Įkraunama...
Įkraunama...

VAIKAI IR NARKOTIKAI

Mano vaikiukui tik 2 metukai. Gyvenam mes Vilniuje miegamajame rajomne. Prie mano laiptinies pastoviai buriojasi vaikinai 20-19 metu. KIekviena diena jie vartoja kvaisalus, buvau nueja i policija, bet rezultato jokio. Ka daryti? Kaip aiskint vaikui, kad cia yra negerai. Kad taip negalima. Ar jus kada galvojat apie tai? Ar buvot susidure? Kokios yra letiraturos? Kaip reikia auklet? Ar jus nebijot del jusu vaiko ateities? Policija visiskai beege, pagalvojus baisiai darosi, tokie jauni jau narkomanai.
Atsakyti
Aš tai aiškinčiau labai paprastai. Sakyčiau, pažiūrėk, kokie dėdės, ar ir tu norėtum toks būti užaugęs? Vaikas pats pasibaisės. Žinoma, labai nemalonu, kai aplink narkomanai, bet toks mūsų gyvenimas, nieko jiems nepadarysi, nors vaiką, aišku, reikia labai saugoti, ką žinai, kas tam narkomanui šaus į galvą.
Atsakyti
Atsiprasau, kad taip ilgai neatsakiau Į Jūsų klausimą.
Apie narkotiku, tabako, alkoholio žalą reiktų kalbėti vaikui nuo pat mažens. Dvimetis dar vargu ar suprastu, bet jau 5-6 metu vaikas tai tikrai. Jūs taip ir galite sakyti, kad tai yra negerai, nes sukelia ligas, galima apsikrėsti ir labai labai sunkiai sirgti, todėl niekada negalima vaišintis nepažįstamų žmonių siūlomais saldainiais, guma ar kuo kitu. Galima pasakyti, kad narkotikai tai yra tokios medžiagos, prie kurių žmogus pripranta ir negali atprasti, labai suserga. Narkotikų gali siūlyti ne tik suaugę, bet ir kiti vyresni vaikai, bet niekada negalima imti. Svarbu, kad tokia nuostata būtų skiepijama nuo mažumės, tuomet ji bus tvirta. Kai tik yra proga, apie tai verta kalbėti.
Atsakyti