Įkraunama...
Įkraunama...

Esu graži!

user posted image

Sužinojai kokią nors grožio paslaptį?
Atradai kokią nors puikią priemonę?
Išmokai ko nors naujo ir nori patarti kitoms?
Pamatei kažką labai gražaus ir nori pasidalinti?
Nori ko nors kitų paklausti?


Manikiūras, pedikiūras, kosmetika, šukuosenos, makiažas, etc..

Viskas čia į temą thumbup.gif

Kuo ši tema bus unikali? Tuo, kad čia neplepėsime 50psl apie tą patį dalyką - visko čia bus po truputį smile.gif išbandžiau naują priemonę nagams, pasidalinau; draugė išbandė nerealų šampūną plaukams, - papasakojau, ir t.t. rolleyes.gif
Kodėl tai patogu? Nes mums, moterims, rūpi ir gražūs plaukai, ir gražūs kūnas, ir nagai, ir makiažas.. Ir bus lengviau viską rasti vienoje temoje drinks_cheers.gif


Ačiū Kaktusei už praeitos temos pirmą žinutę biggrin.gif 4u.gif
Sena tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Honey: 12 vasario 2010 - 14:24
Peržvelgiau internete naujas kolekcijas dekoratyvinės kosmetikos, tai tiek grožybių prisižiūrėjau bigsmile.gif
Gal kas jau turi planų kažką iš naujienų įsigyti? o gal jau ir įsigijo? blush2.gif
Atsakyti
Paraginta kitoje temoje ateinu cia brukstelt keleta patarimu, kaip tureti svaria oda.

Rasysiu taip, kaip mane mama moke, kaip as dukra dabar mokau, ir kas tikrai pasiteisino.

Pradziai keturi esminiai principai, visa ko pagrindas. Cia bus nuobodzioji dalis. O paskui jau atskiros priemones.

Pirma, nuo paauglystes reikia ismokyti mergaites sekti savo oda. Mano mergickai greit 13, bet jau pries pora metu jai pradejau plauti smegenus ta tema. Rezultate- oda svarute (visoje klaseje tik dvi mergaites nespoguotos... verysad.gif ), o syki pradeje kilti bjaurybes nugaleti. Kalbeti apie odos prieziura dar tada, kai problemu dar nera, o ne kai jau reikia sunkiosios artilerijos.

Antra, jokios chemijos. Visokie "poru neuzkemsantys" kremukai- yra mitas. Yra oda, yra pora - kaip kanaliukas laisvas i gilesnius sluoksnius. Jei ant jo kazka tepsit- jis uzsidarys. Taip, pavirsiuje sumazins uzdegimini vaizda kuriam laikui, bet tikrojo gilaus uzdegimo neisgydys. Reklama visagale, bet logika dar galingesne. biggrin.gif Tai palikim reklamai tuos stebuklingus kremukus pries spuogus.Aisku, iskilus spuogui, procesa galima pagreitinti visokiom dziovinanciom priemonem (bet ar to reikia- geriau tegul oda pati susitvarko, kad paskui neiprastu tinginiauti, na, nebent ekstra atveju- reikia gerai atrodyti kokioje sventeje, bet ilgalaikej perspektyvoj- nieko gero tie dziovintojai paauglei). Reikia ismokti jausti savo odos poreikius, o ne teplioti ja kremais nuo keliolikos metu ir tiketis stebuklo. Vienintele paauglei reikalinga odos priemone (be vandens)- dezinfekantas. Bet tam tinka ir spirituku ar Octenisept papurkstas vatos pagaliukas, ar arbatmedzio aliejukas (bet ju reikia tik kai odos pavirsius pazeistas). Ir jokiu spaudymu!

Trecia- metodiskumas, nuoseklumas. Cia kaip sporte- apsileisi, viskas keliaus suniui ant uodegos.

Ketvirta- ziureti mityba! Nieko negalim padaryti su hormonais, uztat galim sveist visus cipsus i siuksliadeze. Paauglysteje- jokiu cipsu. Braukti is meniu lauk visokius cipsus, kolas ir visus riebius produktus.

Principai paprasti, bet ju laikytis reikia nuosekliai, kasdien.

O dabar apie atskiras priemones.

