QUOTE(eja @ 2010 01 29, 12:14)
Del kartoku voveraiciu - patikrintas dalykas yra jas saldyti neplautas, o tik isvalytas, tada jokio kartumo nebus.
va matyt čia ir bus mano klaida, nes visada voveraites sutvarkydavau ir nuplikydavau verdančiu vandeniu

negi dabar viso tokios ir bus- karčios
QUOTE(Asstule @ 2010 01 29, 15:07)
Gal ir nuodas, bet kai mano zemas spaudimas, tai man gerai. Nors kai buvau

, tai negalejau gerti, pykindavo

Bet tik pagimdziau, ir ve kava i trasa

O ir dabar rytais, kai maziuke pakelia noriu to ar ne, tik kava gelbsti

koks spaudimas? mano irgi labai žemas- gerdavau profilaktiškai bent puodelį kavos, bet dabar

egaliu žiūrėt- neskanu, ir rūgštys kyla
QUOTE(gizma @ 2010 01 29, 15:39)
Nezinau, koks tikrasis pesto padazo receptas, bet as darau taip (blogiausiu atveju gal parduotuvese buna, bent jau pas mus - tikrai yra).
I mikserio inda sumetu sviezius bazilikus, tada skiltele cesnako, sudedu kepintas pinijas (tokie riestutai) ir ipilu alyvuogiu aliejaus. Idedu siek tiek druskos. Kartais dedu i ta padaza ir surio, bet ne visada. Ir plaku su mikseriu. Gaunas tokia kosele. Alyvuogiu aliejaus pilu is akies, nes jei norite skystesnio padazo, galima daugiau ipilti. Siaip toks padazas gerai stovi saldytuve, jei kartais nesunaudoji viso. Mes ji dar naudojam ant sumustiniu - tokie kaip italiski - skrudinta duona aptepam pesto padazu, tada pomidoras ir mozarela ant virsaus.
O tame recepte, gal negerai issireiskiau, aptepu pesto padazu pomidorus (juo galima ka nori aptept), ir uzpilu grietines kiausinio plakiniu. Nezinau, man patinka apkepai, kurie stingsta. Gal kiti kitaip daro?
gerai, kad parašėt, turėsiu omeny

nes kitaip įsivaizdavau...aš visgi būčiau užtepus pesto padažu (pirktiniu), nes neturiu šviežaus baziliko, pinijos

tokio net nežinau, ir bijočiau išbandyt- visgi riešutas alergenas didelis....
Dabar skaitau va šitą knygą-
Ajurveda. Knygos gale pateikta, kaip daryti sviestą ghy- visgi putų ten nepataria nugraibyti (čia įdomumo dėlei
o viena mintis man tokia išvis įdomi pasirodė....cituoju "Jogurtas yra sunkiai virškinamas[...]" kažkaip įdomiai

o va mūsuose gi laikomas lengv maistu- ligoniams po visokių operacijų, infarktų liepia duoti...