Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 28, 19:52)
Skaiciau toki straipsniuka apie tai kaip sumazinti apetita ziema ir stai ka radau:

Padidėjusį apetitą galima slopinti ir pasitelkus į pagalbą aromatų terapiją. 'Greipfruto eterinio aliejaus (arba žievelės) kvapas atbaido ne tik kandis, bet ir alkį.'


Man tai nereikia jokio greipfruto EA. Vakar pasiskaičiusi plepesių apie pieną, šiandien pusryčiams varškės neįstengiau nuryt nei kasnelio biggrin.gif . Likau be pusryčių biggrin.gif

QUOTE(ragana @ 2010 01 29, 15:26)
Iki šiol nei arbatos, nei kavos (vyras jos nebegeria) nesaldinam visai, nes taip skaniau... smile.gif

Man cukrus užmuša natūralų arbatos skonį, ypač žolelių. Deduosi medaus tik į rūgščias arbatas - kinrožės arba su citrina jei darau. Mb irgi pripratinau gerti be cukraus. Į kepinius tai vartoju, nežinau kuom reikėtų jį pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 01 29, 12:13)
Turi omeny Vici batonus?

Kur kaunietes surius perkat?

Atrodo g.gif kad man rodos tik vienas ir yra sertifikuotas EkoAgros

Anksčiau pirkdavau iš Tikro maisto, kokie skanūs būdavo, vai vai,, kol nepakeitė ūkininkų verysad.gif fui, beskoniai, vieną kart gavau tokią nesamonę, daugiau neperku iš jų schmoll.gif ir nežinau kur gaut tų pasakiškai skanių sūrių verysad.gif

QUOTE(gizma @ 2010 01 29, 12:16)
Seniau darydavau toki kaip ir apkepa - virtas bulves supjaustau skridineliais ir delioju i skarda - bulve, mozarela, pomidoras (kai iskeps orkaitej, ar tokius valgote? blush2.gif ), uzpilu savo ruostu pesto padazu su grietinele. Ir i orkaite. Skanaus 4u.gif

O padažas iš ko dar 4u.gif visai nemoku padažų blush2.gif

QUOTE(Keretoja @ 2010 01 29, 15:37)
Na, arbata ash galiu be cukraus gerta, bet kava man tokia karti  schmoll.gif  nors ir nestipria geriu 1 arbatini shauksteli kavos deduos. Beje apie kava, girdejau kad uzpilkyta kava puodelyje yra nuodinga, reikia butinai uzdengus palaikyt kai uzpylam nors pora minuciu kol nuses nuosedos  unsure.gif  ash tai laikau uzdengda pora minuciu nes man tokia kava skanesne atrodo  rolleyes.gif

Va kaip įdomiai g.gif
Aš tai girdėjau, kad aplamai kavą gert be cukraus yra nesveika, bet jau nepamenu kas man taip sakė, bet įsikaliau taip į galvą iki šiol g.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 29, 16:24)
Vakar pasiskaičiusi plepesių apie pieną, šiandien pusryčiams varškės neįstengiau nuryt nei kasnelio  biggrin.gif . Likau be pusryčių  biggrin.gif

bigsmile.gif

QUOTE(Saulužė @ 2010 01 29, 16:25)
Anksčiau pirkdavau iš Tikro maisto, kokie skanūs būdavo, vai vai,, kol nepakeitė ūkininkų verysad.gif fui, beskoniai, vieną kart gavau tokią nesamonę, daugiau neperku iš jų schmoll.gif ir nežinau kur gaut tų pasakiškai skanių sūrių verysad.gif
O padažas iš ko dar 4u.gif visai nemoku padažų blush2.gif

kaip tik norejome surio is ju uzsisakyti, tai dabar tikrai neimsime schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 29, 15:25)

