Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžiukų klubas 3

Pradedame jau 3-čią temą!
Ankstesnius pasisakymus skaitykite čia

Skelbimų tema: medicininės priemonės
Atsakyti
QUOTE(Aushrine78 @ 2010 03 25, 22:22)
Labas  4u.gif
taip, mes su batukais jau nuo kovo 10d. Puikiai adaptavomes. Tiesa, nusipirkom amerikietiskus. Man tai jie liuks. Legvai asis nuo batuku nusiima, jei kartais kaku padaro ir reikia apiplauti ir siaip jau labai minkstuciai, niekur nespaudzia ir kojyte labai mazai prakaituoja. Ir su kampu klausimu nekyla, ten viskas aiskiai uzrasyta. Dabar vaikstom i masazus. Tiesa, itvaro nenusiimam masazo metu, nes ortopedas neleido. Tik visa kuneli ir likusia dali kojyciu masazuojam. Masaziste minejo, kad kazkiek blauzdeles galima atstatyti (kad tokios plonos nebutu). Nors dabar man kojytes ir taip labai normaliai atrodo.
O kodel jus norit siustis is Amerikos batukus? As kai ziurejau, tai ta pati kaina gaunasi + dar i Lietuva nesiuncia, nes cia, anot ortopedo, jie yra neiteisinti, nors likusioj Europos sajungos dalyje jie legalus..

Ryt jau turesim naujus batukus. Kai pradejau dometis, tai ir pati atradau, kad uzsakyt tiesiai ir ju neiseina. Tikiuosi, bus zymiai patogesni nei dabartiniai. Nes sitie laaabai jau sunkus ir "neaptakus"- viskas dauzosi, draskosi, kai vaikas kojas pakilnoja.
Buvom sian pas dar viena ortopeda antros nuomones isgirsti, ir, aisku, ji kiek kitokia nei musu gydytojos. Pasiule tik truputi daugiau laisves vaikui duoti, ne valanda per diena, o kokias 2h, ir pamankstinti pacia peda aukstyn-zemyn ir pan. Musiske nieko panasaus neminejo.... Tai dabar nebijosim jei ir kiek uztruksim besimaudydami ar besispardydami smile.gif Taip pat pasiule pasirodyti, kai pradesim vaikscioti. O siaip sake viskas gerai, graziai padaryta, esam grazus ir sveiki smile.gif
O jus daznai masazuojates? Ir as noriu masazu vaikui... Tik kol kas vienintelis "masazas" vonioj paplaukioti smile.gif Na ir patys kiek pamankstinam. Blauzdos pas mus irgi kiek plonesnes, bet dabar dar ziuriu nuo batu blauzdos apacioj uzsispaude, kaip kad su gipsais buvo unsure.gif Ar pas jus taip nera? Nenuspaudzia sitie batukai?
Papildyta:
QUOTE(saulyte** @ 2010 03 31, 17:37)
taip del to kad anksciau gimem uztat teko ir ilgiau palaukti operacijos...o va rytoj jau operuos  verysad.gif

kaip jums sekasi? kaip po operacijos mazoji laikosi?
Atsakyti
na ka mes jau po operacijos smile.gif labai labai palengvejo kad bent jau operacija pragyvenom,nors kiek suprantu dar daug visko teks istverti... laikiau 2valandas kol man mazyle parveze siaubas galvojau kad nupusiu tiek laukdama doh.gif o paskui dukryte miegojo dar tris valandas,valge puikiai ir kojytes neskaudejo....vakar jau parsivezem tuos ponseti batukus atrodo labai jau sunkus verysad.gif o kaip jusu mazyliai kaip jiems sekesi su tais batukais pradeti sedeti? ir kaip su sliauziojimu?
Papildyta:
beje kokio didumo ta pasalpele po operacijos ar bent uztenka tiems visiems batukams?
Papildyta:
beje pas mus dar viena problema: desinys klubas blogai vystosi tad dedame ortopedine pagalvele? ar yra dar kam taip buve? ar ta pagalvele padejo?
Atsakyti
Kodel taip ilgai jusu vaiko negrazino? Cia tiek operacija truko ar del ko kito? Bet dziugu kad tai jau praeity! Man paciai turbut tai buvo baisiausias dalykas.
kokius batukus isigyjot? Mes kol kas tuos lenkiskus nesiojam, tai tikrai sunkus. Beje, kur jus gydotes?
Del pasalpos gaunasi apie 350, tiksliai nepasakysiu. Turetu pilnai uztekti, juk batuku kas menesi keisti nereikia. Dar ir masaziukams gal uzteks 4u.gif galvojam jau irgi pradet masazuotis, nes reabilitacija dar toli...
Atsakyti
pasieme mano dukryte ir parveze tokia mieguista beveik po 2valandu,sake kad operacija pavyko ir viskas gerai o kodel tiek ilgai net neklausiau ta akimirka buvo svarbiausia kad dukryte jau su manimi bigsmile.gif na mums gydytojas parase kazkoki siuntima ar kazka panasaus nuvaziavome i ortopedijos technika ismatavo pedutes ir uzsake kad is kauno atvestu pagamintus pagal individualu uzsakyma,jie tokie sunkus bet vidus atrodo ganetinai minkstas. Na mes patys siaulieciai ir siauliuose gydomes. O del masaziuku tai po menesio eisim nes turim siuntima,del to kad mazyle anksciau gimus siek tiek padidejes raumenu tonusas.o kaip jusu vaikutis reagavo kai pirma karta uzdejot tuos batukus? ar sunkiai priprato?
Atsakyti
Mano mažajai jau dešimt mėnesių. Beveik 4 mėnesius ją masažuoja masažuotoja, kiekvineną dieną (masažas + mankšta). Masažuosim iki metų, kad tvirčiau ir taisyklingiau dėtų kojytes.

