Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sanatorijos

Apklausa: Kurią sanatoriją rinktumėtės (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Gavau as siandien su Migle kelialapi i sanatorija ir dabar turiu apsipresti, i kuria noriu vaziuoti.
Gal kuri nors is jusu esate su vaiku buvusi kurioj nors is siu sanatoriju?

Druskininku Saulutej as esu viena buvusi kai dar buvau vaikas, bet tai buvo priesgerus 10metu. Bet salygos mamoms su vaikais ten nebuvo itin geros - nors gal per tiek laiko ir viskas pasikeite g.gif ir gal kas svieziu patyrimu turite.

O apie visas kitas tai tik girdejusi esu...
Atsakyti
Mano sesuo šiuo metu Saulutėj, tai atsiliepimai nelabai kokie - ir dėl gyvenimo sąlygų, ir dėl maisto.
Atsakyti
Galiu pasisakyti del Abromiskiu sanatorijos. Mes ten buvom 2 kartus. Del gyvenmimo salygu ir del maitinimo negaliu skustis - maitinimas 5 kartus per diena. Mamai su vaiku stengiasi duot atskira kambariuka arba kambari ant 2 mamu. Personalas irgi neblogas.
Vienas minusas - ten ziauriai nuobodu unsure.gif Viena karta buvom rudeni, tai 2 sav. teko prasedeti patalpoj, kadangi zveriskai lijo. Antra karta buvom vasara - tai vaiksciojom maudytis. Jeigu neturi masinos tai ten nelabai patogu nuvaziuoti. Vaiku sanatorijoje nera nei parduotuves nei apgailetino kokio kioskelio.
Del daktaru dabar: mes buvom su atsma, vaikui paskire proceduras i baseina su chlorka ohmy.gif O ji dar apkandziojo uodai ir nuo to chloruoto vandens ji isbere baisiausiai. Zodziu namo isvaziavom su baisiausiom zaizdom anksciau laiko. Tai va parodo daktaru kompetencija. O man paskui sesele pasake kad astmatikams jokiu budu negalima maudytis chloruotame vandenyje.

Galit su mazu vaiku pasivaikscioti, iki artimiausio miestelio (Elektrenai) 7 km. Mes viena karta nuejom pasivaksciot, tai vos kojas parvilkom. Autobusai vaziuoja 2-3 kartus per diena, miestelyje nemaciau ne vieno taksto. blink.gif As tai i Druskininkus arba Palanga varyciau, pasikartosiu, ten ziauriai nuobodu. Mano pussesere po 2 d. pabego is ten, nors uz kelionlapi mokejo. O jums pediatre dave siuntima i sanatorija?
Atsakyti
nea, ligoniu kasos - 24 lovadieniams.
As irgi tarp Druskininku ir palangos svyruoju.
Druskininku pliusai - mazesnis atstumas ( cia nei iki palangos) ir gan pazistamas meistelis ( kelis kartus esu buvusi)
Palangos pliusai - jura + pusynai sveikesnis oras nei vien tik pusynai.
Atsakyti
Jei seniai buvai Druskininkuose, tai galiu pasakyti, kad ten dabar šalia sanatorijos Norfa, Maxima ir dar kažkokia parduotuvė yra (čia prasiblaškymui biggrin.gif ), o šiaip tai man ten oras thumbup.gif Pasivažinėjom po pušynėlį thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
PALANGA RINKCIAUSI DEL VIENOS (SVARIOS!) PRIEZASTIES-JUROS wink.gif
ABROMISKESE AUTOBUSAI VAZIUOJA DAR DAZNOKAI-BEVEIK KAS VALANDA...KITAS PLIUSAS-ARTI NAMU...MAISTAS-NEBLOGAS...DABAR SPARCIAI REMONTUOJASI - BET ATRODO DAR VAIKU NEPALIETE.
KAS LIECIA KOMPETENCIJA-TAI VIENA GERIAUSU REABILITACIJOS LIGONINIU...KAD NUOBODU-TIESA, YPAC JEIGU NESI SUNKUS LIGONIS...
DRUSKININKUS RINKCIAUSI SU VCP(VAIKU CEREBRALINIS PARALYZIUS) -CIA JIE VIENAREIKSMIAI GERIAUSI.
biggrin.gif


Atsakyti
pasiskambinau i druskininkus ir palanga.
Palangoje uzimtumas didesnis. Jei noretume, tai rytoj galima butu uzsisakyti vietas nuo geguzes 3d. Gyventume dvivieciame kambary su patogumais ( dvi mamos du vaikai).
Druskininkuose vietu daugiau, gyventumem atskirai, tik be patogumu.
Abiejose sanatorijose isreikstas nepasitenkinimas del mazo vaiko amziaus.

Sauluke, mes ne su VCP vaziuojame

tik siaip nesupratau, kodel uz viena mamos buvimo sanatorijoj diena ligoniu kasa moka 14lt, jei valgis i tai neieina - ka tai lovos kaina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 26 balandžio 2004 - 14:18
Mes kai buvom abu kartus nereikejo moketi ne kapeikos. Gal paskambink i sveikatos ministerija ir paklausk.

Silvute:kada jus buvot?
Kiek teiravausi, tai ir druskininkuose, ir palangoje mama maitinima turi prisipirkti.
Atsakyti
mano 3 metų berniukui reikės ne mažiau kaip 1 metus praleisti sanatorijoje, gal galit parekomenduoti kurią nors, jo problema šlaunikaulio galvutės kremzė nusitrynus , reikės ją atauginti, negalės ilgai vaikščoti ...
Atsakyti
Manau su tokia problemele jus priimtu i Utenos reabilitacijos centra, nes ten dazniausiai guli vaikai su judejimo sutrikimais. Mes ten buvom pora savaiciu- labai jauku, geras personalas, ir kas svarbiausia- labai kokybiskos ir modernios proceduros. Bijau pameluot, bet tai bene moderniausias reab. centras Lietuvoje. Tik va beda kad jis truputuka uz miesto, ne taip kaip Druskininkuose ar Palangoj sanatorijos mieste. Bet atmosfera thumbup.gif
Atsakyti
Kacergines nerekomenduoju nors zinau kad vaikai ten su tokia diagnoze gydomi nors ji pamazu tvarkosi ir ziema ten tikrai silta bet palatos tikrai nera jaukios .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 12 spalio 2004 - 16:40
sako,kad tokius vaikus gydo Kaune, Panemujėj kažkur,sako,kad gana gerai,oką esat apie ją girdėję
Atsakyti