Įkraunama...
Įkraunama...

Nemėgstu gaminti valgyti !

Noriu prisipažinti, kad labai nemėgstu gaminti valgyti. Kadangi sėdžiu su antru vaiku namuose, o vyras dirba, esu priversta ką nors pagaminti, kad šeima iš bado nemirtų, bet tik tiek. Ir jei gaminu, tai racionas pas mane siauras: keletas sriubų, kotletai, plovas, varškės pakepas, karbonadai. Pyragų, tortų, sausainių visai nekepu, vištos taip pat. Mišraines darau tik per dideles šventes ( daugiausia nusiperku paamintas ). Jei ir gaminu ką, tai stengiuosi apsisukti kuo greičiau, praleisti prie valgio darymo daugiau nei pusvalandį man tikra kančia, fantazijos neužtenka pagaminti ką nors naujo. Dėl to sulaukiu vyro priekaištų, išlaidos maistui dėl pusfabrikačių pirkimo ganėtinai didelės, ką man patartumėte ?
Gal atsiųstumėte kokių lengvų receptų, nereikalaujančių daug laiko ir pastangų ? Kaip priversti save pamėgti gaminti valgyti ?
Patikinu, kad aukščiau išdėstyti faktai yra tikri ir aš tikrai neperdedu. Help! cry.gif
Atsakyti
Manai, kad kitoms prie puodu orgazmas atsiranda? Bent jau man tai tikrai ne. Gal vyras kiek kaltas, kad priekaistauja, tai ir numusa nora. Vienas pazistamas yra pasakes - jei zmonos virtos bulves prisvilo, tai nuo to jos tik saldesnes tapo (cia is kazkokios knygos, bet man istrigo).Bet jei retsykiais pagiria, tai ir noras eksperimentuoti atsiranda.Kiek suprantu, Tavo vaikiukas mazas.Bet gal vyras vistiek galetu isleisti i kokius kulinarinius kursus.Su kitom moteriskem prasiblaskytum, juoda rutina praspalvintum, nauju ideju pasisemtum, o ir noras virti atsirastu.As tokius kursus kai lankiusi, is patyrimo kalbu.Ir is patyrimo sakau zinanti, kaip skaudu buna, kai plusi stengiesi ka pagaminti ir isgirsti pfui...(cia mano sunaitelis taip uzfundija laiks nuo laiko, bet dabar jam sunkus amzius, atleisti tenka).
Atsakyti
Aš tai patarčiau pasiskaitinėti "Kulinarines įdėjas", beveik kiekvienoje temoje yra ir gan sudėtingų patiekalų, užimančių nemažai laiko, bet yra ir visai paprastų, kuriuos manau tikrai pritaikytum savo virtuvėje... ax.gif
Atsakyti
Aš irgi seniau žiauriai nemėgdavau sukiotis prie puodų, ne tai kad nemėgdavau bet šitas užsiėmimas mane tiesiog erzindavo. pati sau ant sumuštinių net sviesto netepdavau, ne todėl kad tingėdavau, o todėl kad manydavau kad tai bereikalingas darbas ir užima l. daug laiko doh.gif .
net nežinau kada persilaužiau, gal kaip ištekėjau. neliko kur dėtis, iš pradžių valgėm pusfabrikačius, nuo kurių jau pačiai bloga darėsi: pica, žemaičių blynai, koldūnai, dar kokie lietiniai, bulvių kukuliai ir vėl pica, žem. blynai...
Didžiausia šventė mano ir mano vyro skrandžiams būdavo kai pietums pasikviesdavo mama. Nu bet kažkaip galvodavau kad nemisim gi visą laiką pusfabrikačiais. Nu ką, kažkaip pradėjau nuo mano manymu lengviausių patiekalų - kepsnių (pamuši mėsytę, palaikai su prieskoniais ir kepi), paskui kažkaip užsimanydavau sudėtingesnių ir kažkaip įsisukau į šitą kulinarinę rutiną. Ypač pamėgau sėdėt virtuvėj kai išėjau į dekretines. Tada ir laiko daugiau terliotis yr ir dar SM atradau Kulinarinį skyrelį, kuriame aibės skanių patiekalų. Galiu teigti, kad nebloga šeimininke patapau naudodamasi šio skyrelio receptais ir patarimais. O vyrui savo nelebai kada įtinku. Padarau ką nors naujo, tai pyksta kad jam atitenka ekspermentinio triušio rolė. Tada pasiūlau šaldytų koldūnų arba žem. blynų, tai burbėdamas sutinka suvalgyti ką padariau.
Prieš kelias dienas nustebau, kai pasiūlė krykštynas švęsti ne kokioje kavinėje o namie, gi sako vistiek skaniai padarysi ir pigiau išeis.
Beje man patinka daryti tik užkandžius ir antrus patiekalus. Tortų ir visokių sausainių nekepu. gal ateis tokia diena, kai kokį pyragą iškepsiu biggrin.gif .
Atsakyti
Ir aš nemėgstu, nu bet kur dingsi. Gerai, dar kad diedas neburba, - kas paduota, tas gerai. Bet už tai vaikai su kaprizais, vienas nori to, kitas ano. Net pyragus būnu priversta kepti. Dėkui SM Kulinariniam skyreliui, radau daug gerų receptų.
Atsakyti
Na ir temelę uzvedėt - thumbup.gif . Šiaip valgyti gaminti moku skaniai, bet kai tai darau jau daugeli metų beveik kiekvieną dieną, tai mane tas darymas baigia užknist. Jau nesinori terliotis su sudėtingais patiekalais, bet tų nesudėtingų ratas (o gal mano fantazija) labai jau mažėja. Žinau, kad nieko dabar negaliu pakeisti - reikia keisti požiūrį, bet vis tiek sukiojimasis virtuvėje mane nervina.
Tai va, išliejau ir aš nuoskaudą, tik kad visai nepalengvėjo cry.gif
Atsakyti
Palietėt skaudžią temą cry.gif Aš nekenčiu virtuvės, kai maniškis išvažiuoja aš kartais užsitepu sumuštinį, bet dažniausiai nieko nevalgau,net jei jo nebūna 2 ar 3 dienas..Nes neturiu motyvacijos vienai sau gamintis o ir šiaip negaliu pernešt gaminimo..Gerai kad maniškis mėgsta gamint, bet po kokių 4 dienų ir jam kantrybė trūksta, tad kad kažkoks valgymas netaptų kivirčų priežastim, prisiverčiu ir aš..Dieve kaip norėčiau uždirbti tiek kad galėčiau pasisamdyti virėją cry.gif cry.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pasidalinima savo patirtimi ir patarimais. Tikrai geras patarimas paskaitineti si kulinarini foruma, galbut sedevru virtuveje nedarysiu, bet nors normaliai valgyti padarysiu.
Siandien kaip tik masciau, kad as net kugelio neikad nekepus blush2.gif , tai kaip tik forume suradau, kaip ji kepti, kad skanus gautusi, na, reiks pabandyti, kazkaip noras atsirado pabandyti, taip skaniai viskas buvo aprasoma...
Na, mano vyras paburba del to, kad kartais nieko po darbo pagaminto nerades turi imti pats kazka gamintis. Jei daugiau pasistengciau, manau, nemurmetu. Tiesiog reikia keisti savo poziuri i valgio gaminima, nes man kartais atrodo, kad tusciai svaistau laika prie puodu...
Atsakyti
QUOTE(argiedre @ 2005 11 23, 23:25)
kazkaip noras atsirado pabandyti, taip skaniai viskas buvo aprasoma...