Mano mylima priemone, kuria perdaviau dukrai- kontrastinis veido plovimas. POras reikia "patreniruoti", kad jos atsivertu ir uzsivertu. Tam paimi dubeni salto vandens ir is ciaupo paleidi silta (labai kontrastingo vandens tai nereikia, nes oda sugadinsit, nereikia ledo saltumo ir verdancio vandens, tiesiog aiskiai kontrastuojancio). Ir pakaitom plauni veida. Saujom. Kokias dvi silto- dvi salto. Pagrindine taisykle: tokie vandens keitimai turi vykti tiek kartu, kiek mergickai metu. biggrin.gif Giliai moksline taisykle doh.gif , bet nieko negaliu padaryt- tokia jau yra.

Jei mergaitei 10 m.- desimt keitimu, jei 18- 18. Kai odos problemu nera- pakanka tik vakare, kai ima matytis pradzia problemeliu- ryte ir vakare, ir diena, jei oda, jei reikia.

Taip daryti, kol baigiasi paauglystes problemos, padidejes odos riebalavimasis. Veliau kontrastingam prausimuisi pakanka tik simboliskai kokiu 5 keitimu. Zodziu, bunant 65 m. nereikes vonioj dvi valandas veido plauti.

Zinau, kad skamba keistai, bet veikia.

Na, apie kitas priemones kita karta, nes taip jau parasiau ilgiausia pasaulyje posta (tik todel, kad buvau prisizadejus parasyti sioje temoje apie tai). unsure.gif
Atsakyti
alfa159, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2010 02 12, 18:13)
Paraginta kitoje temoje ateinu cia brukstelt keleta patarimu, kaip tureti svaria oda.



Jusu budas man tikrai netiks, o ir rasot kad kremu netepti, jus pati ju nenaudojat?
Atsakyti
Skalavimas kontrastingu vandeniu padeda odai likti stangriai (na bent jau mano prosenelė tuo tikėjo) ir dabar prisimenu, kaip vaikas keistai į ją žiūrėdavau, kai šitaip skalaudavo veidą, o po to daužydavo pagurklį (kurio nebuvo), kad neatsirastų biggrin.gif
vandenį parsinešdavo iš šaltinio, ir į jį kartais pildavo dar ramunėlių nuoviro. Kam pastarasis - nežinau.

Tai ką jūs aprašėt, tikrai padeda apsiginti nuo paprastų paaugliškų spuogų. Ir man taip pat atrodo, kad kiekvienos motinos pareiga supažindinti dukra su "gyvenimu", pasidalinti sava patirtimi. Leisti pasidažyti blizgesių ir tušų per gimtadienį ar kokią kitą šventę, kad jaustųsi ypatinga ax.gif O dar svarbiau už higiena yra maitinimosi įpročiai, nes tuos, kuriuos atsinešame iš šeimos labai sunku pakeisti.

Labai smagu, kad pasidalijote savo patirtimi 4u.gif kaip supratau, prisižadėjote parašyti dar vieną postą thumbup.gif