O padažas iš ko dar 4u.gif visai nemoku padažų blush2.gif

Nezinau, koks tikrasis pesto padazo receptas, bet as darau taip (blogiausiu atveju gal parduotuvese buna, bent jau pas mus - tikrai yra).
I mikserio inda sumetu sviezius bazilikus, tada skiltele cesnako, sudedu kepintas pinijas (tokie riestutai) ir ipilu alyvuogiu aliejaus. Idedu siek tiek druskos. Kartais dedu i ta padaza ir surio, bet ne visada. Ir plaku su mikseriu. Gaunas tokia kosele. Alyvuogiu aliejaus pilu is akies, nes jei norite skystesnio padazo, galima daugiau ipilti. Siaip toks padazas gerai stovi saldytuve, jei kartais nesunaudoji viso. Mes ji dar naudojam ant sumustiniu - tokie kaip italiski - skrudinta duona aptepam pesto padazu, tada pomidoras ir mozarela ant virsaus.
O tame recepte, gal negerai issireiskiau, aptepu pesto padazu pomidorus (juo galima ka nori aptept), ir uzpilu grietines kiausinio plakiniu. Nezinau, man patinka apkepai, kurie stingsta. Gal kiti kitaip daro?
Atsakyti
super tema:) Vilnieciu norejau paklausti, kurioj vietoj cia antakalnyje tas ukininku turgelias yra?
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 29, 15:25)
Atrodo g.gif kad man rodos tik vienas ir yra sertifikuotas EkoAgros

Anksčiau pirkdavau iš Tikro maisto, kokie skanūs būdavo, vai vai,, kol nepakeitė ūkininkų verysad.gif fui, beskoniai, vieną kart gavau tokią nesamonę, daugiau neperku iš jų schmoll.gif ir nežinau kur gaut tų pasakiškai skanių sūrių verysad.gif
O padažas iš ko dar 4u.gif visai nemoku padažų blush2.gif
Va kaip įdomiai g.gif
Aš tai girdėjau, kad aplamai kavą gert be cukraus yra nesveika, bet jau nepamenu kas man taip sakė, bet įsikaliau taip į galvą iki šiol g.gif


Kiek maciau tai Vici sertifikuotas, ale man jis nea...reikes ieskot Balto pyrago
O tai pati is Kauno?? pala Lietuvos sirdis-Mega lotuliukas.gif
Kazkada pirkau suri Via naturalis, jie antradieniais vezdavosi, ale jauciu jau bus ispirkti, o daugiau per kokias muges pirkdavau...o prie turgelyje pilies ar buna tu suriu?
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2010 01 29, 15:42)
super tema:) Vilnieciu norejau paklausti, kurioj vietoj cia antakalnyje tas ukininku turgelias yra?


šeštadieniais prie Klinikų, automobilių aikštelėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 29, 13:15)
reiks bandyt, nes ir aš kaip ragana klaviatūrą apseiliojau  biggrin.gif
darau taip: išsiverdu grikių, įmušu kiaušinių tiek, kad masė būtų kiek skysta, įberiu krakmolo (ernesin darė be jo ir puikiai gavosi), tada prieskonių, pipirų, žolių. Su šaukštu dėti ant keptuvės ir kepti, apverčiant tada, kai blyno šonas gerai apkepa, nes gali sutrupėti wink.gif Man labai skanu su grietine smile.gif


Aciu, skamba puikiai, bandysiu igyvendint praktiskai, rodos bus kazkas panasaus i grybu kotletukus, tik sveikiau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 29, 16:24)
Man tai nereikia jokio greipfruto EA. Vakar pasiskaičiusi plepesių apie pieną, šiandien pusryčiams varškės neįstengiau nuryt nei kasnelio  biggrin.gif . Likau be pusryčių  biggrin.gif


blush2.gif hihihi.gif


Mergaitės, gal gaminot naminį majonezą? Kažkada bandžiau, bet nelabai gavosi... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 29 sausio 2010 - 16:02
QUOTE(dilditele @ 2010 01 29, 16:49)
Kiek maciau tai Vici sertifikuotas, ale man jis nea...reikes ieskot Balto pyrago
O tai pati is Kauno?? pala Lietuvos sirdis-Mega  lotuliukas.gif
Kazkada pirkau suri Via naturalis, jie antradieniais vezdavosi, ale jauciu jau bus ispirkti, o daugiau per kokias muges pirkdavau...o prie turgelyje pilies ar buna tu suriu?

