Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Eighteen @ 2013 12 02, 21:09)
Išbandžiau "pagerinto" tinginio receptą - tinginio suaugusiems.

Aš sudėjau tokius ingredientus:

    Sausainiai (įv. rūšių - digestive, butter keks, kt.), apie 600-700 gramų;
    Pienas, sutirštintas, skardinėse, 300 ml, 1 vienetas;
    Sviestas, ne mažiau 80 proc. riebumo, 250 gramų;
    Kakava, 4 šaukštai;
    Šokolado plytelė, apie 50 gramų;
    Spanguolės, džiovintos, 1 sauja;
    Saulėgrąžos, 1 sauja;
    Baileys kreminis likeris, 100 gramų.

Pasakiškas skonis  tongue.gif

sveiki, ka darau ne taip, jei tinginys pabuves kambario tempp, suminksteja?
dedu 400 gr sausainiu, indeli kondensuoto pieno, verdu 2 val,
tepamo sviesto misinio 180 gr ir 3 saukstus kakavos
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2013 12 04, 16:29)
sveiki, ka darau ne taip, jei tinginys pabuves kambario tempp, suminksteja?
dedu 400 gr sausainiu, indeli kondensuoto pieno, verdu 2 val,
tepamo sviesto misinio 180 gr ir 3 saukstus kakavos


Nežinau, gal per mažai sausainių? Man kažkada gavosi košė makalošė, kad teko šaukštu valgyt tinginio masę blush2.gif Nuo tada jei matau, kad per daug kond. pieno - sviesto masės, dar įmaišau sausainių virš normos, tai daugiau "brokas" nebesigauna smile.gif
Be to svarbu naudoti tikrą sviestą, o ne kokį riebalų mišinį ir ne mažiau 80 proc. riebumo.
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2010 04 02, 18:32)
Greitas ir skanus:)
Šis tinginys yra netik greitas ir skanus, bet ir toks, kurį valgant rankų nesusitepsi - sausas, kietas.

Reikės:
1 skardinės kondensuoto pieno
200 g. tikro sviesto
3 p. Gaidelio sausainių
2-3 šaukštai kakavos
Ištirpinti sviestą, sudėti kondensuotą pieną, kaitinti kol pradės tirštėti, įdėti kakavą. Sutirštėjusią masę supilti ant sulaužytų sausainių, formuoti skardoje arba susukti į polietileninį maišelį.
Dedu dar šiuos priedus: džiovintus abrikosus, razinas, riešutus, saulegrąžų sėklas- jos ypač tinka. Jei nededu kakavos ir darau jį baltą, tada iberiu aguonų.. Sustingsta greitai, visada būna kietas, sausas


As labai panasiai tingini darau tik dedu 4 pok sausainiu ir preidas pas mane yra graikiniai riesutai, jie labai tinka i tingini ir labai skanu :-)
Atsakyti
QUOTE(Vilibor @ 2013 10 28, 12:22)
Sveikos,
norėjau paklausti ( tik nesijuokit labai  4u.gif ), o gal galima vietoj sausainių, darant tinginį, naudoti, pvz., sausų pusryčių dribsnius ( baronkytes mažas) ? Arba maišyti perpus su sausainiais? Gal kas bandėte?


puikiai gausis mirksiukas.gif aišku, bus kiek kitoks skonis, bet tikrai nebūtina tinginiui tradicinius sausainius naudoti mirksiukas.gif

baronkytės gali būti kiek per kietos - nespės suminkštėti, nebent gaminti skystesnę masę ir užpilti, ilgėliau palaikyti, kad suminkštėtų rolleyes.gif
Atsakyti
Pabandžiau pagaminti keptą tinginį.
Sudėtis:
250g maskarponės;
250g varškės;
400g saldinto kondensuoto pieno;
360g sausainių.
Pilnas receptas šiame bloge.

Antrąkart nebegaminčiau, nes gaunasi brangiau nei tradicinis tinginys, be to man asmeniškai skanesnis tradicinis tinginys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2014 02 17, 17:10)
Pabandžiau pagaminti keptą tinginį.

Idomiai atrodo, bet i tingini nepanasus. Skanu turbut butu is anksto kondensuota piena isvirti arba rududu paimti ir sumaisyti su likusiais ingredientais - bus varskinis karamelinis tinginys. Ir kept nereikes.
Atsakyti
O as darau tingini be kondensuoto pieno:
sumaisyti 1 stikline cukraus (200 gr.), 1 stikline pieno ir 3 saukstus kakavos. Visa tai istirpinti kartu su 200 gr.sviesto (80% riebumo, ne maziau). Uzvirinti nebutina.
Susmulkinti 3 pakelius sausainiu (dazniausiai naudoju Gaidelis) ir dar karsta istirpinta mase pilti ant sausainiu. Viska sumaisyti, suformuoti norima forma ir I saldytuva.

Pastovejes kambario temperaturoje - suminksteja, nes suminksteja viduje esantis sviestas. Bet man tai netrukdo, nes labai skanus gaunasi.
Atsakyti
Varškės mėgėjams - varškės „Tinginys“ su džiovintais vaisiais

Reikės:
400 g trapių sausainių
400 g riebios varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
200 g džiovintų slyvų
100 g džiovintų spanguolių
50 g kokosų riešutų drožlių
50 g kokosų riešutų riekelių
50 ml spanguolių trauktinės

Pirma. Džiovintus vaisius nuplauti po tekančiu vandeniu, užpilti spanguolių trauktine, uždengti ir palikti nakčiai, kad išbrinktų.
Antra. Sausainius smulkiai sulaužyti. Minkštą sviestą išsukti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberti trintą varškę ir gerai išsukti, kad susidarytų vientisa masė.
Trečia. Į paruoštą sviesto ir varškės mišinį suberti sausainius, maišyti, kol jie vienodai pasiskirsto. Tada berti išmirkusius džiovintus vaisius ir smulkintas kokosų drožles. Masę išmaišyti ir palikti 15 minučių, kad sausainiai kiek suminkštėtų.
Ketvirta. Torto formą iškloti maistine plėvele, į ją suversti pagamintą masę, vienodai paskirstyti ir išlyginti paviršių. Statyti stingti į šaldytuvą nors 4 valandoms, o geriausiai palikti per naktį. Sustingusį „Tinginį“ išimti iš torto formos, nuimti maistinę plėvelę, o viršų apibarstyti kokosų riešutų riekelėmis.
Receptas iš knygos "Sezoninė virtuvė" (aut. Renata Ničajienė)

--------------------------------------
Varškės mėgėjams labai patiko, visgi man skanesnis tradicinis tinginys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eighteen: 28 vasario 2014 - 14:54
Gal kas galetu imesti varskini tingini pagal Sonatina ax.gif
Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mupi @ 2014 04 16, 15:16)
Gal kas galetu imesti varskini tingini pagal Sonatina  ax.gif
Aciu mirksiukas.gif

Vraskinis tinginys.
Atsakyti
Sveikos ar gausis tinginys su kondensuotu pienu parašyta "pieno gaminys"...vyras tokį nupirko jaučiu netinka....? Patarkit.ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2014 04 17, 12:23)
Sveikos ar gausis tinginys su kondensuotu pienu parašyta "pieno gaminys"...vyras tokį nupirko jaučiu netinka....? Patarkit.ačiū.





Gausis smile.gif tik žiūrėkit kad būtų saldintas, o jei visgi nesaldintas, įdėkite cukraus 4u.gif
Atsakyti