Įkraunama...
Įkraunama...

Meksikos plikiukai

Nėra už ką smile.gif

Na auginimas auginimui nelygu, viena yra šerti nuo stalo likučiais, kita pirkti specialų pašarą, kalną drabužėlių, guoliukus, žaislus ir visą kitą smulkmę šuniukui smile.gif Vienareikšmiškai atsakyti negalima, tačiau vieną šuniuką laikant aukščiausios kokybės pašaras per daug tikrai nekainuos.

Dėl žalios mėsos, sudaryti pilnavertę mitybą nėra jau taip lengva, RAW maitinimas nėra tiesiog kumpio gabalo numetimas. Aišku, turint pakankamai entuziazmo galima sudarytinėti pilnavertį racioną iš įvairių subproduktų, tačiau, daug lengviau nupirkti subalansuotą aukščiausios rūšies pašarą ir juo šerti be papildomo galvos sukimo. Bet čia jau kiekvieno šeimininko pasirinkimas smile.gif

Odai priežiūra priklauso nuo linijų ir gyvenimo tarpsnio. Paaugliai, ypač patinai, linkę į inkštirus pagrinde sprando srityje, kurie su branda dažniausiai praeina.
Realiai, daugeliu atveju visi tie aliejukai ir paruošimai labiausiai reikalingi parodoms, kad šuns oda geriau atrodytų. Kaip ir žmonėms, patepus kremu ji atrodo sveikesnės, sodresnės spalvos, nors realiai ir taip viskas jai gerai būna smile.gif Kiek teko susidurti, tik vienas patinukas visą paauglystę mus kankino su savo šiurkščia oda, ko tik nebandėm biggrin.gif Bet suėjus kažkur 1,5 metų viskas susitvarkė ir be jokių kremų jau turi švelnią odą smile.gif
Tiesa, dar pats pavasaris yra jautresnis odai tarpsnis, dažniausiai kovo mėnesį xolo pradeda labai intensyviai įdeginėti, dėl ko oda gali išsausėti. Pastebėjus, reiktų patepti ar kremais su kuo mažiau kvapiklių ar daryti pilingo vonią su alyvuogių aliejumi smile.gif

Žiemą vesdami rengiam, nors trumpam išbėgt nesant didelio šalčio gali ir nuogi, tačiau ilgesniam pasivaikščiojimui būtinai reikia šiltai apsirengti smile.gif Dėl kojyčių, vieni tepa specialiu pėdučiu vašku, kiti deda batukus. Parinkus gerus batukus (kad gerai laikytųsi ant kojų), tai labai geras pasirinkimas, apsaugo nuo šalčio ir nuo druskų naudojamų keliams barstyti.
Atsakyti
Laba diena,

QUOTE(Kristina__ @ 2014 11 18, 12:36)
Leslie, sveikinu įsijungus į xolo augintojų gretas  4u.gif Patys tyrime ne vieną xolo su kailiu, tiek gimusius mūsų veislyne, tiek įvežtus iš kitų šalių. Kadangi oficialiai tik nuo šių metų sausio jie buvo įleisti į ringus, taip pat išbrokuojant didelę plaukuotųjų dalį dėl spalvų ir kailio struktūros pakeitimų standartuose, sunku juos sutikti parodose. Tačiau jie sėkmingai dalyvauja ir laimi vis daugiau parodų įvairiose šalyse, Lietuvoje rugsėjo mėnesį mūsų veisimo miniukė Unathi Naglis gavo LT CAC, N ir BOB, įvežtinis standartinis su kailiu gavo taip pat LT CAC, N, BOB smile.gif
Tiesa, teisingai pastebėjote, pas xolo su kailiu neturi būti poplaukio smile.gif O ausytes klijuoti reiktų pradėt kai jos bando keltis, atsiranda tonusas, tuomet palaikius kelias dienas paklijuotas jos ima stovėt ir gan dažnai net nebenusileidžia. Vieni jau ir mėnesio amžiaus būna stovinčiomis ausimis, tačiau 2-3 mėnesių amžiaus jau pats laikas pradėt sekti ir bandyti klijuoti. Pačio proceso video galima rasti youtube įvedus "chinese crested ears taping" (tinka metodai, nes siekiamybė ta pati), yra visokių metodų.

Kristina, ačiū labai už atsakymą 4u.gif


Na va mano mergytė auga, mokosi, labai graži išaugo, smalsi ir meili be galo.
Jau 9 mėnesiai, prasidėjo pirmojo ruja, tai tokia nerami, nedrąsi ir susijaudinusi dabar :-)

Tiesa, jai ausytės taip ir neatsistojo, galiukai liko nulinkę.