p.s. švaros palaikimas padeda išvengti paprastų spuogų, bet deja yra rimtesnių problemų, tad jei kas žinot kokių "stebuklingų" būdų naikinti rimtesniems spuogams, pasidalinkite. mirksiukas.gif
Atsakyti
alfa159, gerai būtų, jei odos problemos taip paprastai išsprestų kontrastinis veido plovimas ar dezinfekavimas. Iš tikrųjų iš šalies atrodo viskas paprasta ir lengva kalbėti, kai pačios oda buvo ir dabar dukros paauglės oda yra sveika. Tiesiog su genais tai gavot, o ta elementari priežiūra esant linkusiai į problemas odos nesutvarkytų ir mažai įtakotų. Dažnai odos problemų neturintiems žmonėms spuogai atrodo lyg nešvaros, savęs nepriežiūros požymis. Toli gražu. Nueikt į temą apie spuoguotos odos priežiūrą, paskaitysit, kiek merginos, nuo paauglystės kovojančios su spuogais, yra išbandžiusios, kam ryžtasi, pamatysit ir rimtesnių problemų turinčią odą. Tiesiog hormonų disbalansas organizme. Pati paauglystėj neturėjau nei spuogelio, oda buvo graži, nors priežiūra buvo tik būtina, elementari, valgiau ką norėjau ir t.t., bet apie 20-uosius metus ne iš šio, nei iš to pradėjo berti ir pakankamai stipriai. Žinoma, dabar jau visai kitaip, bet vis tiek dar pasitaiko spuogelių, užsikimšusių porų, kad ir kaip prižiūriu odą, įvairias kokybiškas priemones naudoju, lankausi pas kosmetologę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 12 vasario 2010 - 18:00
Su bjaurybem spuogais man padeda Arbatmedzio EA kovoti, naudoju dar neilgai, bet rezultatas akivaizdus, tfu tfu, kad neprisikalbeciau blush2.gif uzsilasinu jo ant pirstu ir tepu ant svarios odos. Taip pat isilasinau po keleta lasu i krema ir prausikli. smile.gif
Atsakyti
Manau, kad čia bobučių pasakos. Kam yra paveldėta, problemos su hormonais, tai jokie kontrastiniai pasiturškimai nepadės. O kam nėra bėdų, tai ir kokia ramunėlių arbata suveiks, o panašu, kad jums taip ir yra. Ištiesų tai didžiausia nesąmonė kokią teko girdėt, pasiturkškime ir visas pasaulis bus be spuogų lotuliukas.gif
Atsakyti
baltoji_jeja, Aš taip pat geresnės priemonės už arbatmedį kol kas neradau thumbup.gif

Victorious, pritariu mirksiukas.gif tos kurios neturėjo problemų nesupras. Panašiai yra ir su viršsvoriu. Tai ką išvardijo alfa159, yra gydimas (priežiūra, kad neatsirastų) paprastiesiems spuogams, na tiems, kurie nuo nešvarumų atsiranda.

Beja alpha159 rašė "Vienintele paauglei reikalinga odos priemone (be vandens)- dezinfekantas. Bet tam tinka ir spirituku ar Octenisept papurkstas vatos pagaliukas"
Su spiritu veidą? blink.gif O nesausina odos labai?
Beje, ką siūlote naudoti, kai oda sausėja? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Argija @ 2010 02 12, 16:53)
Peržvelgiau internete naujas kolekcijas dekoratyvinės kosmetikos, tai tiek grožybių prisižiūrėjau  bigsmile.gif
Gal kas jau turi planų kažką iš naujienų įsigyti? o gal jau ir įsigijo?  blush2.gif


cituoju save lotuliukas.gif labai smalsu, ar tik mane vieną gundo naujos kolekcijos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Argija: 12 vasario 2010 - 18:56
Victorous, bet ar tos su spuogais problemu turincios mergytes dare kontrastines voneles? Ar ziurejo maista? Ne taip- priesokiais, o nuo pat paauglystes pradzios kasdien?

Cia kaip su virssvoriu- tridienes dietos yra nulis, svarbu kasdiene mityba, kokybiskas, neriebus maistas, svorio sekimas.

Taip ir su oda. Dukros klasej beveik 20 mergaiciu. Tai cia kaip suprast- 18 turi genetini polinki i spuogus? O kiek is ju eina i dusa du kartus per diena (kas paauglystej labai svarbu)? Kiek ju veida vandeniu plauna, kaip daznai? ax.gif Aisku, lengviausia nusipirkti koki reklamuojama kremuka ir versti kalte jam veliau, ir dar hormonams... ax.gif

Reikia su mergickom kalbetis. Ir su berniukais, aisku. SM buvo tema "Ar galima pasakyti paauglei dukrai, kad ji stora" (ar pan.). Ji ka- per nakti sustorejo? O kur mama buvo, kai ji vakarais i saldytuva landziojo, kai bandele vietoj obuolio rinkosi, kai kimso del smagumo pre teliko ir su knyga rankose, lekstes nematydama? Reikia ismokyti nebuti storai, ir viskas.

Taip ir su oda. Reikia issiugdyti tokius odos prieziuros igudzius, perduoti juos vaikams, kad jie jaustu diskomforta vien nuo minties, kad siandien "pachalturino" su kuno ar veido higiena.

