Įkraunama...
Įkraunama...

Namo statybos ir įrengimas

user posted image
Atsakyti
Va būtent man tokių ir reikia bigsmile.gif , gal nuoroda galima kokią ax.gif , ar gamintoją paminėkit rolleyes.gif



Kad gamintoju ar nuorodu nezinau nes mums durininkas pasiule ir rupintis nereik...
Atsakyti

Yogurtas,2010 02 11, 14:31 klausia:
Situacija tokia, kad su statybom neturėjau jokio reikalo, dabar prireikė ir ryju informaciją kaip ir iš kur galiu, kad kas gali patart ką pasirinkt tokioje situacijoje.
Yra tik dėžutė su stogu ir kapitalinės sienos pertvarų kol kas jokių. Paklota kanalizacija ir išlietos juodgrindės. Planuoju grindinį šildymą, bet iki to visi rašo ir sako, kad reikia sienas turėt ir nutinkuotas, tai man visai konfūzas, ten tiesiog erdvės jas reikia suskirstyt , o juo labaiu kur bus vonia, tualetas skalbykla, virtuvė noriu, kad sienos būtų ne popierinės, o iš mūro, kad nebūtų problemų su drėgme ir plytelių klijavimu.
Kaip suprantu, kad išmūryti pertvarą reikia pamatų, o jų ten nėra, negi tik išeitis gipso plokštės, be to bus sudėtinga įrenginėt termosiūles grindyse, kai sienos tik brėžiniuose. Žodžiu, jei ką supratote iš mano monologo patarkite jei kas esate susidūrę su panašia situacija.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 02 12, 09:54)
Kaip suprantu, kad išmūryti pertvarą reikia pamatų, o jų ten nėra, negi tik išeitis gipso plokštės, be to bus sudėtinga įrenginėt termosiūles grindyse, kai sienos tik brėžiniuose. Žodžiu, jei ką supratote iš mano monologo patarkite jei kas esate susidūrę su panašia situacija.


matau niekas iš vyrijos jums nepataria. pabandysiu iš serijos "kažkokia bobutė sakė" biggrin.gif iš tikro tai čia forume skaičiau, kad po plytinėm nenešančio pertvarom dėl visa ko prieš pilant juodgrindespastato keleta statybinių blokelių,o liejant juodgrindes virš tų blokelių (po būsima siena) pakloja pora armatūros strypų. Jūsų atveju taip jau nepadarysi. Gal užtektų susimūryti bent dvi pirmas eiles Dėl temperatūrinių siūlių. Jas armuoti rišti su lauko sienom... g.gif Pasitarkit su statybinikais dar.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 02 12, 11:12)
matau niekas iš vyrijos jums nepataria. pabandysiu iš serijos "kažkokia bobutė sakė" biggrin.gif iš tikro tai čia forume skaičiau, kad po plytinėm nenešančio pertvarom dėl visa ko prieš pilant juodgrindespastato keleta statybinių blokelių,o liejant juodgrindes virš tų blokelių (po būsima siena) pakloja pora armatūros strypų. Jūsų atveju taip jau nepadarysi. Gal užtektų susimūryti bent dvi pirmas eiles Dėl temperatūrinių siūlių. Jas armuoti rišti su lauko sienom...  g.gif Pasitarkit su statybinikais dar.

