Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

Siūlau koncentruotai pasidalinti informacija apie maisto produktus, jų paruošimo būdus, kurie gali būti kenksmingi.

Pvz. esu girdėjusi, kad vaisiai džiovinami naudojant chemines medžiagas, o ne natūraliu būdu, todėl juos pavojinga naudoti, taip pat kad tam tikra chemija tirpdomi silkės kaulai, todėl visada geriau silkę išdarinėti patiems. Vištos krūtinėlės pripildomos cheminio skysčio, kad ilgiau laikytųsi ir būtų išsipūtusios, todėl prieš gaminant reikėtų vištieną palaikyti vandenyje, taip šios pavojingos medžiagos išplaunamos.

gal dar? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tender @ 2010 02 03, 12:30)
Siūlau koncentruotai pasidalinti informacija apie maisto produktus, jų paruošimo būdus, kurie gali būti kenksmingi.

Siulau neuzvedineti dar papildomos tokios pacios temos, jau yra bent dvi panasios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 03 vasario 2010 - 11:46
ka reiskia kenksmingas paruosimo budas. Jeigu vakar ziurejote paskutine instancija, tai turetumet suprasti, kad is viso nezinai ka valgai:n kenksminga tai jau gali buti ir iki paruosimo.
Atsakyti
Produktai, kurių negalima valgyti

Siūlome atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. Produktai, kuriuos valgyti nevalia:

Čipsai, greitai paruošiami buljonai, majonezas plastikiniuose indeliuose (actas ardo plastmasę, jis plauna iš jos dioksinus - kancerogenus).

Negalima valgyti rūkyto sūrio.

Negalima valgyti lydyto sūrelio - jis netirpsta mūsų organizmuose. Į sūrelių mases deda dažiklius, kildymo miltelius.

Geriau imti natūralią varškę ir dėti į ją tai, kas patinka.

Jei į prieskonius įdėti dirbtiniai komponentai, tokie, kaip natrio gliukomatas (E621), dėti į maistą tokių prieskonių negalima.

Į pomidorų sultis deda kenksmingą putų malšintoją.

Šokolade yra argininas. Tai už orgazmą atsakinga rūgštis. Ir, jei valgyti daug šokolado, atsiranda priklausomybė, ir nuosavas argininas nebegaminamas. Tačiau tai nereiškia, jog visiškai negalima valgyti šokolado.

Jei į šokoladą įdėtas cukrus, pienas ir kakava, tuomet jį galima valgyti.

O jei ten dar ir maistiniai koncentratai - nėra prasmės jį valgyti.

Greito paruošimo sriubos, tirpi kava, sultys, sulčių nektaras, koncentratai iš pakelių - tai tie produktai, kurių niekada negalima valgyti ir gerti.

Pienas gali būti antiseptinėje pakuotėje, tai reiškia, jog į tokią pakuotę yra įdėti antibiotikai arba dimeksidas. Pienas, esantis tokioje pakuotėje įtraukia į save visą antiseptiką.

Anlogiškai ir sultys.

„McDonald‘s“ firma sukūrė tokį antioksidantą, kuris neleidžia tamsėti bulvėms ir jas galima laikyti 4 mėnesius. Ir šios firmos darbuotojai priversti pasirašyti sutartį apie šio fakto neviešinimą. Skirtumas tarp greito ir negreito maisto yra tas, jog greito maitinimo firmos maistą ruošia iš anksto, o tam, kad jis negestų naudojami konservantai.

Troškulį skatinantys gėrimai (Coca cola, Sprite, Fanta) savyje turi kofeino grupės medžiagų, turinčių narkotinį poveikį. Ir tuos gėrimus geria vaikai... Normalus žmogus to negeria ir nevalgo.

Į džiūvėsėlius dedama E621, todėl kad sūdyti brangiau...

Kukurūzų gamybai naudojama 140 laipsniu temperatūra, bet tokioje temperatūroje dega cukrus, ir gaunasi negražu, bei neskanu. Todėl dedamas ciklomatas, o tai kancerogenas. O kukurūzus valgo vaikai...

„Danon“ firma reklamuoja savo produktą, neva turintį gyvųjų bakterijų. Gyvosios bakterijos gyvena nuo dviejų iki šešių dienų, nedaugiau. O jų gaminiai tinkami vartoti pusę metų. Kai jie atiduoda savo produktus ekspertams, tai ten viskas tvarkoje. Po to šie produktai švitinami. Tokiu būdu amerikiečiai išsprendė salmoneliozės problemą. Jie apšviečia visus kiaušinius. Produktas netampa radioaktyvus, tačiau žūsta visi baltymai.

Jogurtai - ta pati istorija...

Natūralūs antiseptikai - svogūnas ir česnakas, visa kita - chemija.

„Nestle“, „Knorr“, „Mars“, „Snikers“, ... - geninė inžinerija. Šią informaciją galima gauti internete, „Greenpeace“, vaikiškos mitybos puslapyje...

Stebėkite, ką valgote Jūs patys, Jūsų vaikai, Jūsų artimieji.

Kaip sako liaudies patarlė - „Duobę sau kasame šakute ir šaukštu, ligą randame lėkštės dugne...“

Atsakyti
o man labai yra įdomu kaip yra pagaminami dribsniai? gal kas paaiškins, nes grūdas, kad ir vandeny tai neišmirsta tiek, kad jį suplot galėtum, kaip kad pvz. avižų dribsniuose. ar tie grūdai mirkomi kur?
Atsakyti
Manau dribsniai tiesiog presuojami.Akmenį po presu galima sudaužyti, o jau grūdus tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2010 02 03, 17:23)
Negalima valgyti lydyto sūrelio - jis netirpsta mūsų organizmuose. Į sūrelių mases deda dažiklius, kildymo miltelius.

