QUOTE(Satura @ 2010 02 01, 08:19)
skaičiau - na šlykštu man aliejus rytais, nors ką ir tas blogumas prasideda nuo pat jo patekimo į burną, jau nekalbant apie rijimą

Nesugėriau nedidelių buteliukų nakvišų ir agurklių aliejų dėl tos pačios priežasties. Plius, nesu tiek nukvakusi, kad rytais taikyčiau kelis organizmo valymo metodus, nes molio mesti nežadu... Apie molį daug skaičiau, ieškojau info ir suprantu, kaip tai veikia, įsitikinau, kad ir man veikia. O aliejaus čiulpimas neįtikina
tikrai ji braižymo nebijo? Man atrodo per daug 200 litų už keptuvę
Aš turiu irgi titano keptuves, bet turiu ir tefloninę.
Mano nuomone, tai teflonas nedaro tiek žalos, kiek rašoma, jei jis nesubraižytas ir jei eksplotuojama tinkamai, t.y. nedeginama iki kol pradeda rūkti tuščia keptuvė
Šiaip neturiu įpročio braižyti metaliniais daiktais, tai sunku pasakyti ar nebijo titanas braižymo. Keptuvės instrukcijoje parašyta, kad galima naudoti metalinius įrankius, o jei atsiras subraižymai keptuvės dangoje - tai nepavojinga. Buvo paaiškinimai kas kaip, bet išmečiau aš tas instrukcijas 'tam kartui' perskaičiusi.
Mano visi įrankiai maisto gaminimui (šaukštai, mentelės vartymui, įrankiai 'pasmeigti') - 'prieštvaniniai' mediniai. Išmečiau visus turėtus silikoninius, tefloninius, plieninius ir perėjau prie senojo gerojo medžio..vyšnaičių, ažuolinių ir pan.
Papildyta:
QUOTE(saule97 @ 2010 02 01, 09:41)
Kadangi rūkyti mėsos gaminiai kenksmingi, o kartais taip norisi kažko tokio..na pačios suprantat

Pabandžiau vytinti jautieną, gavosi labai skanu su MB labai skaniai suvalgėm. Gal kas žinot ar vytinta mėsa (termiškai neapdorota) gali būti kenksminga? Bandžiau ieškoti info, bet ne kaži ką radau, tik tiek, kad rekomenduojama valgyti termiškai apdorotą mėsą. Gal kas žinot daugaiu

?
Jei gyvulys buvo sveikas (nesirgo jokia virusine infekcija ir pan), o mėsa tikrinta - tai kenksminga nebus.
Čia kenksminga gali būti, jei gyvulys sirgo kokia zoonoze, t.y. liga bendra žmogui ir gyvuliui, kaip pvz. trichineliozė, salmoneliozė, kampilobakteriozė, listeriozė ir kt.
Šiek tiek čia, kad nekalbėt daug:
http://www.nmvrvi.lt/lt/zoonozes/
Yra toks 'susitarimas', kad vytintiems gaminiams ir
carpaccio naudojama tik pačios aukščiausios kokybės mėsa.
Nežinau kiek teisybė, bet tokių dalykų (kaip žemiau pacituota) esu skaičiusi, bet aš ypatingai šlykščiuosi 'žaliais' mėsos produktais (kaip totoriški bifšteksai ar karpačio), ne man jie, tai niekada nekėliau klausimo saugu ar nesaugu valgyti
"Teisingai paruošta raudona" mėsa (jautiena) taip pat naudinga sveikatai. Joje gausu medžiagų gerinančių kraujo sudėtį. Tačiau nevalgykite termiškai neapdorotos, dar kitaip vadinamos žalios" mėsos, kuri gali būti pavojinga sveikatai. Gimdos kaklelio vėžio sukėlėją - Žmogaus papilomos virusą - tyręs ir Nobelio premija apdovanotas dr. H.zur Hausenas mano, kad kartu su termiškai neapdorota mėsa į žmogaus organzimą gali patekti daugybė virusų sukėlėjų, kurie gali išprovokuoti rimtus susirgimus."