Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(gizma @ 2010 02 01, 11:28)
O siaip man pacios geriausios spizines. Cia tu, Katuti, apie ja kalbi? Mama turi babos laiku keptuve - su grioveliais ir aukstais bortais.


aha, apie tokią drinks_cheers.gif Aš ją apdorojau druska, paskui aliejumi pagal kažkokį blogą ir kepiau joje iš pradžių tik neutralius patiekalus. Po kelių tokių gamybų išsigandau, kad keptuvę sugadinau, nes joje troškinom rūgščius kopūstus ir visai pamiršau jų likutį iš keptuvės išimti... Mintyse jau pasiunčiau aš ją amžino poilsio, pamaniau, kad basta. Na bet ne, po kiek laiko išsitraukiau - kaip nauja wink.gif Nei kokių pažeidimų, nei kvapo biggrin.gif Mama sakė, kad tokių keptuvių užtenka ne tik vaikams, bet dar ir anūkams drinks_cheers.gif

kadangi liko vienintelė keptuvė namuose, tai teks joje ir lietinius kepti, niekur nedingsi ax.gif

ir aš noriu tokio pat puodo ir naudoti jį kaip troškintuvą smile.gif Gal teks į nemylimus Gariūnus belstis, kai ateis bent pavasaris ir baltarusius apeiti smile.gif

QUOTE(Saulužė @ 2010 02 01, 11:45)
tiesa prie jų parašyta, kad laikui bėgant normalu, kad pradės svilt unsure.gif įdomu kiek realiai jos nesvyla g.gif

Kažkur buvau radus, kad špižius nesveika unsure.gif aš dar turiu tokią, vyro močiutė paliko, tokią mažytę, bandžiau kažkada kept, viskas prisvilo... paskiau paskaičiau, kad jas reik pirmiausia prisotint aliejum g.gif aš tik išploviau ir bandžiau kept..


na tai jau ačiū, nereikia tokio man daikto galutinai blink.gif

kad labai prieštaringi atsiliepimai - vieni sako, kad špižius nesveika, kiti - teflonas... Blogai darei - reikėjo pirmą ir pačią keptuvę orkaitėj su aliejum "pakepti". Ir apskritai, aš ją nuolat laikau kuo išteptą - alyvuogių, kokosų aliejais. Dar niuansas, kad ir naudoti ją reikia, neužmesti, nes juo dažniau ir teisingiau naudoji, tuo geresnė tampa smile.gif
Atsakyti
Sveikos

Apie keptuves, pries 3 metus pirkau titanine Silit, suplojau kalna pinigu, tikrai cackinausi su ja ir ka po metu titanine danga nuejo burbuliukais, nezinau kaip paaiskinti - pavirsius pasidare nelygus, grubletas, keliose vietose itrukinejo...zodziu i siuksliaka tokia keptuve ismeciau. Dabar turiu Wool titanine, jau metai tikrai, tai nieko panasaus nepasidare, tik va diedulis uzkaitino ja baisiai, danga lygi, bet liko sviesesnes vietos, kur buvo ipilta aliejaus...zodziu nezinau ar ja toliau naudot ar mest. Pries kelis menesius isigyjau Greenpan, nu gerai kepa...


QUOTE(Satura @ 2010 02 01, 08:19)
Plius, nesu tiek nukvakusi, kad rytais taikyčiau kelis organizmo valymo metodus, nes molio mesti nežadu... Apie molį daug skaičiau, ieškojau info ir suprantu, kaip tai veikia, įsitikinau, kad ir man veikia. O aliejaus čiulpimas neįtikina  schmoll.gif 


lotuliukas.gif prajuokinai

QUOTE(Rasma @ 2010 02 01, 09:29)
Nežinau kažkas čia rašė (atsirašau, neįsidėmėjau blush2.gif ), kad mikrobangos veikia akiplotį, tai pvz. mano atveju aš sergu glaukoma, tai yra liga kai negrįžtamai siaurėja akiplotis, gal dėl to aš išskirtinai gavau tuos akinius unsure.gif  (nors abejoju ax.gif , kiek pamenu niekas neklausė, o tas įrašas kortelėje irgi pasimetęs tarp įvairiausių ligų, čia dar reikia surast okulistų konsultacijų išvadas ax.gif ).


