Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(vaine @ 2010 08 24, 09:12)
Perverciau visus 35 lapus, nu nera recepto ax.gif

Šokoladainis 4u.gif
Atsakyti
Jungiuos ir as prie Beatos gerbeju thumbup.gif Turiu knyga ir viskas man joje patinka,na beveik viskas.Kai kuriu produktu nevartojame tai tuos receptus praleidziu,bet reziume thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 08 24, 09:16)
yra bloge, tik ten be riesutų sviesto ir kondesuoto pieno receptas, ten tikrai panasus receptas! Bent jau pavadinimas tai tikrai  biggrin.gif

Šiaip rezultatas kepant pagal blogo receptą ir pagal knygos receptą skiriasi, ten ir ingredientų kiekiai skirtingi, ne tik riešutų sviestas. Knyginis šokoladainis yra sausesnis, trapesnis, o blog'inio vidus vos ne šlapias, visas pyragas toks liūlantis.

Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 08 24, 10:11)
Šiaip rezultatas kepant pagal blogo receptą ir pagal knygos receptą skiriasi, ten ir ingredientų kiekiai skirtingi, ne tik riešutų sviestas. Knyginis šokoladainis yra sausesnis, trapesnis, o blog'inio vidus vos ne šlapias, visas pyragas toks liūlantis.

ir kuris jūsų nuomone geresnis? g.gif
Atsakyti
merginos,bandziau beatos keksiukus su melynem,norejau paklausti kokios konsistencijos turi gautis tesla? g.gif lyg ir viska dariau pagal proporcijas,bet atvese keksiukai gerokai sukrito blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 08 24, 11:52)
ir kuris jūsų nuomone geresnis? g.gif

Blog'inio nebandžiau, bet kai žmogus, kepęs pagal jį, pamatė maniškį, keptą pagal knygą, sakė visiškai kitoks...Tada pamatėm, kad ir receptai šiek tiek skiriasi.
Skanūs, manau, abu, vis ruošiuosi išbandyti pagal blogą.

Galbūt knyginį variantą iškepti paprasčiau, nes jis gaunasi kaip įprastas pyragas, gražiai pjaustosi. Bloginio varianto svarbu neperkepti, kad išliktų toks liūlantis, net tystantis viduj.
Papildyta:
QUOTE(pokahonta @ 2010 08 24, 13:53)
merginos,bandziau beatos keksiukus su melynem,norejau paklausti kokios konsistencijos turi gautis tesla?  g.gif  lyg ir viska dariau pagal proporcijas,bet atvese keksiukai gerokai sukrito  blush2.gif

Tešla grietinės tirštumo. Aš dėjau daug uogų, tai man gavosi tokios drėgnos vaisinės bandelės, irgi šiek tiek sukrito, manau dėl uogų.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 08 24, 15:47)

Tešla grietinės tirštumo. Aš dėjau daug uogų, tai man gavosi tokios drėgnos vaisinės bandelės, irgi šiek tiek sukrito, manau dėl uogų.


taiva,kad man irgi labiau bandeles primine ne keksiukus,tesla dariau grietines tirstumo,uolgu nedaug dejau ir sukrito,taip akd ne uogose manau beda..
Kazin su bananiniais keksiukais irgi tas pats? rolleyes.gif
Atsakyti
merginos,gal kuri po ranka knygele turi? noreciau pagaminti vakarienei kai ka,po darbo iskart i parduotuve,tai labai reiktu receptuko

kiek pamenu knygoje yra receptas zuvies apkepas/pyragas uzkeptas tesla (na kur saldyta buna),gal galit brukstelt?? 4u.gif

ps gali buti kad maisau su vistiena zuvi,bet lyg ir lasisa ten buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2010 08 24, 14:58)
taiva,kad man irgi labiau bandeles primine ne keksiukus,tesla dariau grietines tirstumo,uolgu nedaug dejau ir sukrito,taip akd ne uogose manau beda..
Kazin su bananiniais keksiukais irgi tas pats?  rolleyes.gif

Aš manau, čia reikalas tame, kad mes keksiukus įsivaizduojam tokius purius biskvitinius pyragėlius, kaip kad būna parduotuvėse. O UK ir kitur tuose keksiukinėse formelėse kepa ne tik tuos biskvitinius, bet visokius kitokius dalykus, jie ir vadinasi įvairiai: cupcakes (tie biskvitiniai), muffins (va čia panašiau į pusrytines bandutes). Taip, kad panašu, kad Beatos tie mėlyniniai ir yra bandelės, tik keksiukų formelėse keptos.

