
as daug patiekalu gaminau is sios knygos ir visi labai patiko

QUOTE(Sarmite @ 2010 03 06, 11:06)
Paieskok Beatos bloge, gal bus receptukas

Na o as isndien gaminau spagecius su tunu, isejo labai skaniai, dar nenusivyliau ne vienu gaminamu patiekalu is sios knygos

QUOTE(egluziukas @ 2010 03 06, 20:18)
Paieskok Beatos bloge, gal bus receptukas

nea nera, yra tik kitoks plovas be vistienos (arba nemoku ieskoti), na reikia laukti kokios knygu akcijos ir pirksim

Šokoladainis gavosi fantastiskas
Dariau su "Rududu", riešutų sviestas manęs nežavi
Dar sparnelių puota buvo
MB persivalgė, negalėjo sustot, o man buvo saldoka. Tiesa, neturėjau imbiero, manau būtų tą saldumą nuėmęs
Vištienos plovas
Apie 400 vištienos
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 1/2 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
4 vidutinio dydžio morkos
1 lauro lapas
1 česnakas
100g džiovintų abrikosų
300g ryžių
600ml vištienos sultinio.
Eiga sutrumpinsiu, tingiu tiek daug spausdint
Aliejuje apkepinti mėsą. Sudėti svogūnus, leisti jiems apkepti ir suminkštėti kartu su mėsa. Apkepus, suberti ciberžolę. Sudėti supjaustytas morkas, įmesti lauro lapą, leisti pasitroškinti 5min uždengtame puode. Česnako galvą nulupti, peerpjauti į dvi dalis, uždėti ant mėsos. Smulkiai supjaustytus abrikosus dėti į mėsą. Uždengti puodą, troškinti 10min. Ryžius dėti į puodą su mėsa, gerai pamaišyti, užpilti vištienos sultiniu. Ant silpnos ugnies virti 15min

Dariau su "Rududu", riešutų sviestas manęs nežavi

Dar sparnelių puota buvo


Vištienos plovas
Apie 400 vištienos
druskos, juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 1/2 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
4 vidutinio dydžio morkos
1 lauro lapas
1 česnakas
100g džiovintų abrikosų
300g ryžių
600ml vištienos sultinio.
Eiga sutrumpinsiu, tingiu tiek daug spausdint

Aliejuje apkepinti mėsą. Sudėti svogūnus, leisti jiems apkepti ir suminkštėti kartu su mėsa. Apkepus, suberti ciberžolę. Sudėti supjaustytas morkas, įmesti lauro lapą, leisti pasitroškinti 5min uždengtame puode. Česnako galvą nulupti, peerpjauti į dvi dalis, uždėti ant mėsos. Smulkiai supjaustytus abrikosus dėti į mėsą. Uždengti puodą, troškinti 10min. Ryžius dėti į puodą su mėsa, gerai pamaišyti, užpilti vištienos sultiniu. Ant silpnos ugnies virti 15min
QUOTE(desire @ 2010 03 07, 21:33)
Vištienos plovas


As esu gaminus tiramisu pagal Beata, labai skanus gavosi
darytas jau tris kartus
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html


receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
O kur tų damų pirštelių gaut?

QUOTE(desire @ 2010 03 07, 22:22)
Nesupratau klausimo apie damų pirštelius, bet kiek atsimenu, taip vadina baltųjų vynuogių veislę, kur uogos tokios pailgos. Jei dėl šių - manau, kad ir kitos smulkios baltosios vynuogės tiktų.
O man pačiam Beata patinka už puikų humoro jausmą, o ne tik dėl puikių receptų. Vien ta reklaminė kampanija apie tai, kaip iš knygos buvo išcenzūruoti cepelinų receptai, ir paskui kaip Užkalnis knygų mugėje surijo svogūnus - kiek juoko :-) Aš nepagailėjau tų 60 ar kiek litų už knygą ir manau, kad buvo verta :-)
QUOTE(Bebrauskinas @ 2010 03 08, 00:01)
Nesupratau klausimo apie damų pirštelius, bet kiek atsimenu, taip vadina baltųjų vynuogių veislę, kur uogos tokios pailgos. Jei dėl šių - manau, kad ir kitos smulkios baltosios vynuogės tiktų.
Į Tiramisu ddedami damų piršteliai yra BISKVITINIAI SAUSAINIAI, būna didesniuose supermarketuose:


as damu pirstelius pirkau viena karta Rimi, o kitus kartus Iki

QUOTE(pragma @ 2010 03 07, 22:16)
As esu gaminus tiramisu pagal Beata, labai skanus gavosi
darytas jau tris kartus
receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html


receptas http://beatosvirtuve...4/tiramisu.html
As ir labai noreciau pasigaminti, bet mane tie neapdirbti kiausiniai labai gasdina

QUOTE(Sarmite @ 2010 03 08, 09:28)
As ir labai noreciau pasigaminti, bet mane tie neapdirbti kiausiniai labai gasdina 

Galima ir nedėti tų kiaušinių, skonis iš principo nesikeičia, tik jau nebe originalus receptas ir tiek