Jei į prieskonius įdėti dirbtiniai komponentai, tokie, kaip natrio gliukomatas (E621), dėti į maistą tokių prieskonių negalima.


galima pasidaryti namie iš varškės ir sodos. O ką reiškia netirpsta? Susivirškina vistiek, tik klausimas gal priedų būtinume/nekenksmingume?

nėra gliukomato, rašybą būtų neprošal patikrinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nr1 @ 2010 02 03, 18:58)
o man labai yra įdomu kaip yra pagaminami dribsniai? gal kas paaiškins, nes grūdas, kad ir vandeny tai neišmirsta tiek, kad jį suplot galėtum, kaip kad pvz. avižų dribsniuose. ar tie grūdai mirkomi kur?

Jei eina kalba apie grudinius dribsnius, sakykim, avizu dribsniai, tai viskas gerai, malunai turi specialius agregatus, kur nuslifuoti grudai traiskomi.
Jei eina kalba apie tuos drbsnius, kuriuos reikia uzpilti pienu/jogurtu ir panasiai-geriau tokiu nevalgyti, nes prideta sociai visokio s. Joks grudas skystyje netirpsta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2010 02 03, 17:23)
Jei į prieskonius įdėti dirbtiniai komponentai, tokie, kaip natrio gliukomatas (E621), dėti į maistą tokių prieskonių negalima.

Dėl natrio glutamato jūs klystate, tai nėra dirbtinis priedas. Glutamatas natūraliai gaminasi žmogaus organizme, taip pat randamas sūriuose, žuvyje, duonoje, mėsoje ir kt. produktuose. Natrio glutamatą daug šimtmečių naudojo kinai, japonai maisto ruošimui ir nei išsigimė, nei išmirė dėl to. Po pasaulį jis išplito tik 20 amžiaus pradžioje, todėl mūsų organizmai prie jo dar nepriprato. Šiuo metu natrio glutamatą gamina specialios bakterijos. Jo netgi gryno galima nusipirkti kai kuriose kinietiškų prekių parduotuvėse.
Čia tik išpūstas reikalas, taip kaip dabar tapo madinga dėti kuo mažiau priedų į maisto produktus (ir būtinai tai užrašyti didelėm raidėm), taip vienu metu buvo įprasta dėti natrio glutamatą visur.

Žinoma reikia žiūrėti ką ir kiek valgai, bet atsisakyti daugelio mėgstamų produktų tik dėl to, kad jie gali būti kenksmingi, ar tikrai verta?
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 04, 12:11)
Jei eina kalba apie grudinius dribsnius, sakykim, avizu dribsniai, tai viskas gerai, malunai turi specialius agregatus, kur nuslifuoti grudai traiskomi.
Jei eina kalba apie tuos drbsnius, kuriuos reikia uzpilti pienu/jogurtu ir panasiai-geriau tokiu nevalgyti, nes prideta sociai visokio s. Joks grudas skystyje netirpsta 4u.gif

Tai, kad ir grūdų dribsnius galima užpilti pienu ar jogurtu. Ir jie neištirpsta, o išbrinksta, pasidaro minkšti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 13:21)
Žinoma reikia žiūrėti ką ir kiek valgai, bet atsisakyti daugelio mėgstamų produktų tik dėl to, kad jie gali būti kenksmingi, ar tikrai verta?
Papildyta:

Tai, kad ir grūdų dribsnius galima užpilti pienu ar jogurtu. Ir jie neištirpsta, o išbrinksta, pasidaro minkšti.


o kas yra svarbiau negu sveikata? Malonumai? blink.gif Teisingai sako MB - arba renkiesi momentinį malonumą ir galimas problemas ateityje, ar momentą pakenti, nepatenkinęs savo norų, ir esi sveikesnis ateityje smile.gif

paprasti dribsniai - sutraiškyti grūdai, o kur minėjo greitus pusrytinius, tai jie su kažkuo maišyti ir ar kepti dar, ar džiovinti
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 13:21)
Dėl natrio glutamato jūs klystate, tai nėra dirbtinis priedas. Glutamatas natūraliai gaminasi žmogaus organizme, taip pat randamas sūriuose, žuvyje, duonoje, mėsoje ir kt. produktuose. Natrio glutamatą daug šimtmečių naudojo kinai, japonai maisto ruošimui ir nei išsigimė, nei išmirė dėl to. Po pasaulį jis išplito tik 20 amžiaus pradžioje, todėl mūsų organizmai prie jo dar nepriprato. Šiuo metu natrio glutamatą gamina specialios bakterijos. Jo netgi gryno galima nusipirkti kai kuriose kinietiškų prekių parduotuvėse.
Čia tik išpūstas reikalas, taip kaip dabar tapo madinga dėti kuo mažiau priedų į maisto produktus (ir būtinai tai užrašyti didelėm raidėm), taip vienu metu buvo įprasta dėti natrio glutamatą visur.


g.gif as tai jau visai nebezinau kuo tiket...tai nereik bijot to glutamato?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 04, 15:04)
g.gif as tai jau visai nebezinau kuo tiket...tai nereik bijot to glutamato?

Nu jau tik! Kad kinieciai isrado ir kad dedama ju maiste ypac , tai dar nereiskia ,kad cia geris! Aisku, kiekvienas daro tai, ka nori mirksiukas.gif .Man tai vien priklausomybe TAM skoniui yra baisu! Labai dziaugiuosi, kad pagaliau sriuba be Vegetos man pasidare skani ir galiu pajausti tikraji skoni morkos, bulves ir t.t., o ne ta- bendra, per n metu priprasta skoni, be kurio visas maistas - ne maistas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 04 vasario 2010 - 14:13