QUOTE(Mergelė @ 2013 11 30, 10:00)
Sakykit, tai jus i puoda piena kosei ir kitas visas dalis sudedat is vakaro? Tai per nakti produktai nesugenda?
Pieną košei ir kitas visas dalis sudedu iš vakaro. Taip darau jau 3 metus, net ir per vidurvasario karščius.
Jei ir jus norite mėgautis košėmis kiekvieną rytą, štai keletas mano rekomendacijų:
Reikalingą kiekį kruopų gerai nuplauti (sorų kruopas patartina plauti karštu vandeniu), užpilti reikiamu kiekiu vandens ir/ar pieno, įdėti druskos ir cukraus pagal skonį, indą įstatyti į jam skirtą vietą, nustatyti reikalingą temperatūrą bei laiką ir paspausti START mygtuką.
Gaminimo starto atidėjimo atveju patartina nustatyti pagaminimo laiką 1 val. iki valgymo, kad košė truputi atvėstu (jei pusryčiaujate 8 val., tuomet nustatykite, kad košė būtų pagaminta 7 val.).
Išvirusią košę prieš patiekiant patartina išmaišyti.
Jei košė gavosi per tiršta, prieš patiekiant ją galima praskiesti pienu ir leisti pastovėti 5 min.
Pastabos:
a) kruopas galima plauti tame pačiame inde, kuriame jos bus verdamos;

jei košę norite valgyti dažnai ir su malonumu, tuomet patartina į ją dėti bent truputi druskos, cukraus ir pieno, o išvirus pagardinti sviestu ir/ar uogiene (patirtis rodo, kad tie kas verda košes be druskos, pieno ir/ar kitų priedų, valgo ją retai ir be jokio malonumo, o laikui bėgant visai nustoja ją valgyti).
c) jei bus naudojamas gaminimo starto atidėjimas, tuomet patartina druską ir/ar cukrų gerai išmaišyti, kad košė nesurūgtu, taip pat patartina kruopas užpilti šaltu vandeniu ir/ar pienu (esant reikalui vasarą, per didelius karščius, į puodą galima dėti užšaldytą pieną);
d) jei verdamos kelių grudų košės, tai laikas parenkamas pagal ilgiausiai verdamų kruopų/grudų laiką, o kiekis imamas vidutiniškas (tarkim jei kvietinės 2 indeliai, o miežinės 2,5 indelio, tuomet dedame 2,25 indelio);
e) patiekalo gaminimosi laikas daugiafunkciniame puode skiriasi ir yra ilgesnis už nustatomą laiką, nes dažniausiai jis pradedamas skaičiuoti tiktai pasiekus užduotą gaminimo temperatūrą.