai galėtų būti? Ar važiuoti pas dermatologą ar pas alergologą? Tiesa, prieš Velykas mes sirgome obstrukciniu bronchitu, gydėmės stipriais antibijotikais.
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
manau, butinai vaziuokit pas gydytojus! ir paciai bus ramiau.
Atsakyti
Iš Jūsų nusiskundimų suprantu , kad berniukas iššuto.Alerginis bėrimas tarpvietėje būna ypatingai retai (prie sunkaus atopinio dermatito, kai būna išbertas visas kūnas).Kadangi vaikas alergiškas, tai ir tarpvietės oda yra jautri, todėl vaikas galėjo iššusti(priežasčių yra įvairių).
Rekomenduoju plauti su kūdikiams skirtu muilu, gerai išsausinti, po to patepti AVENT spenelių kremu (jis taip vadinasi ir tinka ne tik speneliams gydyti, bet ir iššutusiai kūdikių odai,suskirdusioms,šerpetojančioms lūpoms).
O kai išgis , iššutimų profilaktikai naudokite AVENT skystą talką.
AVENT gaminius Jūs galite nusipirkti vaistinėse ar parduotuvėse “Nukas”.Jei gydant po 2-3 dienų paraudimas nepraeis, reikėtų pasitarti su gydytoju nes kūdikiams tas bėrimas gali būti grybelinės kilmės, tuomet reikalingi priešgrybeliniai tepalai.
heart.gif
Atsakyti
Perskaičiau apie sėklidžių vandenės simtomus: sėklidės (arba kuri nors viena) padidėję, raukšlės išsilyginę. O mano sūnui dažnai būna padidėjusios sėklidės, jų oda nutysusi (tartum per daug odos), bet raukšlės tai tikrai neišsilyginę. Ar tai normalu, ar reikėtų susirūpinti?
Atsakyti
Iš Jūsų aprašymo suprantu, kad tai nėra sėklidžių vandenė, bet nematant jų sunku įvertinti.Pasitarkite su chirurgu ar urologu. heart.gif
Atsakyti
Laba diena,

vakar ant savo berniuko varputės pastebėjau neaiškų darinį ir kažkaip labai neramu. Trumpai aprašysiu kaip TAI atrodo:

ant berniuko varputės, po odele, maždaug ties galvute, radau guzelį formos ir dydžio, netgi spalvos, kaip vatukė nuo ausų krapštuko. Tas darinys kietas ir matyt neskausmingas, nes vaikas lengvai leidosi apžiūrimas. Tikiuosi aiškiai parašiau.

Labai nerimauju, gal galite atsakyti kas TAI galėtų būti, ko mums tikėtis, ar labai išsigąsti?


Iš anksto Jums dėkoju.

Tiesa antradienį užsiregistravome pas savo gyditoją. Gal patartumėte, ar reikia mums nusinešti sisiuko tyrimui (na čia kad tik greičiau būtu atsakymas į mano nerimą).

Atsakyti
Nemačiusi negaliu atsakyti, kas tai yra. Bet Jums reikėtų kreiptis į chirurgą.
Atsakyti
3.5 metu berniukas verkia kai mama maudydama atsmaukia varpute.
1.Ar ji teisingai daro, ar galima atsmaukti?
2.Ar tai uzdegimo pozymiai? Jei taip, kaip gydyti?
aciu,
Atsakyti
Jei vaikas verkia, jam skauda. Gali būti per siaura apyvarpė, todėl ją atsmaukiant ir skauda, ir ji gali įplyšti bei suaugti. Todėl reikia pasikonsultuoti su chirurgu ar urologu. Jis pasakys, ką daryti.
O smaukyti jos nereikia.
Atsakyti
sunui 9men. kolkas jokiu problemu neturim, bet kyla klausimas kaip reik priziuret berniuko vyriskuma?kaip su ta apyvarpe ar ja reikia atitraukinet ar viskas vyks savaime?
ir dar del apipjaustymo, kada ji galima daryt, ar patartina ar ne, ka apie tai mano gydytojai? as turiu uomenyje, kad daryt sia operacija tik del higienos.
Atsakyti
Smaukyti apyvarpės berniukams negalima, nes ji gali įplyšti ir vystysis sąaugos. Prižiūrint berniuką, keičiant sauskelnes ar apiprausus, reikia išsausinti varpos galvutę, švelniai paspaudžiant su servetėle.
Jei kartojasi apyvarpės uždegimai ir virš 1,5-2 metų apyvarpė dar neatsismaukia, tuomet ją reikia atidalinti.
Atsakyti
Sveiki,noriu paklaust,gal kas susiduret su sia problema.Mano suneliui 3sav.,gydytojas pripazino grybeli,paskyre DAKTARIN geli tepti.Kaip dar galeciau padeti savo maziukui? cry.gif
Atsakyti