Dabar aš galvoju apie tai, kaip toks "defektas" skaitosid didelė problema? Pradėjau galvoti, kad po kokių 2-3 rujos ciklų, būtų gerai suporuoti, kad šuniukų atsivestų, tiesiog dėl sveikatos, (nes toks įspūdis lyg jai protas maišytųsi-nešiojasi žaisliukus į guoliuką apsikabinus miega) ir toks klausimas iškilo, kaip vyruką rasti? :-)
Mano mažutė nebuvus nei paradose, niekur (kažin ar yra prasmės dalyvauti su ausytėm g.gif: ), pati dokumentus turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leslie: 09 vasario 2015 - 15:37
Sveiki, gal nuotraukų mažylės turite? Būtų įdomu pamatyti smile.gif Be to, jei teisingai supratau, turite mūsiškių anūkę biggrin.gif

Na 9 mėnesiai vis dar paauglystės periodas, plius hormoniniai svyravimai dėl rujos irgi daro savo smile.gif
Dėl ausų galiukų nulinkimų, 9 mėnesių vis dar galima bandyti formuoti jas klijuojant ausis, esu girdėjus kaip virš metų amžiaus pastato ausis.

O dėl veisimo ir sveikatos... Iš esmės nėštumas nėra tai ko patelei reikia, anaiptol, tai yra didelis krūvis organizmui visą šuningumo laikotarpį bei kol maitina jauniklius. Kiek teko domėtis, nėra mokslinių įrodymų apie teigiamą poveikį kalės elgesiui ar sveikatai.
Bendrai, kiek suprantu, tas žaisliukų nešiojimas į guolį yra kaip šuniukų imitacija? Toks reiškinys būdingas esant netikram šuningumui, praėjus 2 mėnesiams po rujos, kalė "įsivaizduoja" turinti šuniukus, taip pat atsiranda pienas, kuris gali sukelti didesnę bėdą- pieno liaukų uždegimą. Realiai geriausias vaistas nuo viso šito yra sterilizacija smile.gif Taip gerokai sumažinant piometros riziką vyresniame amžiuje. O ankstyva sterilizacija beveik iki minimumo sumažina ir pieno liaukos vėžio tikimybę.

Veisimas neturi būti grindžiamas ant "kalė nori vaikų" ar "maišosi protas". Tai yra atsakingas procesas glaudžiai susietas su selekcija, kurios metu veisėjas atlieka sveikatos tyrimus, gauna įvertinimus iš kelių veislės specialistų parodose, pats objektyviai įvertina savo kalę pagal savo veislės standarto suvokimą bei atlieka jos kilmės analizę, parenka tinkamą patiną (ne todėl, kad jo pigiausias kergimo mokestis ar šiaip nėra daugiau su kuo, o todėl, kad būtent tokia kombinacija pagerintų turimos kalės savybes, veisėjas turi siekti gauti kuo geresnius palikuonius tiek sveikatos, tiek veislės standartų atitikimo atžvilgiu).
Žinoma, xolo yra labai reta veislė ir tai viską apsunkina, bet labai norint viskas įmanoma. Jau dabar Lietuvoje yra ne vienas negiminingas mini patinas, vien mes praeitais esam atsivežę 2 naujus reproduktorius. Tikiu, kad metų bėgyje bus įvežta ir daugiau smile.gif
O baimės dėl ausų parodose, realiai greičiausiai skirsis tik reikalingų aplankyti parodų skaičius. Neseniai žiūrėjau vienos plikos kalytės gyvenančios Suomijoje parodų rezultatų suvestinę, prametė 8 iš 11 parodų, bet čempioną vis tiek užsidarė biggrin.gif Svarbiausia atkaklumas biggrin.gif
Faktas tas, jei kalytė tikrai tinkama veisimui, teisėjai tai supras ir duos įvertinimus.
Trumpai tariant, pasisakau prieš bedokumenčių neatsakingą dauginimą, palaikau tik veislinį darbą, turintį aiškius tikslus ir motyvus, kur palikuonys registruojami pasaulyje pripažintose organizacijose.
Gal nuskambėjo griežtokai, bet tikiuosi, kad tai buvo naudinga smile.gif

Na ir šiek tiek bendrų naujienų smile.gif

Sausio mėnesį dalyvavom Kauno CACIB'uose smile.gif
Mūsų miniukas Warner Bros Mezcal abi dienas gavo LT CAC, N, CACIB, BOB ir užsidarė INT CH titulą smile.gif)
Mūsų vidutinis xolo Eran Naglis pirmą kartą rodėsi pereinamojoj klasėj, abi dienas gavo LT CAC, N, CACIB, BOB! smile.gif
Pridedu nuotraukas smile.gif
Warner Bros Mezcal 4u.gif
user posted image
Eran Naglis 4u.gif
user posted image
Ir abiejų dienų trofėjai thumbup.gif
user posted image

Ir dar turim šeimynos pagausėjimą smile.gif
2015 01 13 gimė 2 vidutinio dydžio mažyliai smile.gif Tėvas CH Warner Bros Viany, motina Kaliska Naglis. Rytoj sueis mėnesis mažyliams wub.gif čia jaunieji broliukas ir sesutė Eran'ui smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
Laba diena,
Ačiū, Kristina 4u.gif

Na gal kiek neaiškiai išsireiškiau tada kalbėdama.
Šunelį pirkau ne veisimui, pirkau sau ir vaikams, kaip draugę ir namų džiaugsmą.
O būtent šios rūšies norėjau, nes labai seniai žaviuosi Xolo šunkiukais.
Ir tai visa gavome :-)

Tiesiog kalbu apie tai, kad mąstau apie sterilizaciją (arba kergimą ateityje, bet jei to nenumatant, tuomet manau sterilizuoti), kalbėjau su veterinaru, tai tą mintį, kad būtų sveika kalytei bent kartą gyvenime atsivesti šunkiujų būtent man jis ir išsakė. Arba kitas variantas - atlikti sterizaciją po pirmos rujos (kuri kaip tik ir baiginėjasi dabar).