As rasiau
Atsakyti
Ar jus baigsit su tuom aliejum ? Mane pykina vien apie tai pagalvojus doh.gif, feeee

Atainu pas jus su kotletais biggrin.gif
user posted image

Zodziu taip - skanu, patiko, tik nelabai gerai formavosi, matyt reikia krakmolo...
Buvo naudojama viskas eko, parasau ko reikejo ir net su kainomis, kad parodyti, jog tikrai eko nera brangu smile.gif
Kotletams:
Grikiai eko - maiselis kainuoja 3.50 , 10 kotleteliu reikia visai nedaug tu grikiu, na skaiciuokim apie 1 lt
Svogunas, morka eko - lai bus 0.50 cnt.
Miltai eko - 2 saukstai, na lai bus 0.20 cnt
Kiausinis 1 eko - 0.70 cnt.
Aliejus, druska,pipirai eko- visada namie yra, jei skaiciuoti , centai...
Garnyrui:
Virti eko burokeliai- 2 lt du dideli burokai- uzteko 3 dienoms man salotoms
Svoguno maziau nei puse smulkiai supjaustyti - 0.10 cnt.
Aliejaus saukstas
Grubiai skaiciuoju 5 lt - 10 kotleteliu + salotos buroku. Valgiau sestadieni,sekmadieni pietums( sotu, tikrai nereikejo nieko daugiau, tik sriubos) ir dar atsinesiau i darba burokeliu, bei namie dar guli tu kotletu doh.gif - dar reikes valgyti doh.gif ,jau kaip ir gana butu ...
O siaip labai skanu, tikrai darysiu ir ateityje...
Padaza galima grybu kokiu pasidaryti, bet as turiu tokia nuostata( kartais sugriesiju blush2.gif ) - nevalgyti visko, kas telpa i zodi- padazas smile.gif - tai papildomos kcal, o ju man nereikia...

Tiesa, buvo ir laukianciu paragauti hihihi.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 01 vasario 2010 - 13:14
Aš pirkau "Woll" keptuvę, greit man rodos metai bus, bet ji visai nepakito iki šiol ir tikrai niekas nelimpa. Puikiai kepu lietinius, net patinka labiau kepti nei tefloninėje.

Tefloninės pas mane visai mažutės, kad greit kokį omletą pasikept vienam žmoniui ir nereiktų kaitinti didelės titatinės. Titaninę rinkausi iš didesnių, masyvi, kol įkaista ir pan. patinka, kad galima nuimti rankeną ir baigti troškinti orkaitėje smile.gif Dar įsigijau ir reguliuojamu garo išleidimu dangtį, tai viskas thumbup.gif
QUOTE(Satura @ 2010 02 01, 10:08)
kokia tavo nuomonė apie ketaus keptuves?  4u.gif

Labai gera nuomonė, bet pati kokybiškos neradau nusipirkti, tad ėmiau titano..
Špižines (ketaus) radau tik medine rankena ir 'neprisotintas'. Prisotonimą ir pats gali pasidaryti, bet medinė rankena pabijojau, kad laikui bėgant sudegs ir nukris blush2.gif
Užsienyje tai yra prisotintų ir rankena kartu išlieta, nebijo irgi orkaitėje kepimo ir pan., bet LT tokios neužtikau g.gif
QUOTE(gizma @ 2010 02 01, 11:28)
Tik vienas minusas - baisiai sunkus doh.gif

Titano indai irgi labai sunkūs...tiek keptuvės, tiek puodai smile.gif
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 01, 11:45)
Apie tas keptuves ir aš padėjus akį, manoji pernai pirkta, anyta nupirko, po pusmečio svilt pradėjo, nuėjo per viduriuką tas sluoksnis ir nežinau ar pavojinga, bent iš viršaus tai tikrai ne teflonas, atrodo lyg užlieta kažkuom, o ten po apačia velniaižino, bijau kad nebūtų teflonas...

Kažkur buvau radus, kad špižius nesveika unsure.gif aš dar turiu tokią, vyro močiutė paliko, tokią mažytę, bandžiau kažkada kept, viskas prisvilo... paskiau paskaičiau, kad jas reik pirmiausia prisotint aliejum g.gif aš tik išploviau ir bandžiau kept..

