Mamos, kepiau labai skanu pyraga - receptuka nukarosinau is alergisko vaiko patiekalu receptu temukes, si ta pakeiciau ir isejo superinis pyragas

. Stai receptukas:
115g susmulkintų džiovintų datulių
90ml vandens
170g obuolių
100g ghi (galit ir maziau deti, kokia 80g)
2 kiaušiniai
170g ryžių miltų
2 šaukšteliai kepimo milteliu
115g razinų
keli grudeliai druskos
1. Susmulkintas datules virinti vandenyje žemoje temperatūroje, kol jos sugers didžiąją dalį vandens (vandens ipilti tik kad vos apsemtu).
2. Aplupti ir susmulkinti obuolius. Razinas uzpilti verdanciu vandeniu, kad ismirktu (pries dedant i tesla vandeni reikia nupilti).
3. Supilti į datules ghi ir sutrinti su blenderiu iki vienalytės masės. (Galima apsieiti ir be blenderio, jei neturit, tik tada kuo smulkiau supjaustykit datules, prieš pradėdamos virinti)
4. Užmaišykite tešlą iš visų ingredientų, išskyrus razinas su obuoliais. Tada jau galite įmaišyti ir razinas su obuoliais.
5. Tešlą sudėkite į skardą išklotą aliejum suteptu sviestiniu popieriumi.
6. Kepti 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. (Nemėginkit kelti temperatūros ir trumpinti kepimo laiko kaip kvietiniams pyragams )
Vietoj kiaušinių galima deti 3 trynius ir pusę trinto banano. O as dejau 2 cielus kiausinius, kaip parasyta, ir dar idejau ta puse banano - skonis gavosi nerealus

P.S. Tos susmulkintos, isvirtos ir su ghi sumaisytos datules, zinokit, toks gardumelis, kad skaniau uz bet kokia uogiene - galima ir siaip i kokias koses deti pagardinimui