Sveiki,
Turbūt daugelis sutiktų, kad svarbiausia virtuvėje - patogumas. Įsirengėme naują virtuvę, tačiau bėgant laikui pastebime vis daugiau jos minusų.
Vienas esminių - vietos trūkumas. Nenumatėme vietos mikrobangei įmontuoti, todėl dabar ji užima pusę stalviršio. Projektuodami virtuvę, nesuplanavome specialios vietos rankšluostėliams, todėl dabar jie kabo ant sienos ir atrodo nelabai kaip...
Iškilo klausimas: ar teko jums susidurti su panašiomis problemomis? Kurie naujos virtuvės elementai jums buvo (yra) nepatogūs?
Jei manote, kad turit patogią virtuvę - parašykite, kokios detalės tai lemia.
QUOTE(Dziugena1 @ 2010 01 25, 19:21)
Sveiki,
Turbūt daugelis sutiktų, kad svarbiausia virtuvėje - patogumas. Įsirengėme naują virtuvę, tačiau bėgant laikui pastebime vis daugiau jos minusų.
Vienas esminių - vietos trūkumas. Nenumatėme vietos mikrobangei įmontuoti, todėl dabar ji užima pusę stalviršio. Projektuodami virtuvę, nesuplanavome specialios vietos rankšluostėliams, todėl dabar jie kabo ant sienos ir atrodo nelabai kaip...
Iškilo klausimas: ar teko jums susidurti su panašiomis problemomis? Kurie naujos virtuvės elementai jums buvo (yra) nepatogūs?
Patogumas- tai ne stiliaus ar konkrečių gamintojų aptarinėjimas, o sakyčiau, atskira tema.. Manau galima turėti ir didelę virtuvę, bet kaip nekeista, "užsikuisti" joje iki negalėjimo

Mums suprojektuota per maza erdve ranksluosciams, visiskai nepatogu juos ten kabinti
Tad dazniausiai ranksluosciai atsiduria visiskai kitur
Ir dar kas nepasiteisino tai kampines lentynos. Gal grazu, bet kai pas mus ju daugiau nei reikia tai as dabar daryciau uzdaras erdves ir butu didesne nauda nei dabar
O siaip isskyrus siuos minusus esu patenkinta savaja. Virtuve gavosi silta ir joje labai smagu pasimegauti kavos puodeliu ar ruosti seimynai pietus

Man labai patogu,kai virš stalviršių po spintutėmis yra apšvietimas,tuo labai patenkinta. Rankšluosčių kabykla man ganėtinai nepatogus dalykas,ji pas mus tokia ištraukiama yra.Kažkodėl man nepatinka.
turėjom ir mes mažą virtuvę, tai suprantu, kad nuolat kovoji dėl vietos kokiam daiktui. Dabar turim l.didelę.
Dėl rankšluosčių kabyklos-jos nenaudoju visai. Ten esu padėjus didelį padėklą ir kt.
Nereikalingos ir šonuose atviros lentynėlės, nes l.nemėgstu kai daug suvenyrų ir kt. ,,bezdėluškų" prikrauta. Nežinau, ką ten laikyt, bet kai jau jos yra, tai savaime ant jų atsiranda daiktų. Užtektų jų kelių
Dėl rankšluosčių kabyklos-jos nenaudoju visai. Ten esu padėjus didelį padėklą ir kt.

