Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų kursai Kaune

QUOTE(Milledi* @ 2014 03 17, 12:20)
Ar yra  nestuke.gif, lankančių paskaitėles "Mažylyje"? ax.gif
Galvoju nuo ketvirtadienio pradėti lankyti. Šiandien pasiskambinau, tai pasirodo, kad ir be siuntimo paskaitos bus nemokamos bigsmile.gif



o kokios ten paskaitėlės?
Atsakyti
QUOTE(limen @ 2014 03 17, 13:36)
o kokios ten paskaitėlės?

Kai skambinau, tai minėjo, kad bus 7 paskaitėlės (jei gerai išgirdau) po 2 valandas. Jos bus nuo 10 iki 12 val. kiekvieną dieną. Paskaitos apims ir kūdikio priežiūrą, ir pasiruošimą gimdymui. Pirmą kartą einant reikia atvykti nuo 9 iki 9:30 val, kad užregistruotų smile.gif su savimi turėti nėščiosios kortelę ir siuntimą (jei tokį turit).
Atsakyti
Sveikos,
aš jau irgi pradedu domėtis pamokėlėmis, nors dar tik pirmasis trimestras. Bet tikiu, kad informacija nepakenks 4u.gif O mažylyje gali iš bet kurios klinikos eiti kursų lankyti ir jie visiems nemokami? Taip pat, gal yra koks nustatytas terminas, nuo kurio mėnesio nėštukės yra priimamos?
Man labai gaila, akd viskas vyksta dienos metu, nes labai norisi su vyru eiti, bent jau į kai kurias temas.... na reiks pasidomėti pamokėlėmis, apie kurias buvo rašyta ankstesnėse žinutėse, ypač įdomu pasidarė dėl pamokėlės apie patį gimdymą smile.gif
Atsakyti
upsy_daisy - ten galima eiti bet kuriuo nėštumo laikotarpiu, nėra jokių apribojimų. yra ateinančių ir paskutines dienas skaičiuojančių iki gimdymo, ir vos keliolikos savaičių mirksiukas.gif jei eisi nuo 10 iki 12 val, tai tos paskaitėlės yra nemokamos.
Dar yra mokami kursai apie gimdymą šeštadieniais: http://www.gimdymona...tments.php?id=6 Čia gali atsivesti vyrą mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Milledi* @ 2014 03 26, 09:21)
upsy_daisy - ten galima eiti bet kuriuo nėštumo laikotarpiu, nėra jokių apribojimų. yra ateinančių ir paskutines dienas skaičiuojančių iki gimdymo, ir vos keliolikos savaičių mirksiukas.gif jei eisi nuo 10 iki 12 val, tai tos paskaitėlės yra nemokamos.
Dar yra mokami kursai apie gimdymą šeštadieniais: http://www.gimdymona...tments.php?id=6  Čia gali atsivesti vyrą mirksiukas.gif

Ačiū labai, būtinai pasidomėsiu ir nueisiu 4u.gif
Atsakyti

 ! 
Skelbimams skirta "Skelbimų lenta"! http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=176
Atsakyti
Sveikutes nestuke.gif ,
As dar visai sviezia supermamose (kazkada senai turejau profiliuka, bet poto atitrukau is sio pasaulio).. blush2.gif
O dabar ir mes laukiam maziuko, tai manau kad smagu pasidalinti patirtimi su jumis smile.gif
Prisiskaiciau apie paskaiteles, tai jau uzsiregistravau i zindymo kursus Pradziu pradzioj smile.gif

