Būčiau labai dėkinga jei kuri galėtų paaiškinti
Labai atsiprašau jei pasikartosiu.... bet norėčiau pasitikslinti dėl želatinos proporcijų.Kiek jos reikia dėti sluoksniui ir kokios. Arba kokios firmos geriausiai žėlė sustingsta ir kiek reikia pokeliui pilti vandens vienam sluoksniui.
Būčiau labai dėkinga jei kuri galėtų paaiškinti
Būčiau labai dėkinga jei kuri galėtų paaiškinti
vienam sluoksniui?oj ne, sluosniai visokiu storiu gali buti, reik matuot ne sluoksniui kiek reikia o kiekiui, pvz 1 litrui vandens uztenka 20 gr zelatinos, tam kad galetum kabinti saukstu, jei nori kad tortas stovetu, reik 30 gr
tas pats su jogurtu
na zelatimnos kokybiskumas, nezinau...neeksperimentavau, manau tinka paprasta zelatina
na reik atkreipt demesi kokiam kiekui jos uztenka
[quote=*dew*,2010 11 08, 17:33]
vienam sluoksniui?oj ne, sluosniai visokiu storiu gali buti, reik matuot ne sluoksniui kiek reikia o kiekiui, pvz 1 litrui vandens uztenka 20 gr zelatinos, tam kad galetum kabinti saukstu, jei nori kad tortas stovetu, reik 30 gr
tas pats su jogurtu
na zelatimnos kokybiskumas, nezinau...neeksperimentavau, manau tinka paprasta zelatina
na reik atkreipt demesi kokiam kiekui jos uztenka
[/q
Dėkui už išsamų paaiškinimą..... bandysiu ir aš daryti žėliuką.
vienam sluoksniui?oj ne, sluosniai visokiu storiu gali buti, reik matuot ne sluoksniui kiek reikia o kiekiui, pvz 1 litrui vandens uztenka 20 gr zelatinos, tam kad galetum kabinti saukstu, jei nori kad tortas stovetu, reik 30 gr
[/q
Dėkui už išsamų paaiškinimą..... bandysiu ir aš daryti žėliuką.
sekmes
o sakykit kiek čia skaičiau tai supratau jog norint sluoksniuoti reikia iš pradžių sustingdinti vieną sluoksniuką, paskui jį aptirpinti mikrobangeėj įkišus keletui sek, ir tada pilt sekantį sluoksnį. ar ne? ir taip turbūt su kiekvienu sekančiu sluoksniu darot?? tai klausimas būtų toks, o ką daro tos kurios neturi mikrobangių????
QUOTE(miig @ 2010 11 24, 18:31)
tai klausimas būtų toks, o ką daro tos kurios neturi mikrobangių????
Juk turite viryklę.
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 19:06)
Juk turite viryklę.
hm
QUOTE(miig @ 2010 11 24, 22:36)
ne.
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 22:44)
ne.
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
as ir taip darau,
diasaja, primink, kiek saukstu zelatinos reikia litrui jogurto kad gerai kietai sustingtu?
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 25, 12:54)
diasaja, primink, kiek saukstu zelatinos reikia litrui jogurto kad gerai kietai sustingtu?
6-8 arbatiniai šaukšteliai litrui.
as sauksteliais arbatiniais nematuoju, matuoju valgomais, tai kad kietas jogurtas butu reik 3 arba 2 su geru kaupu saukstu zelatinos
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 22:44)
ne.
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
ačiū labai, rimtai būčiau atvirkščiai darius





