Is tikruju nera... Soriux uz klaidinima

O cia, kad ispirkti kalte:
SOKOLADAINIS
Išeis ~20 gabaliukų:
200g kokybiško tamsaus šokolado
250g sviesto
3 kiaušiniai
200 g cukraus
150g miltų
2 šaukštai tamsios nesaldintos kakavos
1 žiupsnelis druskos
¼ šaukštelio kepimo miltelių
100g karamelės (virto sutirštinto pieno arba Rududu
100g rupaus riešutų sviesto
Paruošimas
1 Indą,kuriame kepsime šokoladainį,būtina iškloti kepimo popieriumi,kitaip bus sunku iškrapštyti.Aš kepu stačiakampėje skardinėje formoje.Iškerpu didesnį kepimo popieriaus lapą,jį suglamžau it kokį nelaimingos meilės laišką
Taigi formą ištepame sviestu ir išklojame popieriumi.Jis turi ne priglusti kaip pirštinė,bet patogiai įsitaisyti.Kepimo indas paruoštas,metas maišyti tešlą.
2 Šokoladą ir sviestą ištirpiname.Geriausiai tai galime padaryti taip: susmulkintą šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą dedame į stiklinį ar metalinį dubenį ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu,kad dubens dugnas neliestų vandens.Maišydami viską ištirpiname.
3 Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su cukrumi (nereikia jokių putų!).
4 Miltus sumaišome su kakava, druska ir kepimo milteliais.
5 Kai sviestas su šokoladu ištirpsta (užvirti nereikia), nukeliame dubenį nuo ugnies.Greitai maišydami šokolado ir sviesto masę supilame į kiaušinius. Tada beriame miltus,sumaišome,kad būtų vientisa masė.
6 Supilame tešlą į kepimo indą ir imamės tiuningavimo.
Įsivaizduodami,kokio dydžio plytelėmis pjaustysime šokoladainį,į kiekvieną būsimą kvadratėlį įdedame po nedidelį šaukštelį karamelės ir riešutų sviesto.Kai jie jau įsitaiso kaip tortukai ant viršaus,lengvai paspaudžiame,kad panertų į šokoladinę tešlą.
7 Belieka viską iškepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kepame apie 25 minutes.Išimame ir leidžiame šokoladainiui atšalti.Geriausia,kad naktį jis praleistų šaldytuve,o jau kitą dieną galite pjaustyti.Tik ar iškęsite...
Jei nemėgstate karamelės ir riešutų sviesto,vis tiek pabandykite bent jau su karamele.
Dėkite gerą plytelę pieninio šokolado arba riešutų mestelėkite.
Karamelės išsivirti galite patys: skardinę kondensuoto pieno reikia virti vandenyje apie dvi valandas,tada leisti jai atšalti,ir steblukas bus įvykęs.
Sitas receptas yra is Beatos knygos, deja pati jos neturiu, bet paprasiau suneno ir jis man per skype imete receptuka

tikiuosi, kad nieko nesumaise

o dabar turbut jau tikisi it

o gardesio is manes, na teks pasistengti
Šitą darau,tik be žemės riešutų sviesto,nes jis man kažkaip čia netinka.Nu NEREALUS pyragas!NEREALAI skanus,saldus,drėgnas.Žodžiu,super mažytis gabalėlis prie nesaldintos kavos ar arbatos.Svarbu jį laikyt šaldytuve tarp vartojimų,nes kitaip neišlaikys to drėgnumo.