Vici ir as nepasitikiu , bet kartais nusiperku..O siaip "Naturalu" ta perku arba jei bunu kokiam turguj, tai pati pigiausia biggrin.gif , nes jame buna miltai,vanduo,druska ir viskas- nu tipo "prasciokas" .O tie NEprasciokai buna visko primarmaliuoti.Tai va toki nusiperku uz 80 cnt ir gerai.
Suriu prie pilies buna .Ir prie Molo vasara budavo kai tas turgelis susirinkdavo...
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 01 29, 13:50)
Tai vat taip kaip mano, tik aš svogūnų tai ne  schmoll.gif  nemegstu, tai niekur ir nededu  rolleyes.gif


O as kaip megstu, man tokie saldus - kaip obuoliai blush2.gif Link pavasario man visada visokiu darzoviu, netgi zaliu pagrauzt uzsinori... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 29, 14:09)
Oi, aš tikrai nekonsultuoju schmoll.gif , šiaip diskutuoju.
O jei rimtai, tai nenoriu viešinti asmeninių dalykų ax.gif Nes niekas nuo to nepasikeis, tiesiog bus momentinis viešas smalsumo patenkinimas.
Aš pvz. irgi nežinau kuo dirba, ką studijavo čia rašančios forumietės smile.gif


Taip, tikrai is smalsumo ir tiek. Teisingai darai, as irgi neviesinu tokiu dalyku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ragana @ 2010 01 29, 14:38)
Taip,  kenkia. Todėl negalima žiūrėti iš arti i mikrobangų krosnelę, kai ji veikia. Taip rekomenduoja net patys mikrobangių gamintojai, kurie šiaip jau nemano, kad tos krosnelės blogis (kaip mes smile.gif )


Taigi visi gamintojai sventai tiki, kad ju produkcija nepakartojama lotuliukas.gif

O nesupratau - tos mikrobangu proceduros ka gydo? Ar is viso jos gali ka nors gydyti? Ir kokia cia istaiga/klinika? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 01 29, 14:09)
Tikrai nelabai tikisi g.gif
Vien dėl to šiek tiek geriau už cukrų, kad fruktozė ženkliai neįtakoja cukraus kiekio kraujyje, kas svarbu sergantiems cukriniu diabetu. Ar žinot, kad diabetikai gali naudoti fruktozę ax.gif

Bet pasakysiu ir kas man nepatinka biggrin.gif Yra tyrimų, kuriais nustatyta, kad fruktozė virsta acetil-kofermentu, o tai yra riebalų ląstelių džiaugsmas. Org-mas fruktozę lengvai suskaido ir dar lengviau sandėliuoja 'sunkiems laikams'.


Tiesa, butent todel nepatariama vaisiu valgyti vakarais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 29, 17:02)
blush2.gif  hihihi.gif
Mergaitės, gal gaminot naminį majonezą? Kažkada bandžiau, bet nelabai gavosi...  blush2.gif


Gamindavau anksciau, tik dabar galvoju kokie kiekiai, jeigu neklystu darydavau taip (chia buvo gal priesh 10 metu) 1 stikline aliejaus, 2 kiausiniai (nepamenu ar cieli ar tik tryniai) 1 arb saukstelis garstyciu, 1 arb saukstelis acto, druska, pipirai, viska suplakti mikseriu iki reikiamos konsistencijos.
Tik va dabar negaminu gel kiausiniu nes zalius reik det, nebent eko kiausinius nusipirkus drysciau pasidaryt, nors dabartinej savo busenoj gal neeksperimentuosiu su zaliais kiausiniais lotuliukas.gif ir dar garstyciu normaliu nerandu nusipirkt, visos su E. Uztad senokai nebevalgiau apsieinu naminiais krienais biggrin.gif
Atsakyti