Siaip jau, mano dukra atsigimus i vyra, ir isvaizda, ir odos tipu. O vyras turejo problemu paauglytej. Kazkada skaiciau dukrai moralus, vyras girdejo. Tai paskui dukra sako: Klausyk mamos, gaila, kad savu laiku manes to nieks nemoke. smile.gif

Tai as toks "cerberis" ta prasme. biggrin.gif Savu laiku bambejau ant mamos uz pamokslavimus, bet veliau supratau pamokslu nauda. Tikiuosi, dukra irgi kazkada supras ir atsiprasys uz bambejimus, kai ryte verciu is lovos ir varau i dusha. lotuliukas.gif Ar daug dvylikameciu mergicku is jos klases eina i dusa rytais pries mokykla? Ranka duodu kirst- vienetai.

Sutinku del vieno- tokiems postams tikrai vieta toje temoje, o ne sioje. doh.gif Gal tikrai geriau ten kraustytis. Nes tos mano priemones tokios basic, arba labai jau buitines.

Argija, i vandeni tinka ir ramuneles, ir lakisius, ir medetkos- ypac, kai jau problemeles prasideda. thumbup.gif Jei nealergiska mergicka. Ir ledukai silpnos arbateles uzsaldyti- labai gerai, tirpsmo vanduo ir t.t. Tik jokios chemijos, nepratinti odos tingeti, neuzglaistineti problemu pavirsiaus, jas tik gilinant.

O siai temai gal kazka apie dekoratyvine kosmetika reiketu parasyti. unsure.gif Pirma, tai ji grieztai tik po 18 gimtadienio. biggrin.gif Vienoj temoj paskaiciau, kad labai graziai sukuosena laiko Paul Mitchell Super Sculpt Styling priemone. Tai atradau ja lookfantastic.com uz kelis svarus. Dar internete atradau nuolaidos koda siai parduotuvei 10 proc.- WEBLOYALTY. Gal kam pravers. 4u.gif As jau laukiu siuntinelio. bigsmile.gif



Papildyta:
QUOTE(Argija @ 2010 02 12, 19:58)
baltoji_jeja, Aš taip pat geresnės priemonės už arbatmedį kol kas neradau  thumbup.gif

Victorious, pritariu  mirksiukas.gif  tos kurios neturėjo problemų nesupras. Panašiai yra ir su viršsvoriu. Tai ką išvardijo alfa159, yra gydimas (priežiūra, kad neatsirastų) paprastiesiems spuogams, na tiems, kurie nuo nešvarumų atsiranda.

Beja alpha159 rašė "Vienintele paauglei reikalinga odos priemone (be vandens)- dezinfekantas. Bet tam tinka ir spirituku ar Octenisept papurkstas vatos pagaliukas"
Su spiritu veidą?  blink.gif  O nesausina odos labai?
Beje, ką siūlote naudoti, kai oda sausėja?  g.gif
Papildyta:
cituoju save  lotuliukas.gif  labai smalsu, ar tik mane vieną gundo naujos kolekcijos  blush2.gif



Argija, oi, ne ne, jokiu budu ne su spiritu veida teplioti. Spirituko gali prireikti, kai oda jau pazeista, spiritas ar tas arbatmedzio aliejus- jie stiprus labai, juos labai atsargiai reikia naudoti, silpnos koncentracijos. Ir tik vieta, kuri buvo pazeista. (sakykim, neislauke mergicka, kol spuogelis susitvarkys, prikiso nagus doh.gif , tai lengvai ta vieta dezinfekuojam- ir viskas).

O del sausumo- kokio amziaus esate? Jei labai jauna ir oda sauseja- tai paprasta- drekinanti kosmetika. Tik rekomenduociau pradeti nuo silpnesniu- nuo pieneliu, lengvu kremuku... Ir as dar kasdien 2 litrus vandens maukiu, saziningai. Na, ir kadangi mano metuku jau ne niolika, tai Biocell kapsules jau geriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 12 vasario 2010 - 19:16
QUOTE(alfa159 @ 2010 02 12, 19:15)
Ir ledukai silpnos arbateles uzsaldyti- labai gerai, tirpsmo vanduo ir t.t.  Tik jokios chemijos, nepratinti odos tingeti, neuzglaistineti problemu pavirsiaus, jas tik gilinant.


kokia protinga moteris 4u.gif Tikrai padeda tie ledukai, tik aš juos iš stiproko nuoviro darausi drinks_cheers.gif
Atsakyti