Atsakyti
QUOTE(saulyte** @ 2010 04 03, 17:24)
pasieme mano dukryte ir parveze tokia mieguista beveik po 2valandu,sake kad operacija pavyko ir viskas gerai o kodel tiek ilgai net neklausiau ta akimirka buvo svarbiausia kad dukryte jau su manimi  bigsmile.gif  na mums gydytojas parase kazkoki siuntima ar kazka panasaus nuvaziavome i ortopedijos technika ismatavo pedutes ir uzsake kad is kauno atvestu pagamintus  pagal individualu uzsakyma,jie tokie sunkus bet vidus atrodo ganetinai minkstas. Na mes patys siaulieciai ir siauliuose gydomes. O del masaziuku tai po menesio eisim nes turim siuntima,del to kad mazyle anksciau gimus siek tiek padidejes raumenu tonusas.o kaip jusu vaikutis reagavo kai pirma karta uzdejot tuos batukus? ar sunkiai priprato?

Mes irgi gavom siuntima batukams, bet ir batukus iskart gavom, negamino specialiai g.gif Idomu kokie jusu batukai... O jus dar 3 sav. gipse po operacijos?
Musu sunus tai lyg ir neturejo jokio nepatogumo del batu, nepamenu kad butu buves neramus, viskas ok smile.gif Bet gal kaip kiekvienam vaikui skirtingai. O batai nors ir trukdo laisvai spardytis, bet va maniskis jau ant sono bando verstis:bigsmile:
Atsakyti
taip mes dabar dar su gipsiuku,turetu apie 23d nuimti ir tada jau batukai,na tikiuos nejaus dukryte per didelio nepatogumo verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, pas mus irgi uzsispaudusios balauzdeles ten, kur batukai. Po poros sav. vaziuosim pas savo ortopeda pasitikslinti del masazu, ar galima kojytes masazuoti nuemus batukus. Nes kol kas masazuojames tik su itvaru sad.gif Masazuojames po 10 kartu per menesi. Zadam uzsirasyti konsultacijai Vln pas kita ortopede, idomi ir kitu specialistu nuomone. Nes man kazkaip atrodo, kad desine kojyte dar tvarkyti reiketu sad.gif
Atsakyti
Pagaliau lengviau, laisviau...Po gydytojos konsultacijos sumažėjo Ponseti batukų devėjimo laikas (8 val tik nakčiai, buvo 16 val).
Norėčiau paklausti, kokius vaikščiojimui batukus (firmos) žadate pirkti?
Atsakyti
QUOTE(edi75 @ 2010 05 01, 23:05)
Pagaliau lengviau, laisviau...Po gydytojos konsultacijos sumažėjo Ponseti batukų devėjimo laikas (8 val tik nakčiai, buvo 16 val).
Norėčiau paklausti, kokius vaikščiojimui  batukus (firmos) žadate pirkti?

kaip ilgai nesiojot po 16h? Mums visa para liko 3 savaites nesioti, tai jau laukiam laisves.
o ar jau vaiksto mazoji? (matau abi mergytes) ar laisvai po dienos leisdavosi vel batukais apmaunama?
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2010 05 02, 11:13)
kaip ilgai nesiojot po 16h? Mums visa para liko 3 savaites nesioti, tai jau laukiam laisves.
o ar jau vaiksto mazoji? (matau abi mergytes) ar laisvai po dienos leisdavosi vel batukais apmaunama?

16 h nešiojom 6 mėnesius. Mažoji palyginus su didžiaja pradėjo viską vėliau daryti ropoti 8 mėnesių (didžioji 6,5 mėn).
Stovėti pradėjo 11 mėnesių ir tai dar netvirtai (kaip tik vakar pradėjo stoviniuoti).
O batukus maunam miegančiai, bet ir tai muistosi (turi įmigti smarkiai, kad lengvai apautume).

Atsakyti