Taiva būtent kad čia taip skaniai viskas aprašoma, kad net seilė varva.
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2005 11 24, 12:53)
Taiva būtent kad čia taip skaniai viskas aprašoma, kad net seilė varva.



.....arba jei kažkas nepavyksta, gali išsiaiškinti kodėl... O ne taip, kaip kad kulinarinėse knygose - tik receptas gramais, o gavosi kaip reikėjo ar ne - spresk pati ax.gif
Atsakyti
aš buvau tokia beviltiška, kad net makaronų išvirt nemokėjau be instrukcijos, užtat dabar gaminu nuostabiai, net pyragus kepu. ir visko išmokau čia.
Atsakyti
Sveikos, aš kol neištekėjau, į virtuvę nueidavau kad išsivirti kavos, pasidaryti sumuštinį ar atsidaryti salotų indelį (pirktą IKI) biggrin.gif Žodžiu, neturėjau jokio noro kapstytis virtuvėje puse dienos kad pavalgyčiau. O dabar situacija pasikeitė, negaliu pasakyt kad mirštu iš laimės gamindama valgyti, bet kažkaip tai pasidarė visai smagu. O dėl receptų, tai didžiausia krūva jų paimta būtent iš SM. Tai eksperimentuoju ir kol kas visai neblogai gaunasi ax.gif smile.gif
Atsakyti