O kaip del Mazylio, kas siuo metu ten lankosi is jusu nemokamose paskaitose (nuo 10h iki 12h), ar vertos demesio? smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ir busimos mamytes.
Lankiau kursus Mazylyje.. pamokeles veda malonios akušeres, galima pasisemti ziniu apie gimdyma ir vaikucio prieziura. o jei kas planuoja ir gimdyti ten- tai galima per kursus "susidraugauti" su aplinka, dirbanciu personalu ir po gimdyklas pasidairyti. Deja ten išgirsta informacija apie zindyma nebuvau patenkinta (ir netikekit viskuo ka ten isgirsit!) smile.gif. Lankiau Pradziu pradzios zindymo kursus pas lektore Rasa Siudikiene, tai turejau su kuo palyginti informacija. Labai dziaugiuosi kad siuos kursus lankem su vyru. pirma menesi turejau skausmingu bedeliu, todel vyro palaikymas buvo aukso vertes. taip pat noriu padekoti Rasai, i kuria galejau drasiai kreiptis ir gavau daug patarimu kaip spresti esama situacija.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
as jau gera menesi supuoju savo mazaji berniuka. Ir maitinu savo pienuku. Esu labai labai del to laiminga. Visada maniau, kad zindymas- tai paprastas ir visiskai rupesciu nekeliantis naturalus procesas.
Taciau, kadangi esu labai zingeidi, dar budama nescia lankiau zindymo kursus pas Rasa Siudikiene (http://mamospienas.lt/zindymo-kursai-kaune/)
Esu begalo laiminga del lankytu kursu ir igytu ziniu, nes jei ne tai, tikriausiai siandien nezindyciau mazylio. Pradzia buvo begalo sunki ir jau norejau viska mesti, taciau deka to, kad turejau sukaupusi daug ziniu, sugebejau su viskuo susidoroti. O ir galimybe nuolat konsultuotis su Rasa buvo neikainuojama.
Labai visoms rekomenduoju pasiruosti zindymui. Del saves ir del mazylio.

Ieva
Atsakyti
Sveikos nestukes, lankiau ir as paskaiteles, tad nusprendziau pasidalint ispudziais.
Pirmiausiai apsilankem Siaures Seimos klinikoje organizuojamose nesciuju kursuose, kuriuos veda gyd Kirijenko.
Apie siuos kursus suzinojau is supermamos ir pasirinkom del to, kad pirmiausiai buvo vien geri atsiliepimai, o visu antra ir svarbiausiai, vyko nuo 18val, t.y. galejo tas paskaiteles lankyt ir mano vyras. Net rekomenduociau tas paskaiteles lankyt poromis.
Sitame forume skaiciau, kad i pirma paskaitele neverta eiti, bet galiu pasakyt, kad ne tik kad verta, bet ir butina apsilankyt visose keturiose paskaitelese.
Uzsiemimo metu dalyvauja tik penkios poros, tai jauciasi indvidualumas ir isklausymas. Gydytojas viska isdesto sklandziai, puikiai, su pavyzdziais ir taip nuosirdziai, kad suplanuotos dvi valandos prasitesdavo iki triju, o tu to net nepastebedavai. Be to, vienas uzsiemimas vyksta indvidualiai su kiekviena pora, praktinis gimdymas smile.gif Vis svarsciau kas tai, tai galiu pasakyt, kad bandoma supazindinti su tuom kas vyks gimdymo metu ir kokiu budu vyrai galetu palengvinti skausmus gimdymo metu. Aisku, tai ne tas pats kas tikras gimdymas, bet man patiko.
Zinoma, sios paskaiteles mokamos, is viso 119lt. Bet tikrai vertos savo pinigu ir nepagaileciau dar daugiau smile.gif Likom suzaveta. Dar ilgai apie tuos kursus pasakojau kitoms biggrin.gif
Kadangi dar buvo laiko ir noro, tad gydytojos paprasiau, kad israsytu siuntima i Mazylio gimd. namuose vykstancius nesciuju kursus. Kadangi cia ir planuoju gimdyt, tai labai norejau suzinoti kaip ten mastoma ir kaip atrodo gimdyklos.
Kursas 7d., vyksta po dvi valandas. Gan idomios ir informatyvios. Dideliu priestaravimu tarp Kirijenko ir siu kursu nepastebejau. Tik vieni viena issamiau pasakoja, kiti kitka.
Labiausiai patiko tai, kad vos ne kiekviena kart pamatuodavo spaudima, pasiteiraudavo del sveikatos ir jei kas neramina, tai visad salia budavo gydytojas, kuris apziuredavo ar atsakydavo i rupimus klausimus. Tai dziaugiausi uz parodyta rupesti wink.gif
Tad apibendrinant, galiu pasakyt, kad nesciuju paskaiteles ne tik verta, bet ir butina isklausyt!
Atsakyti
Sveikos, būsimos mamytės smile.gif Jau baigiasi antras mėnuo, kai turiu savo mažylį, tad norėčiau pasidalinti savo patirtimi, kas buvo naudinga, gal kam pravers smile.gif