Beje, bananiniai ne taip sukrito, bet man jie visiškai nepatiko: batonas ir tiek, ne iš tų minkštučių, kurie tirpsta burnoj... Arba man nesigavo taip, kaip turėjo ax.gif
Atsakyti
Su bananais keksiukai ir man sukrito, kai dejau didesnius bananus. Ir dar noredama kad nesukristu bandziau atvesinti orkaiteje is leto,atrodo padejo.
Atsakyti
QUOTE(vaine @ 2010 08 24, 09:12)
Perverciau visus 35 lapus, nu nera recepto ax.gif


Is tikruju nera... Soriux uz klaidinima smile.gif O cia, kad ispirkti kalte:



SOKOLADAINIS

Išeis ~20 gabaliukų:

• 200g kokybiško tamsaus šokolado
• 250g sviesto
• 3 kiaušiniai
200 g cukraus
• 150g miltų
• 2 šaukštai tamsios nesaldintos kakavos
• 1 žiupsnelis druskos
• ¼ šaukštelio kepimo miltelių
• 100g karamelės (virto sutirštinto pieno arba „Rududu“
• 100g rupaus riešutų sviesto

Paruošimas

1 Indą,kuriame kepsime šokoladainį,būtina iškloti kepimo popieriumi,kitaip bus sunku iškrapštyti.Aš kepu stačiakampėje skardinėje formoje.Iškerpu didesnį kepimo popieriaus lapą,jį suglamžau it kokį nelaimingos meilės laišką… Taigi formą ištepame sviestu ir išklojame popieriumi.Jis turi ne priglusti kaip pirštinė,bet patogiai įsitaisyti.Kepimo indas paruoštas,metas maišyti tešlą.

2 Šokoladą ir sviestą ištirpiname.Geriausiai tai galime padaryti taip: susmulkintą šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į stiklinį ar metalinį dubenį ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu,kad dubens dugnas neliestų vandens.Maišydami viską ištirpiname.

3 Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su cukrumi (nereikia jokių putų!).

4 Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.

5 Kai sviestas su šokoladu ištirpsta (užvirti nereikia), nukeliame dubenį nuo ugnies.Greitai maišydami šokolado ir sviesto masę supilame į kiaušinius. Tada beriame miltus,sumaišome,kad būtų vientisa masė.

6 Supilame tešlą į kepimo indą ir imamės „tiuningavimo“.
Įsivaizduodami,kokio dydžio plytelėmis pjaustysime šokoladainį,į kiekvieną būsimą kvadratėlį įdedame po nedidelį šaukštelį karamelės ir riešutų sviesto.Kai jie jau įsitaiso kaip tortukai ant viršaus,lengvai paspaudžiame,kad panertų į šokoladinę tešlą.

7 Belieka viską iškepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kepame apie 25 minutes.Išimame ir leidžiame šokoladainiui atšalti.Geriausia,kad naktį jis praleistų šaldytuve,o jau kitą dieną galite pjaustyti.Tik ar iškęsite...

Jei nemėgstate karamelės ir riešutų sviesto,vis tiek pabandykite bent jau su karamele.
Dėkite gerą plytelę pieninio šokolado arba riešutų mestelėkite.
Karamelės išsivirti galite patys: skardinę kondensuoto pieno reikia virti vandenyje apie dvi valandas,tada leisti jai atšalti,ir steblukas bus įvykęs.



Sitas receptas yra is Beatos knygos, deja pati jos neturiu, bet paprasiau suneno ir jis man per skype imete receptuka thumbup.gif tikiuosi, kad nieko nesumaise drinks_cheers.gif o dabar turbut jau tikisi sit drinks_cheers.gif o gardesio is manes, na teks pasistengti 4u.gif
Atsakyti
Kepiau as sokoladaini is blogo kelis jau kartus, visada gerai gaunasi. Svarbiausia kaip jau saket neperkepti, bet ir zalio nepalikit. Labai jau sokoladiskas! biggrin.gif
Atsakyti