ačiū ir už tiek. Nes mano profesija toli nuo plytų ir cemento, kiek remontus bute dariau tiek ir nusimanau. Vat ir suku galvą jei pamūrysi ant išlietų pralinks, nors ir lengvas pasirinkt pertvaras kokius tuščiavidūrius blokelius. Žinoma galima su statybininkais pasitart, bet tarp jų pasitaiko visokių "teoretikų", kad tik pinigus paimt ir darbo būt mažiau. Galima kast pamatus ardant juodgrindes, kiti jau siūlo ant jų formuot pamatukus įliejant armatūros karkasą.
Atsakyti
apie pamatuką su karkasu ir aš pagalvojau, bet ar to paties nesigaus pirmas plytų eiles suarmavus, pasidomėkit.
Atsakyti
Kas nors panašaus į tai?
http://www.kreisel.l...ini_blokeli_m_r
tik man šiek tiek abejonių kelia juoggrindžių tvirtumas, kadangi supratimo neturiu kaip jos ten įrengtos mat tokį jau tą namą pirkau.
Atsakyti
Na aš tai tikrai maža patarėja biggrin.gif ten tikriausiai rodo kaip dvi sienos tarpusavyje rišasi. o dar deda (bet gal čia tik lauko sienoms) armatūros tinklelius ant skiedinio per visą eilę... bandykit rinktis lengvesnius blokelius...
Atsakyti
žvilgelėkit čia - pateikiama nemažai patarimų statybos, apdailos darbų temomis:
www.nuopamatu.lt
Papildyta:
beje, dėl grindų šildymo:

mes irgi name turime įsirengę jį - labai malonus dalykas, tačiau yra minusų. Pirmiausia, grindinis šildymas skirtas pastoviai šildyti - palaikyti nuolatinę temperatūrą kambariuose. Taigi nepareguliuosit, jei darbo metu norėsit, kad būtų mažiau, o grįžus aukštesnė temperatūra. Techniškai, žinoma, tas daroma, tačiau realiai reguliuojant yra labai ilgas įšilimo laikas (kaip ir atvėsimo). Be to, grindų šildymas yra tikra prabanga - ko gero 50proc. daugiau kainuuoja dujomis šildyti grindis nei radiatorius (šitie nuostoliai atsiranda dėl šildymo inercijos - kai galėtų būti namie ir vėsiau, o vis tiek pastoviai šildo). Nu vienu žodžiu, mes dabar jo nenaudojame - šiam laikotarpiui pasidarė tiesiog per brangu.
Atsakyti
Dėl inercijos čia jau perlenkėt. Žinoma jei nėra automatinio reguliavimo tuomet - vargelis, bet su automatiniu reguliavimu nematau čia jokios problemos. Kiek inercija 2-3 val tuomet jau 4val ryto galima sumažint arba mažint palaipsniui iki užduotos temperatūros, o po pietų jei grįžtate apie 6val vakaro programa pradės kelti temperatūrą nuo kokios 4val. Taigi gaunasi tas pats 12 val intervalas.
Čia mūsų tautiečio kurinys http://jonis.eu/PID.html rimtas vyras ir rimtas produktas įvertinimus už savo darbus yra gavęs parodose, bei LTV neseniai apie jį rodė. Na čia pareklamavau - nepykit. Tiesiog apie jį žinau gana daug nors mus ir skiria per 200km bet žmonės tik geru mini.
Atsakyti
Gal kas pades...Ar yra kas nors dares duso kabinos padekla patys t.y. klyjavo ar tai mozaika ar tai plytelem... rolleyes.gif Labai idomu butu nuomone isgirsti ir ar labai sunku ta padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 02 14, 21:20)
Gal kas pades...Ar yra kas nors dares duso kabinos padekla patys t.y. klyjavo ar tai mozaika ar tai plytelem... rolleyes.gif Labai idomu butu nuomone isgirsti ir ar labai sunku ta padaryti g.gif


Laba, tai darem tai gal kokius 5 kart ir puikia gavosi.
Visu pirma reikia, toje vietoje ismuryti kelis blokelius, kad butu bordiuras,tada reikia visa vidu istepti betonkontaktu, tada padaryti hidroizoliaciaja-jai nepagaileti lituku nes nuo jos priklausys ar uzliesite kaimyna, ar save, bet ja reikia gerai istampyti utinai gerai istepti nes jei atsiras nelygumaitada plyteles bus sunkiau klijuoti. ir toliau klijuoti plytelemis suformuojant nuolydi, kd butu lengviau patarciau klijuoti grindis is plyteliu10x10, ar mozaikos, jei desite dideles plyteles jas pripjaunant reika kad meistrai ypatingai gerai nuslifuotu briaunas, neskitaip galite susipjaustyti kojas.sekmes
Atsakyti