Nereikalingos ir šonuose atviros lentynėlės, nes l.nemėgstu kai daug suvenyrų ir kt. ,,bezdėluškų" prikrauta. Nežinau, ką ten laikyt, bet kai jau jos yra, tai savaime ant jų atsiranda daiktų. Užtektų jų kelių

o mums nepasiteisino i virsu atsidarinejancios spinteles (cia kalbu apie virsutines virtuves spinteles). gal ir graziau, moderniau atrodo, bet patogumo nelabai
aisku, ilgainiui pripranti, bet dabar jau kai uzsisakinejom virtuve, tai butinai su tokiom klasikinem durelem, ypac ten, kur sukrauti daznai naudojami daiktai:

QUOTE(jurda @ 2010 01 26, 10:16)
turėjom ir mes mažą virtuvę, tai suprantu, kad nuolat kovoji dėl vietos kokiam daiktui. Dabar turim l.didelę.

man ranksluosciu kabykle irgi nesusipratimas. aliejine ten perdaryciau, bet kaupiuos visos virtuves perdarymui tai dabar tiesiog yra

dar nepatinka platus ir gilus stalciai. as daryciau tris o ne du. man patogiau-maziau balagano. siaip kuo daugiau stalciu tik BUTINAI su skirtukais, kad butu patogiau ir dauuuug tvarkingiau (cia as kalbu apie spec skirtukus blum stalciu mechanizmam-furnitanas jais prekiauja).
QUOTE(jurda @ 2010 01 26, 09:16)

Virtuvės baldų viziją brandinau daugiau nei 5 metus

* Rankšluostinė nebūtina, nes jie ten retai laikomi. Geriau pasidaryti ištraukiamą krepšį buitinei chemijai laikyti;
* Atviros lentynos kaupia šlamštą. Nebent labai pedantiška šeimininkė sukiojasi, gal tada ten nesikaupia bereiklaingi dalykai

* Neįmontuojami gartraukiai reikalauja pastovios priežiūros.
* Stalčiai patogu, bet nereikia pamiršti ir lentynų

* Aplink kriauklę ir viryklę turi būti pakankamai vietos maistui ruošti. Kitaip maisto gaminimas tampa kančia

QUOTE(Spyrga @ 2010 01 26, 11:52)
o mums nepasiteisino i virsu atsidarinejancios spinteles (cia kalbu apie virsutines virtuves spinteles). gal ir graziau, moderniau atrodo, bet patogumo nelabai
aisku, ilgainiui pripranti, bet dabar jau kai uzsisakinejom virtuve, tai butinai su tokiom klasikinem durelem, ypac ten, kur sukrauti daznai naudojami daiktai:

Man atidarinėjimas į viršų labai patogus

QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 26, 20:31)
Tik rinkausi, kad atsidarinėtų po vieną, o ne kai vienu atidarymu - atidaromos dvejos durelės 

turiu atidaromą į viršų tokią spintelę - na itin patogu!

O paprastos, standartinės, kur durelės lieka atsikišę - ne, nelabai pasiteisino..

QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 26, 19:31)
Tik rinkausi, kad atsidarinėtų po vieną, o ne kai vienu atidarymu - atidaromos dvejos durelės 

QUOTE(axa @ 2010 01 27, 08:57)
turiu atidaromą į viršų tokią spintelę - na itin patogu!
O paprastos, standartinės, kur durelės lieka atsikišę - ne, nelabai pasiteisino..

na vat kaip skirtingai del dureliu

del ranksluostines irgi ziuriu issiskyre nuomones. pvz mes ranksluostine labai naudojam ir dabar uzsakinedami nauja virtuve butinai ziurejom, kad butu ir ji

Dar man nepatinka stalas-baras, žymiai geriau normalus valgomojo stalas. Prie valgomojo stalo daugiau vietos, gali ir svečius pasodint gražią staltiesę patiesus, o baras-tik užkandžiaut namiškiams
QUOTE(jurda @ 2010 01 27, 13:03)
Dar man nepatinka stalas-baras, žymiai geriau normalus valgomojo stalas. Prie valgomojo stalo daugiau vietos, gali ir svečius pasodint gražią staltiesę patiesus, o baras-tik užkandžiaut namiškiams
belieka pridurt, kad tos vietos tiesiog turi būt virtuvėj, norint pastatyt normalų valgomąjį stalą. Tada vienareikšmiškai. O tie variantai, kur kampiniai suolai, mus su vyru iškart atbaidė.