Tai tiesiog apie tai ir galvoju. O tikra tiesa, kad neturiu nei genetikos žinių ar pan., tiesiog į šitą dalyką žiūriu manau atsakingai. Ir galvoju, kad jei nemąstant apie kergimą sterilizacija būtų geriausia išeitis, nes maža kas, ir vaikai vedźiojasi visur, baisu kad kokia bėda nebūtų ar pan.
Nes jeigu jau sukergti, tai tik su tinkamu patinu.

Tai tiesiog norėjau išgirsti nuomones apie tai, ir ačiū labai už ats., taip suprantu, kad Jūsų nuomone, irgi sterilizacija mūsų atveju būtų teisingas pasirinkimas?

Beje, o ne Jūsų xoliukai Šilainių dresūros aikštelėje mokosi?

Taip, manau kad maniškė yra jūsiškių anūkė :-)

Nuotraukų aišku turiu, įkelsiu vakare iš namų kompiuterio.


Labai gražūs Jūsų čempionai, Eran wub.gif
O mažyliai tiesiog fantastiški! wub.gif wub.gif


Tiesa, neatsakiau apie ausytes, tai aš jas klijavau pagal schemas daug kartų vos tik koks tonusas atsirasdavo ausyse. Daviau ir įvairius papildus, vitaminus, ir bendrus ir atskirai gliukozaminą, chondoitiną, kremzles visokias griaužti. Ir jau buvo beveik stačios, tik galiukai vos vos nulinkę (kaip kolio), bet kai prasidėjo ruja man atrodo dar labiau pasviro g.gif

P.S. Aišku kad aš negaliu būti objektyvi vertindama savo mylimą draugę :-) tai, kad man ji labai graži ir aš jokių trūkumų nematau, tai tikrai nereiškia, kad objektyviai vertinant ji atitinka "standartus".
Tik man, kaip šeimininkei, tai nėra taip jau svarbu :-)
Vat jei gvojant apie palikuonis tada taip :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leslie: 19 vasario 2015 - 11:29
Sveiki,

Džiugu, kad berods ne taip būsiu supratus pačią mintį iš pat pradžių, nes supratau, kad kalbama apie bedokumenčių veisimą dėl kalės tariamos sveikatos. Tačiau jei kalba apie atsakingą veisimą, kur šuniukai gauna pripažįstamus kilmės liudijimus- aš už.

Na veterinaras veterinarui nelygu biggrin.gif Bet netenka dažnai išgirsti veterinarą šnekant apie "sveika bent kartą turėti vadą".

Tinkamų patinų rasti tikrai galima, įvertinimus veisimui gauti irgi nesunku, tereikia įstoti į klubą, išklausyti kelis seminarus, registruoti veislyną ir praeiti parodas, kas iš esmės daugeliu atvejų nekelia problemų.

Negaliu teigti, kad vienoks ar kitoks sprendimas Jums būtų tinkamiausias. Jūs šeimininkė, jūs ir turite nuspręsti 4u.gif Bet kuriuo atveju manyčiau tolimesnis tokios temos gvildenimas turėtų būti privačiai čia ar galite rasti mane FB, ten dažniau užsuku smile.gif

Kas liečia vaikus ir vedžiojimą, manau, kad vaikams galima išaiškint, kad kelias savaites neleistų kontaktuokti su kitais šunimis smile.gif Laikant vieną kalytę dažniausiai tai nesudaro didelių problemų. Kai namuose būna ir kiti patinai, tai atskyrinėjimas (dalis šunų laisvai atsidarinėja duris, o pamiršti užrankinti ir pan. yra nesunku) yra problemiškesnis reikalas nei papildoma priežiūra vedžiojant.

Jei kalbant apie dresūros aikštelę prie devinto forto, būnam kartais ten smile.gif

Kas dėl ausų, ji dar pakankamai jauna, manau verta bandyt formuot ausytes, kad pilnai stovėtų. Vis tiek gražiau atrodo smile.gif

Lauksim nuotraukyčių 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
bandom kelt foto
My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezelea: 01 balandžio 2015 - 11:24
Sveiki,kazkaip temele uzmirus 4u.gif gal kas foto akim paganyti? biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes,gal kas i paroda ateinanti savaitgali Kaune?
Atsakyti

Sveiki, turintys, ar žinantys kas turi vadas parašykite žinutę, busime dėkingi. Nusprendėme įsigyti dar vieną šeimos narį. Laimingų švenčių!!!

Atsakyti