Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

nava vakar isbandziau Vistienos pyraga ir bananinius keksiukus 4u.gif pyragas labai patiko thumbup.gif (dejau saldytu darzoviu misini), o keksiukus tai vyras dorojo, sake jam skaniau nei tie su uogom (itariu del bananu ir sokolado,nes mano vyrui kriterijus-kuo daugiau cukraus tuo skaniau lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Gaminau Keptų burokėlių ir lęšių mišrainę, man nepatiko schmoll.gif kažko trūksta man, ne mano skonio mišrainė, nebedarysiu smile.gif
Atsakyti
O aš sulaukiau pomidorų sezono ir išmėginau pomidorų, avokadų ir greipfrutų salotas. Labai skanu! Pomidorų ir avokadų salotas su aliejumi ir česnaku gamindavau jau seniai, bet niekad nemaniau, kad čia taip dera greipfrutas.
Vienintelis minusas - terlionė su greipfrutu, kol jį atskiri nuo visų žievelių. Bet labai gaivu, vasariška, lengvos nesočios salotos.
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 25, 15:04)
Is tikruju nera... Soriux uz klaidinima  smile.gif  O cia, kad ispirkti kalte:
SOKOLADAINIS

Išeis ~20 gabaliukų:

• 200g kokybiško tamsaus šokolado
• 250g sviesto
• 3 kiaušiniai
200 g cukraus
• 150g miltų
• 2 šaukštai tamsios nesaldintos kakavos
• 1 žiupsnelis druskos
• ¼ šaukštelio kepimo miltelių
• 100g karamelės (virto sutirštinto pieno arba „Rududu“
• 100g rupaus riešutų sviesto

Paruošimas

1 Indą,kuriame kepsime šokoladainį,būtina iškloti kepimo popieriumi,kitaip bus sunku iškrapštyti.Aš kepu stačiakampėje skardinėje formoje.Iškerpu didesnį kepimo popieriaus lapą,jį suglamžau it kokį nelaimingos meilės laišką… Taigi formą ištepame sviestu ir išklojame popieriumi.Jis turi ne priglusti kaip pirštinė,bet patogiai įsitaisyti.Kepimo indas paruoštas,metas maišyti tešlą.

2 Šokoladą ir sviestą ištirpiname.Geriausiai tai galime padaryti taip: susmulkintą šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į stiklinį ar metalinį dubenį ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu,kad dubens dugnas neliestų vandens.Maišydami viską ištirpiname.

3 Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su cukrumi (nereikia jokių putų!).

4 Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.

5 Kai sviestas su šokoladu ištirpsta (užvirti nereikia), nukeliame dubenį nuo ugnies.Greitai      maišydami šokolado ir sviesto masę supilame į kiaušinius. Tada beriame miltus,sumaišome,kad būtų vientisa masė.

6 Supilame tešlą į kepimo indą ir imamės „tiuningavimo“.
Įsivaizduodami,kokio dydžio plytelėmis pjaustysime šokoladainį,į kiekvieną būsimą kvadratėlį įdedame po nedidelį šaukštelį karamelės ir riešutų sviesto.Kai jie jau įsitaiso kaip tortukai ant viršaus,lengvai paspaudžiame,kad panertų į šokoladinę tešlą.

7 Belieka viską iškepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kepame apie 25 minutes.Išimame ir leidžiame šokoladainiui atšalti.Geriausia,kad naktį jis praleistų šaldytuve,o jau kitą dieną galite pjaustyti.Tik ar iškęsite...

Jei nemėgstate karamelės ir riešutų sviesto,vis tiek pabandykite bent jau su karamele.
Dėkite gerą plytelę pieninio šokolado arba riešutų mestelėkite.
Karamelės išsivirti galite patys: skardinę kondensuoto pieno reikia virti vandenyje apie dvi valandas,tada leisti jai atšalti,ir steblukas bus įvykęs.
Sitas receptas yra is Beatos knygos, deja pati jos neturiu, bet paprasiau suneno ir jis man per skype imete receptuka  thumbup.gif  tikiuosi, kad nieko nesumaise  drinks_cheers.gif  o dabar turbut jau tikisi it drinks_cheers.gif o gardesio is manes, na teks pasistengti  4u.gif