Visų pirma apsilankiau Sveiko mažylio paskaitoje. Joje buvo pasakojama apie kūdikio priežiūrą pirmojo mėnesio metu (kaip prižiūrėti bambutę, valyti akis, ausis, maudyti, kada kokiais kremais tepti/vaistus naudoti, kokia turi būti vandens/oro temperatūra ir pan.). Paskaitoje minimi konkretūs skaičiai, pavadinimai, todėl geriau turėti, ant ko užsirašyti smile.gif Po paskaitos atrodė, kad visa informacija labai naudinga, kadangi iki tol nebuvau niekuo domėjusis. Realiai dalį šios informacijos vėliau gavau GN (KMUK), o apie dalį dalykų skirtingi šaltiniai pateikia skirtingas nuomones. Tad paskaitą aplankyti verta, ji nemokama, tačiau nereikia viskuo aklai tikėti, kuo sako smile.gif

Tuomet su vyru lankėme Kirijenko paskaitas. Paskaitos buvo įdomios. Apie informacijos pritaikymą praktikoje:
- paskaita apie bendravimą su negimusiu kūdikiu ir fizinius pratimus, ar pravertė, nežinau smile.gif Pratimus dariau kelis mėnesius kasdien, tai nežinau, kaip būčiau jautusis be jų, tačiau iki paskutinių dienų neturėjau problemų su balansu, kojų netraukė mėšlungis, netino, gerai miegojau. Gimdymo metu vis dėlto prireikė kirpimo, bet po gimdymo kokią savaitę tik buvo sunkiau sėdėti.
- paskaita ir praktika apie gimdymą buvo naudingos gimdymo metu. Gal tik paskaitoje labai akcentuojamas visiškai natūralus gimdymas, tai vėliau sunku buvo psichologiškai leisti gimdymą skatinti,
- paskaita apie žindymą, vaiko priežiūrą ir santykius po gimdymo buvo naudinga, nors dalis informacijos persidengė (ir ne viskas sutapo) su sveiko mažylio ir KMUK pateikta informacija. Beje, iki jos negalvojau apie žindymą, bet kažkaip paskatino daugiau šia tema pasidomėti.

Galiausiai nuėjau į 6 paskaitas apie žindymą. Manau, kad jos buvo naudingos ir jas lankyti verta: išvengiau nugraužtų spenelių, neprireikė jokių tepalų, kompresų, antspenių, ir nematuoju, kiek 'turiu pieno' smile.gif. KMUK buvau virš savaitės, ir nors čia gaudinėjau daug informacijos apie žindymą, tačiau kiekviena darbuotoja kalbėdavo vis kitaip blink.gif Pvz., viena pažiūri, sako, pas tave beveik nėra pieno, kita - kad viskas labai gerai; viena sugirdo pieną iš taurelės, kita sako, kad iš taurelės vaikas įpras, kad jam į burną maistas pats patenka, todėl geriau iš buteliuko, ir pan...
Atsakyti
Sveikos būsimos ir esamos mamytės,
Aš taip pat noriu pasidalinti savo patirtimi ir nuomone apie kursus. Aš pasirinkau žindymo kursus, kuriuos veda Rasa Siudikienė (www.mamospienas.lt) ir tikrai nenusivyliau. Informacija, kuri pateikiama kursų metu yra pagrįsta moksliniais tyrimais, pateikiama ne tik teorinė medžiaga, bet rodoma video medžiaga, žindymo pozas rodė praktiškai ant lėlyčių. Kursai vyko Krikščioniškuose gimdymo namuose, taigi ir atvažiuoti ir palikti mašiną buvo Akropio aikštelėje patogu. Kiekviena paskaita truko apie 2 val, taigi ir nusėdėti nebuvo sunku.
Bet labiausiai man pravertė tai, kad galėjau kreiptis į Rasą po gimdymo. Mano žindymo pradžia buvo nelengva, todėl Rasos patarimai buvo labai naudingi.

Visoms patarčiau nueiti į žindymo kursus, nes net ir žinant teoriškai, praktiškai įgyvendinti sunku, o jei dar nebūtų ir teorinių žinių tuomet žindymas gali tapti tikrai sunkiu išbandymu.
Sėkmės visoms būsimoms mamytėms smile.gif
Atsakyti