Rašo, kad nepavojinga, bet aš jaučiu mesčau lauk ir nerizikuočiau cool.gif Bet mano būdas toks, kad aš labai nemėgstu mylimų įskilusių puodelių, apdaužytais kraštais stiklinių, subraižytų keptuvių, puodų klibančiom rankenom ax.gif Man tai nesaugu, nebekokybiška ir aš tokio daikto atsisakau, nusiperku pagal galimybes kitą, tegu ir tą pačią gerą tefloninę nusipirkčiau..

Labai įdomu ką blogo galėjote perskaityti g.gif Niekada nieko panašaus neskaičiusi. Gal skaitėte apie emaliuotus, aliuminius indus? Arba emaliuotas špižines (kurių aš nemačius ir neprisimenu, bet jos tikrai buvo kenksmingos, kenkė ne špižius, o apsilupdavęs su laiku emalis). Tada tikrai taip, tų jau reikia atsisakyti pamažu, jei dar turite arba bent naujų nebepirkti.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 01, 12:58)
Atainu pas jus su kotletais  biggrin.gif

Zodziu taip - skanu, patiko, tik nelabai gerai formavosi, matyt reikia krakmolo...
Buvo naudojama viskas eko, parasau ko reikejo ir net su kainomis, kad parodyti, jog tikrai eko nera brangu smile.gif 

Grubiai skaiciuoju 5 lt  - 10 kotleteliu + salotos buroku.

Aš negaliu žiūrėti doh.gif Kaip dabar noriu vaaaalgyti.. tongue.gif bet nenoriu tarškėti su puodais, nes vaiką ką tik užmigdžiau.

Aš tai paskatinta pažiūrėti kiek baisiai brangiau vartoti eko produktus, šį mėnesį pradėjau rašyti išlaidas biggrin.gif Žiūrėsim kas gausis rolleyes.gif
Tuo pačiu dietologė man sudariusi dietą (ir svorio reguliavimui, ir dėl mano individualių persirgtų ligų), tai reiks paskaičiuoti, kiek kainuoja man vienos dienos eko mityba drinks_cheers.gif

Mėgstančioms aliejų: kiek reikia gerti nakvišų aliejaus per dieną moteriai 'dėl sveikatos'? Nusipirkau ir gersiu. Geriu 1 a.š. žuvų taukų ir dar nakvišas gersiu, bet kiek jų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 01, 13:29)
Mėgstančioms aliejų: kiek reikia gerti nakvišų aliejaus per dieną moteriai 'dėl sveikatos'? Nusipirkau ir gersiu. Geriu 1 a.š. žuvų taukų ir dar nakvišas gersiu, bet kiek jų? g.gif

Manau arbatinio šaukštelio pakaks, nes aplamai gerti aliejaus rekomenduojama per dieną 1 šaukštą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 02 01, 12:24)
ir aš noriu tokio pat puodo ir naudoti jį kaip troškintuvą smile.gif Gal teks į nemylimus Gariūnus belstis, kai ateis bent pavasaris ir baltarusius apeiti smile.gif

Man Gariunai tik tuom ir patinka, kad ten atvaziuoja ir baltarusiu. Tik, deja, paskutiniais kartais kai buvau, ju labai apmazejo. O pries keleta metu, oi, kokiu geru dalyku galejai rasti pas juos wub.gif Ne tik buitiniu reikmenu, bet pvz. vaikisku rubeliu. Kiek turejau, tai ir antram dar palikau biggrin.gif - labai geros kokybes rubeliai.
Atsakyti
QUOTE(saule97 @ 2010 02 01, 10:41)
Kadangi rūkyti mėsos gaminiai kenksmingi, o kartais taip norisi kažko tokio..na pačios suprantat  tongue.gif Pabandžiau vytinti jautieną, gavosi labai skanu su MB labai skaniai suvalgėm. Gal kas žinot ar vytinta mėsa (termiškai neapdorota) gali būti kenksminga? Bandžiau ieškoti info, bet ne kaži ką  radau, tik tiek, kad rekomenduojama valgyti termiškai apdorotą mėsą. Gal kas žinot daugaiu  mirksiukas.gif ?

mano mb irgi pats vytina jautiena, tai pas mus neapdorota termiskai, tik neturiu ziniu apie gerumus ir blogumus:) tik nepiktnaudziauju as ja, visgi druskytes nemazai tokioje mesoje


Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 01, 13:58)
Ar jus baigsit su tuom aliejum ? Mane pykina vien apie tai pagalvojus doh.gif, feeee

Atainu pas jus su kotletais  biggrin.gif
user posted image

papildomos kcal, o ju man nereikia...

