QUOTE(Diva:) @ 2010 01 29, 14:08)
Istrauka is diabetu serganciu forumo
"Fruktoze skiriasi nuo gliukozes tuo, kad fruktoze is karto rezorbuota is zarnyno patenka i kepenis (nepakliuna i sistemine kraujotaka, todel ten nepadidina angliavandeniu kiekio, zinoma, jeigu nera insulino trukumo, na bet insulina juk leidziate). Kepenys perdirba fruktoze i glikogena, bet po to, skirtingai nei gliukoze, jos likutis nepatenka i raumenis, o virsta i trigliceridus (riebalus). Butent todel sportininkai kulturistai ruosdamiesi pasirodymams atsisako vaisiu, nors tai ir neblogas vitaminu, lastelienos ir mineraliniu medziagu saltinis."
EEE, tai gal gliukoze lakt?? Gliukoze gi irgi saldina
Pabandyk tris dienas nedėti cukraus į kavą ir arbatą. Ta prasme nesaldink jų visai. Bet su mintimi, kad tai laikina
Kažkada seniai aš dėdavausi i kavą cukraus. Nedaug, iki pusės šaukštelio, bet man be jo buvo neskanu. Paskui kažkaip darbe pasibaigė cukrus, nebuvo laiko bėgti pirkti, pasidariau kavą be cukraus. Buvo nelabai skanu, bet ''suėjo''...

Kitą dieną užmiršau atsinšti cukraus, vėl teko gerti be jo. Taip gal tris dienas. Po to nusipirkau cukraus galų gale, įsidėjau į kavą ir paragavusi supratau, kad skaniau... be cukraus

Kai apie tai papasakojau savo vyrui (kuris tada dar nebuvo mano vyras

) . Ir jis padarė tokį eksperimentą - nesidėjo cukraus į kavą, arbatą keletą dienų. Ir nors buvo truputį neskanu, bet po tų kelių dienų įsidėjus cukraus pasirodė, kad be cukraus skaniau

Iki šiol nei arbatos, nei kavos (vyras jos nebegeria) nesaldinam visai, nes taip skaniau...