
daividija, AČIŪ už tokią šaunią idėją Velykoms

sveikos kepejėlės ir tam prijaučiančios kadangi jau gyvename velykinėm nuotaikom tai ir aš pasiūlysiu savo receptą iš sodietės kalendoriaus man jis patiko ir kepu ji jau kelis metus:)
[/B]velykų pyragas ( boba
)
1,5 st. pieno
1 kg miltų
70 g mielių
300 g cukraus
15 kiaušinių trynių
1 st lydyto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 sauja migdolų
1 st razinų
džiūvesėlių
Glajui
200 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
1tarkuota citrinos žievelė
1,5 šaukšto citrinų sulčių
į šiltą pieną įsijokite dalį miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus ir sudėkite į tešlą. gerai išmaišykite, apdenkite drėgna drobele ir kildinkite šiltoje vietoje. kiaušinių trynius ištrinkite su likusiu cukrumi. migdolus nuplikykite, nulupti ir susmulkinti. kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, migdolus, vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinių masę ir minkykite. minkydami po truputį supilkite lydytą sviestą, o baigdami minkyti suberkite miltuose apvoliotas razinas. išminkytą tešlą dar kartą kildinkite. pakilusią dar kartą paminkykite ir sudėti į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą formą. tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. dfar kartą pakildinkite ir kepti 180 C apie 1 val. atvėsinti formoje. atvėsusį pyragą puošti iš nurodytų produktų padarytu glajumi.
[/B]velykų pyragas ( boba

1,5 st. pieno
1 kg miltų
70 g mielių
300 g cukraus
15 kiaušinių trynių
1 st lydyto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 sauja migdolų
1 st razinų
džiūvesėlių
Glajui
200 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
1tarkuota citrinos žievelė
1,5 šaukšto citrinų sulčių
į šiltą pieną įsijokite dalį miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus ir sudėkite į tešlą. gerai išmaišykite, apdenkite drėgna drobele ir kildinkite šiltoje vietoje. kiaušinių trynius ištrinkite su likusiu cukrumi. migdolus nuplikykite, nulupti ir susmulkinti. kai tešla pakils, suberkite likusius miltus, migdolus, vanilinį cukrų, sudėkite kiaušinių masę ir minkykite. minkydami po truputį supilkite lydytą sviestą, o baigdami minkyti suberkite miltuose apvoliotas razinas. išminkytą tešlą dar kartą kildinkite. pakilusią dar kartą paminkykite ir sudėti į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą formą. tešla turi užimti 1/3 formos tūrio. dfar kartą pakildinkite ir kepti 180 C apie 1 val. atvėsinti formoje. atvėsusį pyragą puošti iš nurodytų produktų padarytu glajumi.
Sveikos kepėjos
Gal man ką nors patarsit... Vakar kepiau bandeles su cinamonu pagal sonatinos receptą. Lyg visko laikiausi pgl receptą
Bet kepinys toks nevykęs
teko viską išmesti. Bandelės tokios sunkios, šlapios
Virsus apskrudo, tikrai turėjo iškepti pagal laiką... Kaip gaila, kad teko išmesti šitiek produktų ir laiko. Bent žinočiau, kur klaida mano galėjo būti

Gal man ką nors patarsit... Vakar kepiau bandeles su cinamonu pagal sonatinos receptą. Lyg visko laikiausi pgl receptą





Gaila, kad teko išmesti
O tešla kilo? Bandeles kildinai?


QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 12:56)
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai




QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 12:32)
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai
gal cia problema
O dar reikejo paruostas bandeles pakildint?
lyg recepte nebuvo uzsiminta 




Tai gal tame ir bus problema



QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 13:44)
Tai gal tame ir bus problema
Gal per karštas buvo pienas/ vanduo (nežinau kas tam recepte buvo), tai mielės galėjo žūti (arba dalinai žūti) nuo per aukštos temperatūros. Nors jeigu šiek tiek kilo, tai kažkiek jų gyvų buvo tešloj
O gal per trumpai kildinai? Įvairių receptų yra, bet aš visada kildinu suformuotas bandeles prieš kepant
nes kitaip jos nedaug spėja iškilti, nebent mielių būtų labai daug pridėta, tai tada išsipūs greitai...



va va, as vos ne iverdanti piena mieles sudejau





QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 13:32)
Tesla kildinau, pakilo truputi, bet ne dvigubai
gal cia problema
O dar reikejo paruostas bandeles pakildint?
lyg recepte nebuvo uzsiminta 




o gal miltu per daug dejai?
QUOTE(raganaite2 @ 2010 03 20, 14:20)
o gal miltu per daug dejai?
ne miltu tikrai ne per daug, dar lipo prie ranku neblogai. Nors bandeles buvo kietos






QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 13:03)
va va, as vos ne iverdanti piena mieles sudejau
ir dar isjungus palaikiau ant virykles, kad pienas tikrai butu siltas ir mieles greiciau istirptu
Turbut del to ir tesla nelabai iskilo
Labai jums aciu 





Tai tada manau viskas aišku dėl ko nepavyko ir kitą kartą viskas turėtų gautis gerai




Geriau vos šiltas negu perkaitintas

QUOTE(Owly @ 2010 03 20, 16:43)
Tai tada manau viskas aišku dėl ko nepavyko ir kitą kartą viskas turėtų gautis gerai
Šiaip geriausia temperatūra mielėms tirpinti ir kildinti +30-40C laipsnių, kažkur skaičiau, kad iki 60 galima kaitinti, bet čia jau maksimali riba, nerizikuoju iki tiek kaitinti
Neturint termometro tai geriausia matuoti kaip kūdikių maistelio temperatūrą
Jeigu pirštui ar delnui ne per karšta, vadinasi temperatūra tinkama
Geriau vos šiltas negu perkaitintas




Geriau vos šiltas negu perkaitintas

Dar karteli aciu

Šį kartą gavosi puikiai