Šitą darau,tik be žemės riešutų sviesto,nes jis man kažkaip čia netinka.Nu NEREALUS pyragas!NEREALAI skanus,saldus,drėgnas.Žodžiu,super mažytis gabalėlis prie nesaldintos kavos ar arbatos.Svarbu jį laikyt šaldytuve tarp vartojimų,nes kitaip neišlaikys to drėgnumo.
Atsakyti
Kepiau ir aš Šokoladainį iš knygos, mums tai jis pyragas kaip pyragas!Skanus šokoladinis pyragas su skaniu įdaru ir tiek, bet šią savaitę buvau išsikepusį kitą šokoladinį skanėsta tai kažkaip nubalnko šis... ir dar plovą vištienos dariau, na skanu skanu, bet ir... ar prieskonių nekokybiškų prisipirkau, ar mes tiesiog nepratę prie tokių, buvo skanu, bet per stipriai jautėsi prieskoniai! Aišku gal taip ir turi būti, bet kitą sykį mažiau jų dėčiau! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 08 28, 16:45)
bet šią savaitę buvau išsikepusį kitą šokoladinį skanėsta tai kažkaip nubalnko šis...

Prašom pasidalinti to skanėsto receptu (čia arba į až), pas mus šokoladas dievinamas, tai bus visiems džiaugsmo, gal net šį savaitgalį smile.gif jei nereikia super duper produktų.
Atsakyti
Išbadėm sekmadienio pietums lęšių sriubą. Šiaip lęšių mano virtuvėje nebūna, nieko nesu iš jų gaminusi, bet susigundžiau anądien nusipirkti. Tiksliai recepto nei proporcijų nesilaikiau, naudojau raudonuosius lęšius vietoj rudų,užtat sriubos spalva gavosi apetitesnė, taip pat pakepinau morkas kartu su svogūnais. Sriuba išties skani, apelsinai priduoda pikantiškumo. Taip pat labai čia tiko mano mėgstama malta rūkyta paprika.
Atsakyti
Kažko nuduso tema, negi nieko nebegaminat? Taigi toks dėkingas gėrybių metas... Ypač kai baravykais užversti visi namai laugh.gif Mes išbandėm baravykų sriubą. Visi namai kvepėjo baravykais... wub.gif Iš tikro nereikia jokių prieskonių, užtenka druskos ir kelių pipirų, na aš dar pabaigai įmečiau petražolės šakelę. Tikrai labai skanu. Naudokitės proga, kada daugiau tokią prabangią sriubą iš šviežių baravykų išsisvirsit, jei ne dabar?

Taip pat kepėm eilinį kartą šokoladainį. Kadangi pyragas buvo kaip ir proginis, tai kepiau apvalioj skardoj ir puošėm netikėtai turguj užtiktosmis šviežiomis avietėmis. Šviežios uogos labai dera čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 12 rugsėjo 2010 - 13:46
QUOTE(vija @ 2010 09 12, 14:43)
Taip pat kepėm eilinį kartą šokoladainį.

O pagal kurį receptą? Iš knygos ar blogo (nes skaičiau, kad jie nevienodi)
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2010 09 12, 16:43)
O pagal kurį receptą? Iš knygos ar blogo (nes skaičiau, kad jie nevienodi)

Iš knygos, nors šįkart ėmiau ir perkepiau, kraštai gavosi per sausi ir kietoki. Visgi traukti jį reikia dar tokį liūlantį ir kol dar veliasi tešlą vidury aplink pagaliuką.

Vis ruošiuosi išbandyti pagal blog'ą, bet šįsyk kepiau svečiams, tad pabijojau patirt fiasko smile.gif
Atsakyti
As isbandziau pyragaicius su avietemis-labai skanus, po to jau dariau ta tesla i paprasta pyrago forma-liuks pyragas gaunasi, tik darbo daugokai. Man jau kelis kartus klausimas iskyla-ka autore turi galvoje-naudoti kremini varskes suri?As tada dedu Mercapone, bet cia tikriausiai tiesiog varskytes, kur pertrintos buna?
Atsakyti
QUOTE(Wika& @ 2010 08 23, 12:36)
Labas,siandien kepiau obuoliu pyraga  thumbup.gif  thumbup.gif ypac ta plutele is trupinuku ir cukraus bigsmile.gif lengvas greitas ir skanus thumbup.gif
o ana diena dariau pomidoru salotas su kuskusu ir varskes suriu-kadangi suri dejau paprasta o ne cesnakini tai papildomai spaudziau cesnako i padaziuka-super, tokios vasariskos gaivios salotytes thumbup.gif


kas cia per salotos su kuskusu? gal galima recepta? blush2.gif skamba labai skaniai wub.gif
Atsakyti