Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

Nepykit, bet skirtumas nuo pasaro nebus toks kad skirsis lasinio konsistencija. Seniau kiauliu visai neserdavo - ka susirankiodavo ta ir buvo maistas. Ziema gaudavo bulviu lupenu ir tik tiek kad pramistu. Yra posakis "pramisti kaip zieminei kiaulei " t. y. isgyventi, o vasara ganydavo. Mano vaikystei ir dar dabar daug kas jas seria jovalu, i kuri sudeda ir burokus, ir maltus grudus ir bulves ir maisto atliekas ir daug kitu augalines ir netik. kilmės atlieku. Siai dienai daug kas seria sausais maltais grudais ir vandeniu - daug maziau darbo. Ir jus norit pasakyt, kad pasaro skirtumai tiek įtakoja mesos kokybe? Nejuokaukit. 30 metų sėkmingai valgom kaime augintos kiaules mesa, nors pasaras per tiek metu keitesi tikrai labai daug...Skirtumo mesoj tikrai nejauciam. As nesakau, kad jo nera, bet jis nera toks kad eilinis vartotojas pajustu. Skirtuma jauciu tik palyginus su "atveztine" mesa kur kiaule auga 3 men, o vista vos 30 dienu.
JEI NETEKO AUGINT, APDOROT IR PO TO LYGINTI - TAI NERA IR KO GINČYTIS.

Papildyta:
o del veisles, paklausk bet kurio kaimiecio - jo kiaule pacios geriausios ir tos veisles niekada jis nezinojo, nesivaike ir nezino. Lietuvos kaime yra 3 veisles - LAŠININĖS, SU LABAI PLONYČIAIS LAŠINIAIS (RAUMENINĖS - LANDRASAIS VADINA) IR DEGLOS lotuliukas.gif NA DAR GALIMA NULĖPAUSES IR NE PASKIRSTYT. Niekada niekas veislių nesivaikė ir visais laikais ta mėsa buvo gera.Kiekviena šeima auginasi tokias kokias mėgsta. Žemaičiams reikia daug lašinių tai ir šeria iki 300 kg. kur lašinys 10 cm. Kam lašiniai ne prie širdies - augina liesas ir skerdžia 120 kg.
kai šeria fermose - tai siekia su kuo mažiau išlaidų pasiekt didesnę mėsos išeigą - vo ir atsiranda mokslas, skaičiavimai, bandymai, veislių išvedinėjimai. kad kuo mažiau sušert - ir kuo daugiau gaut mėsos.
Jūs manęs neįtikinot. tas atvejis su lašiniais - tikrai ne pašaro išdava.
Atsakyti
Ko cia gincytis: jei lasinius uzpyle siltu dar surimu, kad greiciau isisuretu, tai ar rukymas karstas, ar saltas-lasiniai kaip guma bus irnesakyk.gif
Tevai yra toki "promacha" padare. Isvire suryma, isnese atvesti, pilnai neatvesino, kliuktelejo ant lasiniu ir palendricu doh.gif Tai kur teko jau praveses surymas, tai ten tos pacios kiaules lasiniai graziai pjaustesi, standziai, kur kliuvo karstas, tiek lasiniai guminiai, tiek palendricos kaip "kramtoske".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 08 lapkričio 2010 - 17:31
agotukas6, man tenka šerti kiaules ir aš žinau ką kalbu cool.gif

Mokslas mokslu, bet tik jo dėka dabar valgote normalesnį karbonadą, o ne tris sm ruoželį raumens ir 10 cm lašinio su oda cool.gif Parodyk man kas valgė landraso ir lietuviškos baltosios hibridinės kiaulės nugarinę prieš 30 metų. Nebuvo tokio. Taip kad nereikia svaigt cool.gif
Atsakyti
Neisizeiskit, nematau prasmes gincytis del to kokia ta kiaule gera kokia ne. Kam reikia daugiau lasiniu tokias ir augina, kam reikia raumens daugiau, tokius parselius ir perka - jei neapgauna aisku kokiam turguj.

Šiaip jei tenka šerti tuos gyvulius - spaudžiu dešinę, bo tikrai nedaug kas daro tai. Vadinas jei šeriat tai ir valgot ekologišką mėsytę, o apie tai šioje temoje ir kalbam. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agotukas6 @ 2010 11 09, 11:42)
Šiaip jei tenka šerti tuos gyvulius - spaudžiu dešinę, bo tikrai nedaug kas daro tai. Vadinas jei šeriat tai ir valgot ekologišką mėsytę, o apie tai šioje temoje ir kalbam. thumbup.gif

Daro daro... Kaip tu galvoji, iš kur visi miesčionys kiaulių mėsos gauna cool.gif

Deja, esu kitoje barikadų pusėje, bet tai nereiškia, kad visiškai praradusi žmoniškumą kaip Grinevičiūtė bando pavaizduoti ir kad man nerūpi ką valgom. Dar ir kaip rūpi. Tik kartais labai juokingi kuriami baubai ten, kur jų iš tikrųjų nėra, sveiko proto praradimas, kai neatkreipiamas dėmesys ten, kur iš tikrųjų reiktų...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 11 09, 10:52)
Deja, esu kitoje barikadų pusėje, bet tai nereiškia, kad visiškai praradusi žmoniškumą kaip Grinevičiūtė bando pavaizduoti ir kad man nerūpi ką valgom. Dar ir kaip rūpi. Tik kartais labai juokingi kuriami baubai ten, kur jų iš tikrųjų nėra, sveiko proto praradimas, kai neatkreipiamas dėmesys ten, kur iš tikrųjų reiktų...


