Klausiu, nes vakar nakti ja uzpyliau (susibalamutinau, nes turejau uzpilti tik rytoj), o i torta idet zadu tik treciadieni
Kiek laiko gali drasiai stovet zele (saltai padeta) ir vis tiek buti vartojamoj stadijoj? 
Klausiu, nes vakar nakti ja uzpyliau (susibalamutinau, nes turejau uzpilti tik rytoj), o i torta idet zadu tik treciadieni
Klausiu, nes vakar nakti ja uzpyliau (susibalamutinau, nes turejau uzpilti tik rytoj), o i torta idet zadu tik treciadieni
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para
Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro
QUOTE(laurindre @ 2009 04 07, 20:18)
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para
Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro 
Man atrodo, kad sintetika ilgiau gali isstovet
Is krano?
Tai gerai, kad uzvirta pyliau, galesiu ciela menesi i savo zele ziuret
kadangi į šį pyragą dėjau žėlė, tai pasirodau savo desertuką
biskvitinis pyragas su jogurto žėle

Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos
Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.
Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė
žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.
Biskvitą perpjauti į du blynelius, dėtį į tą pačią formą kur kepėm, užpilti pastingusį jogurtą, uždėti kitą biskvitą ir laikyti šaltai.
Pyrago viršų papuošti plakta grietinėle.
Šįkartą į jogurtą įdėjau vyšnių.
Kitą kartą biskvitą šiek tiek palaistyčiau, arba pjaučiau plonesnius blynelius ir daryčiau tris sluoksnius.
biskvitinis pyragas su jogurto žėle

Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos
Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.
Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė
žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.
Biskvitą perpjauti į du blynelius, dėtį į tą pačią formą kur kepėm, užpilti pastingusį jogurtą, uždėti kitą biskvitą ir laikyti šaltai.
Pyrago viršų papuošti plakta grietinėle.
Šįkartą į jogurtą įdėjau vyšnių.
Kitą kartą biskvitą šiek tiek palaistyčiau, arba pjaučiau plonesnius blynelius ir daryčiau tris sluoksnius.
Laba
o kiek gali stovet pagaminta jau zele saldytuve?
gaila ismest
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 08, 23:44)
na bab jau jo...nebėra....
bet reiks kada gamint ir patobulint, arba pjaut ploniau biskvita, arba palaistyt ji