Tiesa, buvo ir laukianciu paragauti  hihihi.gif
user posted image

o sis grazuolis ar gavo paragauti kotletelio?smile.gif as mielai dabar toki grikini sukirsciau:) o as darau su kalakuto arba versienos farsu kotletelius labai sultingus. I farsa sutarkuoju kelias zalias morkas, svogunelis, kiausas, siek tiek apkepu, kad tik forma issilaikytu ir uzdendusi dangti, troskinu, gaunasi savo sultyse. Labai sultingi su morkom gaunasi:) niam:)
vakar ptidariau "vinigreto" virti burokai, morkos, bulvytes ir rauginti kopusteliai. Pritaisiau toki dubeni, kad tikejausi bent 3 dienom, kur tau, vakar suputo viska namiskiai smile.gif net suva gavo sauksta, irgi suputo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 01 vasario 2010 - 13:44
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 01, 14:43)
o sis grazuolis ar gavo paragauti kotletelio?smile.gif as mielai dabar toki grikini sukirsciau:) o as darau su  kalakuto arba versienos farsu kotletelius labai sultingus. I farsa sutarkuoju kelias zalias morkas, svogunelis, kiausas, siek tiek apkepu, kad tik  forma issilaikytu ir uzdendusi dangti, troskinu, gaunasi savo sultyse. Labai sultingi su morkom gaunasi:) niam:)
vakar ptidariau "vinigreto" virti burokai, morkos, bulvytes ir rauginti kopusteliai. Pritaisiau toki dubeni, kad tikejausi bent 3 dienom, kur tau, vakar suputo viska namiskiai smile.gif net suva gavo sauksta, irgi suputo smile.gif

Cia grazuole mergaite, vardu Diva flirt.gif Ji pas mumi needa nesamoniu biggrin.gif , kruopom cia mat maitins! biggrin.gif
Uoj, tikiu, kad kalakuto ar versienos kotleteliai skanu! Patroskinta mmmm, darysiu kada rolleyes.gif
Atsakyti
Tik jau nereikia cia lialia, kad eko ne brangu tongue.gif ir as kruopsciau viska skaiciuoju jau koki 10 metu, tik va kad ta branguma sunku ivertint, nes maisto kainos apskritai labai pabrango, ir dabar grazu paziuret, kaip viskas brangsta

QUOTE(Rasma @ 2010 02 01, 13:29)
Labai įdomu ką blogo galėjote perskaityti g.gif Niekada nieko panašaus neskaičiusi. Gal skaitėte apie emaliuotus, aliuminius indus? Arba emaliuotas špižines (kurių aš nemačius ir neprisimenu, bet jos tikrai buvo kenksmingos, kenkė ne špižius, o apsilupdavęs su laiku emalis). Tada tikrai taip, tų jau reikia atsisakyti pamažu, jei dar turite arba bent naujų nebepirkti.


Atsisakyti emaliuotu spiziniu? ar emaliuotu??

Tiesa, dar norejau klaust apie silikonines kepimo formas? ka jau mest ja i siuksliaka
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 01, 15:11)
Tik jau nereikia cia lialia, kad eko ne brangu tongue.gif ir as kruopsciau viska skaiciuoju jau koki 10 metu, tik va kad ta branguma sunku ivertint, nes maisto kainos apskritai labai pabrango, ir dabar grazu paziuret, kaip viskas brangsta
Atsisakyti emaliuotu spiziniu? ar emaliuotu??

doh.gif biggrin.gif - na, praleisk tuos postus, kur apie eko nebrangu kalbam, nes jei zmogus isitikines , tai labai sunku ka nors pakeisti smile.gif - cia lai kiti pasiskaito mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 01 vasario 2010 - 14:18
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 01, 14:17)
doh.gif  biggrin.gif - na, praleisk tuos postus, kur apie eko nebrangu kalbam, nes jei zmogus isitikines , tai labai sunku ka nors pakeisti smile.gif - cia lai kiti pasiskaito mirksiukas.gif


As ir praleidziu tongue.gif
Atsakyti
Merginos, kokią duoną perkate PC, kuri jūsų nuomone prie sveikiausių?
Atsakyti