O kur tą dėmesį reikėtų atkreipt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 11 09, 11:43)
O kur tą dėmesį reikėtų atkreipt? unsure.gif


Aga, ir man labai aktualu, į ką reikėtų atkreipt dėmesį? Būkit geri, pasidalinkit patirtim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiminge @ 2010 02 15, 21:12)
Produktai, kuriu negalima valgyti:
Tai:

Čipsai,

„Gallina blanca" buljonai,

Majonezas plastikiniuose indeliuose (actas ardo plastmasę, jis plauna iš jos dioksinus - kancerogenus).

Negalima valgyti rūkyto sūrio.
Negalima valgyti lydyto sūrelio - jis netirpsta mūsų organizmuose. Į sūrelių mases deda dažiklius, kildymo miltelius.

Geriau imti natūralią varškę ir dėti į ją tai, kas patinka.

Jei į prieskonius įdėti dirbtiniai komponentai, tokie, kaip natrio gliukomatas (E621), dėti į maistą tokių prieskonių negalima.

Į pomidorų sultis deda kenksmingą putų malšintoją.

Šokolade yra argininas. Tai už orgazmą atsakinga rūgštis. Ir, jei valgyti daug šokolado, atsiranda priklausomybė, ir nuosavas argininas nebegaminamas. Tačiau tai nereiškia, jog visiškai negalima valgyti šokolado.

Jei į šokoladą įdėtas cukrus, pienas ir kakava, tuomet jį galima valgyti.

O jei ten dar ir maistiniai koncentratai - nėra prasmės jį valgyti.

Greito paruošimo sriubos, tirpi kava, sultys, sulčių nektaras, koncentratai iš pakelių - tai tie produktai, kurių niekada negalima valgyti ir gerti.

Pienas gali būti antiseptinėje pakuotėje, tai reiškia, jog į tokią pakuotę yra įdėti antibiotikai arba dimeksidas. Pienas, esantis tokioje pakuotėje įtraukia į save visą antiseptiką.

Analogiškai ir sultys.

„McDonald‘s" firma sukūrė tokį antioksidantą, kuris neleidžia tamsėti bulvėms ir jas galima laikyti 4 mėnesius. Ir šios firmos darbuotojai priversti pasirašyti sutartį apie šio fakto neviešinimą. Skirtumas tarp greito ir negreito maisto yra tas, jog greito maitinimo firmos maistą ruošia iš anksto, o tam, kad jis negestų naudojami konservantai.

Troškulį skatinantys gėrimai (Coca cola, Sprite, Fanta ir tt) savyje turi kofeino grupės medžiagų, turinčių narkotinį poveikį. Ir tuos gėrimus geria vaikai... Normalus žmogus to negeria ir nevalgo.

Į džiūvėsėlius dedama E621, todėl kad sūdyti brangiau...

Kukurūzų gamybai naudojama 140 laipsniu temperatūra, bet tokioje temperatūroje dega cukrus, ir gaunasi negražu, bei neskanu. Todėl dedamas ciklomatas, o tai kancerogenas. O kukurūzus valgo vaikai...

Natūralūs antiseptikai - svogūnas ir česnakas, visa kita - chemija.

„Nestle", „Knorr", „Mars", „Snikers", ... - geninė inžinerija. Šią informaciją galima gauti internete, „Greenpeace" saite, vaikiškos mitybos puslapyje...

Stebėkite, ką valgote Jūs patys, Jūsų vaikai, Jūsų artimieji.

Kaip sako liaudies patarlė - "Duobę sau kasame šakute ir šaukštu, ligą randame lėkštės dugne..."

Ir dar kuo maziau kosmetikos tuo geriau wink.gif

Dimeksidas nelabai tuo tikiu smile.gif nes tada ir produktas atsiduotų česnakais. Šitas skystis naudojamas kompresams, esant patempimams ir sumušimams
Atsakyti
O gal žinote, norint nustatyti nitratų kiekį morkose su testu, kokiu santykiu reikėtų atskiesti morkų sultis vandeniu? Ir kažink kaip su moliūgais, cukinijom, ar jų sultis irgi reikėtų skiesti prieš matuojant? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lydekaite @ 2010 11 23, 13:50)
O gal žinote, norint nustatyti nitratų kiekį morkose su testu, kokiu santykiu reikėtų atskiesti morkų sultis vandeniu? Ir kažink kaip su moliūgais, cukinijom, ar jų sultis irgi reikėtų skiesti prieš matuojant?  ax.gif


O instrukcijoj nerašo? Kur pirkot testą ir kiek kainavo? Įdomūs rezultatai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 11 23, 13:59)
O instrukcijoj nerašo? Kur pirkot testą ir kiek kainavo? Įdomūs rezultatai  ax.gif


Nerašo, ten yra tik spalvinė skalė su nitratų kiekiais. Pagal juostelėj atsiradusią spalvą, galima spręsti apie esantį nitratų kiekį vandeny ar daržovėse. Girdėjau, kad morkos sultis reikia praskiesti, nes gali gautis spalva ne dėl nitratų, bet dėl morkose esančio pigmento. Tik nepamenu, kokiu santykiu skiesti...
Testus pirkau sėklų parduotuvėj "Žalia stotelė" Kaune, pakuotė kainavo 5 Lt, joje 2 testų juostelės.
Vandentiekio vandeny, savuose obuoliuose, pomidoruose, turgely pirktose bulvėse ir kopūste nitratų nerasta. O cukinijoj ir moliūge maksimalus nitratų kiekis (užraudo pačia tamsiausia spalva). doh.gif Keista, nes augintos pas savus žmones, kurie netręšia, žino, kad valgys vaikai... Gal šios daržovės linkusios susirinkti visus nitratus?... Reiks pabandyti, kas gausis su turgely pirkta cukinija... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lydekaite: 23 lapkričio 2010 - 17:54
na,visu darzoviu neistirsit..
Atsakyti